REUTERS/Gleb Garanich / REUTERS
USPJEŠNA 'GENERALKA'

TRENER OLYMPIACOSA UOČI ODLUČUJUĆEG GOSTOVANJA NA RUJEVICI 'Rijeka možda nije top momčad, ali je jako teški protivnik. Ako prvi zabiju...'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 21. kolovoz 2017. 15:41

Nogomet jučer nije bio u fokusu grčke sportske javnosti, bez obzira što je startala Superliga. Glavna vijest bilo je otkazivanje Eurobasketa od strane Giannisa Antetokounmpa, čuda od košarkaša i člana Milwaukee Bucksa. S njegovim izostankom, naime, šanse Grčke rapidno su pale kao onomad burza na Wall Streetu...

U sjeni košarke, Olympiacos je na praznom Karaiskakisu (kazna od strane nacionalnog nogometnog saveza) bez problema svladao Larissu s 4:1 u utakmicu u kojoj je Besnik Hasi odmorio sve što je mogao, morao i htio. U odnosu na Rijeku nisu igrali kapetan Elabdellaoui, strijelac Romao, lijevi bek Koutris, veznjaci Odjidja-Ofoe i Gillet, krila Marin i Carcela-Gonzales te napadač Ben Nabouhane (suspenzija). Kostas Fortounis postigao je dva pogotka potvrdivši dobru formu te status najopasnijeg člana svlačionice pirejskog kluba.

Ako ćemo uspoređivati dva susreta, Riječani su se pošteno namučili protiv Lokosa.

- Bilo je teško bez navijača, ali znali smo da nas njih desetaka tisuća gleda putem televizijskih ekrana i ova pobjeda je za njih. Trener je pružio priliku nekim drugim igračima, no Olympiacos je veliki klub i svatko je tu jer je kvalitetan. Sada se okrećemo Rijeci, idemo u Hrvatsku izboriti skupine Lige prvaka - kazao je 20-godišnji srednji vezni Androutsos.


All Goals & highlights HD - Olympiacos (Gre...

Besnik Hasi bio je, logično, zadovoljan nakon utakmice.

- Ovo je bio prvi put da sam morao voditi momčad pred praznim tribinama. Razgovarao sam s igračima, kazao sam im da mi moraju zagorčati izbor, a oni su to napravili i rezultatom i igrom. Pokazali su da zaslužuju nositi dres Olympiacosa - kazao je trener Grka koji će u Rijeku stići bez Panagiotisa Tachtsidisa te Alberta Botije. Prvi je nespreman, drugi se vraća nakon ozljede, a i blizu je transfera u španjolski Levante.

Mnogo je trener pričao o Rijeci.

- Rijeka možda nije top momčad, ali je jako teški protivnik. Ako prvi postignu pogodak, stvarno ih je teško pobijediti. Naprimjer, Salzburg nije stvorio mnogo šansi protiv njih. Rijeka je kod kuće imala niz nepobjedivosti od 43 utakmice prije nego što je izgubila od Dinama. U uzvratu želimo igrati na isti način kao u prvoj utakmici, moramo uvijek igrati na pobjedu. Daleko od toga da će to biti lako ostvariti. Nemojte zaboraviti da stvaramo novu momčad dok Rijeka ima igrače, koji su već tri godine zajedno i znaju točno što trebaju raditi.

Kaže Hasi da Olympiacos još nije na željenoj razini.

- Moramo igrače uskladiti, raditi na uigravanju, a to traži puno vremena. Jedino što je trenutačno na visokoj razini naša je psihološka stabilnost, način na koji odigrali prvu utakmicu. Tu pozitivnu energiju moramo pretočiti na utakmice u skupini Lige prvaka, u tim utakmicama trebat će nam puno energije i intenziteta.

Umjesto kartoniranog Marokanca Ben Nabouhanea, priliku je u špici dobio Iranac Ansarifard te se predstavio pogotkom.

- Spremni smo za Rijeku, imamo plan. U prvoj utakmici smo pokazali da smo kvalitetnija momčad. Međutim, na gostujućem terenu ćemo morati dati više od 100 posto naših mogućnosti da bismo se vratili tamo gdje Olympiacos pripada, a to je u elitu europskog nogometa - poručio je Karim Ansarifard.

Inače, protiv Larisse je za crveno-bijele debitirao Hrvoje Milić, no grčki ga novinari nisu vidjeli dojmljivim.

- Napravio je mnogo pogrešaka i vidi se da još nije uigran s ostatkom ekipe. Nije pomogao u napadačkoj igri - stoji u ocjeni Milićeva nastupa.

Linker
18. travanj 2024 02:06