Reuters/Carl Recine
REAKCIJE IGRAČA

'TRENER NAM JE POKAZAO ISJEČKE DINAMOVE IGRE, ZNALI SMO DA ĆE IH BITI TEŠKO PROBITI' Cityjev džoker otkrio kako je Guardiola snimao Dinamo...

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 02. listopad 2019. 02:19

Dani Olmo nije mogao pokazati puno od svog kreativnog napadačkog repertoara, što zbog obrambenih zadaća, što zbog igre Cityja. No, ponijet će jednu uspomenu s Etihada, Cancelov udarac raskrvario je glavu Dinamova veznjaka. Zamotane glave, Olmo je nakon utakmice sažeo dojmove.

- Teška utakmica. Znali smo koliko je Manchester City jak, ali bili smo dobri, dobro smo se branili. Nismo mi imali puno šansi, a većinu njihovih smo dobro obranili. Ovo nam je poticaj za dalje. Ozljeda? Ma to je samo udarac, dobiješ bandažu i ideš dalje, rekao je Olmo pa se osvrnuo na veliku potrošnju u obrani.

- Znali smo da će biti tako, imali smo često situacija dva na jedan na bokovima. Tako da sam ja, kao uostalom i cijela momčad, morao više se trošiti u obrani. Dali smo sve od sebe... Vidjet ćemo kako će izgledati druga utakmica s njima, ali sada se okrećemo HNL-u, za koji se moramo dobro pripremiti.

Bruno Petković vodio je usamljenu borbu sa stoperima "građana"...

- Igrali smo protiv najbolje momčadi svijeta, nije ovo sad neki težak poraz, ne pada nam teško na moral. Idemo dalje... Bili smo u prvom dijelu impresionirani. Prvo poluvrijeme smo im manje-više poklonili većinu šansi. Imali smo puno pritiska i nismo imali odgovor na njihov presing. Igraš koliko ti protivnik dozvoli, bilo je puno situacija u kojima sam ja osobno morao bolje ragirati. Dobra nam je ovo lekcija. Navijačima svaka čast bili su odlični, imali smo sjajnu podršku s tribina, hvala im, rekao je Petković.

Krvna slika Cityja je izmijenjena ulaskom Raheema Sterlinga. Engleski reprezentativac donio je okomitost, a stigao je i asistirati drugom Guardiolinom džokeru s klupe - Philu Fodenu.

- Trener nam je pokazao isječke Dinamove igre, znali smo da će ih biti teško probiti. Nije nam išlo, ali nizali smo šanse i probili ih u drugom dijelu. Uvijek je razočaravajuće ne postići rani pogodak, ali trebali smo ostati strpljivi, rekao je Sterling u mikrofone BBC-a pa nahvalio suigrača Fodena:

- Igrači koje imamo ovdje trebaju još učiti, čitati igru dobro i golovi će doći. Phil Foden je bio odličan, želim ga u reprezentaciji.

"Prozvani" Foden je uzvratio istom mjerom.

- Trebala nam je promjena ritma i Raheem nam je to donio. Uživam u šansi koju mi je trener dao, i vremenu koje provodim na terenu. Sretan sam što sam zabio gol i pomogao momčadi, podvukao je Foden.

Linker
25. travanj 2024 08:54