REUTERS/Emmanuel Foudrot
LIGA PVRAKA

U LYONU SE NADAJU ČUDU, U BARCELONI POZIVAJU NA OPREZ Francuzi znaju otkud prijeti najveća opasnost: 'Moramo učiniti sve kako bi zaustavili Messija'

U katalonskom divu pušu i na hladno uoči dolaska nepredvidljih Francuza, koji su vrlo opasni u gostima. Lyon je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone odigrao 0:0, što je rezultat koji im daje nadu da mogu napraviti veliko iznenađenje na Camp Nou i u uzvratu (21.00).
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. ožujak 2019. 17:26

BARCELONA - LYON 5:1 (Messi 18' p., 78', Coutinho 31', Pique 81', Dembele 86' / Tousart 57')

BARCELONA: Ter Stegen - Alba, Lenglet, Pique, S. Roberto - Arthur, Busquets, Rakitić - Coutinho, Suarez, Messi

LYON: Lopes - Mendy, Denayer, Marcelo, Dubois, Marcal - NDombele, Fekir, Tousart - M. Dembele, Memphis

Barcelona večeras dočekuje Lyon u uzvratu osmine finala Lige prvaka. U prvom ogledu u Francuskoj pogodaka nije bilo, a jasno je da je katalonski ponos veliki favorit za prolaz među osam najboljih europskih momčadi. Ipak, neće to biti baš jednostavno, jer Lavovi su ove sezone pokazali kvalitetu i snagu, a puno govori i podatak da u Ligi prvaka još ne znaju za poraz.

- Barcelona je jedna od najboljih europskih momčadi, a protiv takvih suparnika uvijek je zabavno igrati. Normalno je da navijači puno očekuju od mene u takvom susretu. I ja i suigrači dat ćemo sve od sebe, iako znamo da će to biti vrlo teška i zahtjevna utakmica - naglasio je Nabil Fekir, kapetan i najbolji igrač Lyona.

On je zbog suspenzije propustio prvi ogledu, u kojem je njegova momčad sasvim dobro parirala favoriziranom suparniku. Lyon je bio bliže pogotku, ali je Barcelonin vratar Ter Stegen vršcima prstiju loptu skrenuo u gredu nakon udarca Martina Terriera u prvom poluvremenu. S Fekirom u momčadi Lyon će svakako biti opasniji za suparnički gol, ali obrana će imati puno posla s Lionelom Messijem, u kojeg Barcini navijači polažu najviše nade.

- Za mene je Messi najbolji igrač na svijetu, a imao sam prilike igrati protiv njega na Svjetskom prvenstvu. On je već 10 godina na vrhu, i njegov je doprinos svake sezone presudan, on donosi trofeje svojoj momčadi. Učinit ćemo sve što možemo kako bismo ga zaustavili - poručio je Fekir.

Barcelona je izgubila samo jednu od posljednjih 18 utakmica Lige prvaka, a u ovoj sezoni također je neporažena, te je u skupini osvojila prvo mjesto. Lyon je pak završio na drugoj poziciji u svojoj skupini, na gostovanju je svladao Manchester City, a u posljednjih šest nastupa nanizao je šest remija.

Inače, Lyon je izgubio tek jednu od posljednjih osam europskih utakmica na gostovanjima, ostvarivši četiri pobjede i tri remija. U Ligi prvaka je bez poraza u posljednjih pet nastupa u kojima je ostvario dvije pobjede i tri remija. I u Barceloni su svjesni da ih ne očekuje ‘’laganica’’ protiv suparnika koji zaslužuje veliki respekt.

- Real Madrid je za sve bio favorit, ali je Ajax zasluženo prošao dalje. Isto vrijedi i za Manchester United koji je izbacio PSG. No, postoje i drugi teški suparnici u ovom natjecanju. Mi moramo biti potpuno usredotočeni i u našem najboljem izdanju. I nama se dogodilo slično prošle sezone, kad smo bili favoriti protiv Rome. Teško je osvojiti sva tri trofeja u sezoni, ali uzbuđenje je tu, nadamo se da ćemo ih uzeti sve - poručio je Barcelonin lijevi bočni Jordi Alba, koji je produljio ugovor do 2024. godine, uz odštetnu klauzulu od čak 500 milijuna eura.

Linker
25. travanj 2024 01:53