Reuters / Albert Gea Livepic / REUTERS
NEVJEROJATAN POTHVAT

TRENER NA ODLASKU U SEDMOM NEBU NAKON ČUDA U BARCELONI 'Puno smo riskirali, ali isplatilo se! Ovo je za sve koji su vjerovali nakon 0:4!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2017. 00:37

Barcelona je u nevjerojatnoj utakmici na prepunom Nou Campu pred 100.000 gledatelja svladala PSG 6:1 te tako nadoknadila 0:4 s Parka prinčeva u Parizu.

Imali su domaćini 3:0, ali nakon što je Cavani zabio za 3:1 u 64. malo tko je vjerovao da 'blaugrana' to uistinu može sustići.

Ipak, ukazao se Neymar koji je u 88. prekrasno pogodio iz sloobodnog udarca pa realizirao penal u 90. da bi u 96. asistirao za pobjedu i prolazak dalje.

"Nitko nije prestao vjerovati niti sekunde. Ovo je spektakularna pobjeda. Napravili smo puno riskantnih poteza, ali eto na kraju nam se sve isplatilo. Danas smo presretni", rekao je trener Barcelone Luis Enrique odmah nakon susreta pa nastavio:

"Ključ je bio u vjeri koju smo imali cijelo vrijeme. Iako su nam pet minuta prije kraja trebala još tri gola. Znali smo da smo u Parizu bili jako loši, ali nismo htjeli ispustiti priliku da nastavimo naš put. Htio bih zahvaliti svima koji su vjerovali nakon 0:4 iz Pariza, ovo je za njih", poručio je Enrique.

Unai Emery često je bio koban za Barcelonu još za vrijeme dok je vodio Sevillu. Sada je kao trener PSG-a nakon 4:0 na Parku prinčeva bio jako blizu izbacivanja Barcelone u Ligi prvaka, no pao je doslovno u posljednjoj sekundi.

"Propustili smo veliku priliku. Prvo poluvrijeme smo bili jako loši. Nismo se mogli sastati s loptom. Branili smo se preduboko i tako im dali previše prilika za gol. Sami smo svojim pogreškama doveli ih do 2:0", rekao je trener PSG-a pa nastavio:

"U drugom poluvremenu smo bili puno smirenijii bolje stajali na terenu. Imali smo veliku priliku za 3:2, no u posljednjim trenucima utakmice nekoliko odluka sudaca je bilo protiv nas i izgubili smo sve. Barca je jednostavno sposobna za ovakvu utakmicu, ali u posljednjim minutama bacili su se na sve ili ništa", pojasnio je Emery pa zaključio:

"Ovo je izrazito negativno iskustvo za mene i za klub. Moramo naučiti iz ovoga."

Linker
25. travanj 2024 03:13