Reuters, sn ilustracija
IZ SVLAČIONICE

TUGA I RAZOČARANJE U REDOVIMA TOTTENHAMA, ALI TRENER NIJE POTONUO 'Danas smo izgubili, ali sretan sam zbog načina na koji se to dogodilo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. ožujak 2018. 00:32

Juventus je u sjajnoj utakmici na Wembleyju maksimalno iskoristio svoje prilike i s 2:1 u gostima svladao odlični Tottenham. Talijanima je ova pobjeda donijela prolazak u četvrtfinale Lige prvaka i to nakon što su s domaćeg terena u London došli s ne toliko obećavajućih 2-2.

Za 'Staru damu' obećavajuće nije ni izgledao početak ove utakmice te se nakon pogotka Korejca Sona činilo da Spursi velikim koracima koračaju prema nastavku natjecanja, no drugo poluvrijeme utakmice donosi drugačiju priču i iskusniji Talijani u razdoblju od 64. - 67. minute golovima Higuaina i Dybale odnose veliku pobjedu iz Londona.

"Danas smo izgubili, ali sretan sam zbog načina na koji smo izgubili. Jako sam ponosan na svoje igrače. Nogomet nije noćna mora; možete pobijediti ili izgubiti. Poštujemo ideju koju smo imali, stvorili smo puno prilika, ali to izgleda nije bilo dovoljno za pobjedu. Dobro smo izgledali protiv jako kvalitetnog tima poput Juventusa. Ponosan sam. Opušten sam i sretan, no i razočaran. Ipak, kvaliteta, kapacitet i izvedba tima su bili jako dobri", izjavio je nakon završetka utakmice Mauricio Pochettino, strateg domaćina.

Unatoč pobjedi, realni su bili i prvotimci iz redova Juventusa, pa je tako iskusni Giorgio Chiellini priznao da je Spursima za iskorak nedostajalo nešto iskustva kojeg oni, s druge strane, imaju napretek.

"Na poluvremenu smo si rekli da moramo ostati smireni unatoč tome što smo dosta patili jer smo znali da će naše prilike doći. Tottenham je dokazao kako je sjajan tim. Mislim da im nedostaje jako malo da postanu jedan od najboljih timova u Europi, možda nešto iskustva. Prije nekoliko godina smo i mi bili u istoj situaciji, a dva finala u posljednje tri sezone su nam pomogla da se nosimo s ovakvim utakmicama", poručio je jedan od najboljih obrambenih igrača posljednjih godina.

Linker
16. travanj 2024 17:08