REUTERS
PRODULJUJE VJERONST

U AMSTERDAMU NIŠTA NE ŽELE PREPUSTITI SLUČAJU! KREATORU NOGOMETNOG ČUDA NOVI UGOVOR 'Sljedećih dana ćemo razgovarati kako bi sve stavili na papir'

Piše: HinaObjavljeno: 18. travanj 2019. 20:57

Nakon plasmana u polufinale Lige prvaka vodstvo Ajaxa najavilo je da će sa trenerom Erikom ten Hagom (49) razgovarati o produženju ugovora, koji mu ističe u ljeto sljedeće godine, objavili su u četvrtak nizozemski mediji.

"Erik ten Hag vrlo je uspješan trener i produženje ugovora bilo bi dobro za klub", kazao je tehnički direktor Ajaxa Marc Overmars.

Nizozemski mediji navode da bi Ten Hagu trebao biti ponuđen novi petogodišnji ugovor, ali prvo nadzorni odbor kluba mora dati "zeleno svjetlo".

MADRID, SPAIN - MARCH 05:  Erik Ten Hag, Manager of Ajax gives instructions to Frenkie de Jong (21) during the UEFA Champions League Round of 16 Second Leg match between Real Madrid and Ajax at Bernabeu on March 05, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
David Ramos/Getty Images
Erik ten Hag daje upute igračima

"Sljedećih dana ćemo razgovarati sa trenerom kako bi sve stavili na papir. Pretpostavljam da će ishod biti pozitivan", dodao je Overmars, koji iza sebe ima vrlo uspješnu igračku karijeru. Bio je europski prvak sa Ajaxom 1995., a tijekom karijere igrao je i u Arsenalu te Barceloni, dok je za nizozemsku reprezentaciju skupio 86 nastupa.

Ten Hag je preuzeo Ajax u prosincu 2017. i od mladih igrača stvorio je moćnu ekipu koja je u nokaut fazi Lige prvaka izbacila Real Madrid i Juventus. Uz iskusne Blinda (29) i Tadića (30), ključni igrači momčadi su mladi nogometaši poput stopera Matthijsa de Ligta (19), veznjaka Donnyja Van de Beeka (21) i Frenkieja De Jonga (21), te krilnih napadača Hakima Ziyecha (26) i Davida Neresa (22). Prije dolaska u Ajax Erik ten Hag je vodio nizozemske klubove Go Ahead Eagles i Utrecht, te drugu momčad Bayerna.

Linker
18. travanj 2024 11:15