REUTERS/Susana Vera
PUKNUO MU FILM

U MADRIDU PADALE TEŠKE RIJEČI, ALI LEGENDA JUVEA IZNENADILA JE SVE 'Moraš biti životinja da to napraviš, moraš imati kantu za smeće umjesto srca'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. travanj 2018. 10:11

Real Madrid je u polufinalu Lige prvaka. 'Kraljevi' su u srijedu, unatoč porazu od 3:1, nakon velike drame ipak prošli talijanski Juventus zahvaljujući visokih 3:0 koje su na Santiago Bernabeu donijeli iz Torina.

Uzbudljivu utakmicu u Madridu obilježila je i kontroverza odluka suca Michaela Olivera koji je u nadoknadi kontakt Vazqueza i Benatije procijenio kao jedanaesterac za domaćine. Nakon općeg kaosa i kraće pauze, loptu je u ruke konačno uzeo Cristiano Ronaldo i iz jedanaesterca postavio konačan rezultat za veliko oduševljenje na krcatim tribinama.

Nakon dvoboja bilo je zanimljivo poslušati izjave, posebno onu Gianluigija Buffona koji je zbog svoje reakcije na spornu sudačku odluku morao ranije napustiti teren. Veliki Gigi nakon susreta je udario po sucu Oliveru, dok se prema slavljenicima ponio gospodski.

"Moraš biti životinja da to napraviš, moraš imati kantu za smeće umjesto srca", prokomentiao je Buffon odluku suca pa usput i otkrio što mu je rekao prije dobivanja crvenog kartona:

"Ništa previše čudno. Samo ne želim prihvatiti činjenicu da je sudac glavni u utakmici poput ove, u utakmici s dva elitna tima, a da nema karakter, hrabrost ili sposobnost za donošenje smirene odluke."

S druge strane, 'Kraljeve' je nahvalio i poželio im sreću u nastavku natjecanja.

"Dali smo sve što smo imali za dati. Real Madrid je sjajan tim i nadam se da će otići do kraja natjecanja, ali danas smo zaslužili barem produžetke. Život ide dalje. Sretan sam i ponosan na našu igru. Nemoguće smo učinili mogućim. Šteta što je ovako završilo. Utakmicu smo započeli tako da smo si govorili da imamo 0.000001 posto šanse za prolaz dalje, ali i da nikad ne znate što će život donijeti. Posebno zbog činjenice da imamo ekipu ispunjenu igračima sa sjajnim karakterom i igračima koji su sposobni za sve", izjavio je legendarni vratar.

Linker
25. travanj 2024 06:39