REUTERS/Gleb Garanich
REAKCIJE BJELIČINIH RIVALA

TRENER DINAMOVA SUPARNIKA 'Nije iznenađenje što je Dinamo pobijedio, već nešto drugo!' GUARDIOLA NAJAVIO SUDAR S MODRIMA 'Analizirat ću im jake točke'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. rujan 2019. 19:08

Manchester City glatko je prošao Harkiv, a trener Luis Castro jednostavno je konstatirao: - Pobijeđeni smo od jednog od glavnih pretendenata na naslov u Ligi prvaka.

Šef struke Šahtara više se iznenadio rezultatom u Zagrebu: - Da, mogu reći da je to iznenađenje. Ali ne pobjeda Dinama, već broj postignutih golova. Čak je dobro da se to dogodilo jer sam nakon ždrijeba čuo kako ljudi govore da je Dinamo slab i da neće imati šanse. Ova je noć dokazala suprotno. Od samog početka rekao sam da imamo zaista tešku skupinu. Nogomet je pun takvih preuranjenih predviđanja koja se uopće ne bi trebala iznositi. Treba poštivati svakog protivnika. Ako ste u Ligi prvaka, vi ste među najboljima. Nije lako ući u ovo natjecanje, a treba voditi računa i da se svašta može dogoditi u nogomtu, komentirao je Castro.

Upravo dva susreta s Ukrajincima, od čega je prvi u Harkivu, krojit će uvelike sudbinu Dinama. Na pitanje tko je glavni kandidat za prolaz, ipak je ostao diplomat: - Ako gledamo prvo mjesto to je Manchester City. Bude li tako, tada su nam glavni konkurenti Dinamo i Atalanta.

Građani su finim kombinacijama zabili dva gola već u prvom dijelu, akcije su tekle kao po špagi i potvrdili su dominaciju. Pep Guardiola hvalio je Mahreza, isticao da ga je zadovoljstvo gledati, a komplimente je izrekao i na račun Šahtara: - Igrali smo jako dobro, zato smo pobijedili, jer Šahtar je nevjerojatno kvalitetan. Jedini problem koji ima je ritam. Mi dugo možemo igrati u visokom tempu, oni ne toliko jer igraju u ligi u kojoj na to nisu navikli.

Guardiola je spomenuo i Modre: - Uvijek kad analiziram protivnika, a sad ću gledati Dinamo, pokušavam otkriti što je kod njega najbolje. Ne gledam slabe točke, uvijek gledam jake točke.

Svakako će zaokružiti Olma, njegovog zemljaka iz Barcelone. Za Manchester City ovo je poprilično jednostavna skupina, već na prvom koraku pokazali su da prolaz neće biti u pitanju. Iako u prvenstvu nisu na razini, premda im Liverpool već bježi, za pretpostaviti je da će im ove sezone Liga prvaka biti glavni cilj. Englesku su više puta osvojili, Europu nisu. I to ih peče.

Pep je džentlmen i biranim riječima govori o rivalima, no Modri ne bi imali ništa protiv da pomalo zarotira ekipu i s manje gasa nego inače uđe u dvoboj prvog kola. Šahtar su brzo riješili, nisu mu dali ni da se ponada. Čak je iskusni vratar Pjatov bio najbolji u domaćem sastavu. To dovoljno dobro opisuje utakmicu koja je okončana 3:0 za goste.

Linker
20. travanj 2024 07:04