Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
BEZ TEŽIH POSLJEDICA

U DINAMU SU SVI ODAHNULI Olakšanje za Nenada Bjelicu: Trener Modrih saznao dvije dobre vijesti uoči nastavka sezone

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. listopad 2019. 20:58

Dobre vijesti za Nenada Bjelicu. Mario Gavranović nije se teže ozlijedio u Harkivu. “Škare” u koje ga je uhvatio Andrij Pjatov i skrivio kazneni udarac ipak nisu ostavile teže posljedice. Prema onome kako je Gavranović izgledao nakon utakmice kad nije mogao ni samostalno hodati, svi su se bojali da bi ozljeda mogla biti ozbiljnija.

No, pregledi koje je obavio u četvrtak pokazali su da ništa nije slomljeno, radi se samo o istegnuću tetive skočnog zgloba. Da, opet gležanj, kao i kod Ademija i Petkovića prije nekoliko dana. Gavranović će brzo natrag na teren, već u subotu mogao bi se priključiti momčadi na treningu, pokaže li se da ga ništa ne boli, nije isključeno da dobije minutažu i u nedjelju protiv Osijeka. Ako ipak još ne bude spreman, mogli bismo ga vidjeti u Kupu protiv Opatije u srijedu na Kantridi.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Uglavnom, svi su odahnuli, Gavranović prvi, baš kad je dobio priliku od prve minute u Ligi prvaka, ozljeda je sigurno zadnje što bi mu trebalo. Inače, dvoboj u Harkivu bio je treći europski ove sezone u kojemu je Gavranović bio u prvih 11, nakon ona dva s početka sezone protiv gruzijskog Saburtala.

Spomenimo i da je u utorak Dinamov liječnik dr. Božidar Šebečić operirao metatarzalnu kost Sandru Kulenoviću koju je ozlijedio u utakmici s Goricom. Operacija je prošla dobro, sve po planu, a datum Kulenovićeva povratka na teren još nije poznat. Idućih četiri do šest tjedana nosit će tzv. “čizmu”, a povratak treninzima ovisit će o tome kako će kost zarasti i hoće li biti ikakvih komplikacija. Kako god, do kraja ove godine neće igrati, a momčadi bi se trebao priključiti na početku zimskih priprema.

Znači, do kraja polusezone Bjelica ostaje na Petkoviću, ali i Gavranoviću, uz naravno Oršića koji u zadnje vrijeme sve češće igra u špici. Za utakmicu s Osijeku za svaki slučaj će Bjelica priključiti i Roka Baturinu.

Linker
25. travanj 2024 13:14