Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
BLAGOSTANJE NA MAKSIMIRU

U DINAMU DONIJELI VELIKU ODLUKU - IGRAČI ĆE DOBITI POSEBNE PREMIJE U LIGI PRVAKA Evo kolike će biti nagrade za svaki novi uspjeh dinamovaca

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. rujan 2019. 12:36

Dinamovi nogometaši bogato su nagrađeni za ulazak u Ligu prvaka. Pisali smo da je, u dogovoru s klubom, od ove sezone drugačiji sustav premiranja, nema više nagrada za četiri HNL pobjede u nizu i za pojedinačne uspjehe, nagrađuju se ‘samo’ trofeji u prvenstvu i Kupu te ulazak u Ligu prvaka.

Tako su oni koji su najviše igrali u pretkolima dobili punu premiju od 120 tisuća eura brutto, oni koji su igrali manje zaradili su manje i tako dalje. A ulaskom u Ligu prvaka u Dinamu su odlučili dodatno stimulirati svoje nogometaše, premda im sigurno neka dodatna motivacija na travnjaku nije potrebna.

Što to može igrača više motivirati od dobre partije protiv Cityja, Atalante ili Šahtara. Međutim, red je da oni koji donose novac svojim rezultatima također dobiju dio kolača, pa će tako Dinamovi nogometaši, ali i svi ostali koji su uz momčad, biti novčano nagrađeni i za moguće uspjehe u skupini Lige prvaka.

Premija za pobjedu igračima jest 50 tisuća eura, dok će za bod biti nagrađeni s 30 tisuća eura.

S obzirom da UEFA za pobjedu u Ligi prvaka isplaćuje 2,7 milijuna eura, a za bod 900 tisuća eura, još uvijek će dovoljno novca ostati i u klupskoj blagajni. A pogotovo ako Modri kojim slučajem izbore prolazak skupine.

Pogledajte podcast Sportskih novosti Dinamo u Ligi prvaka u kojem gostuju proslavljeni bivši nogometaši modrih i aktualni trereni Ognjen Vukojević i Andrej Panadić:

Linker
19. travanj 2024 21:33