Catherine Ivill/Getty Images / Getty Images
OČEKIVANO

UEFA KONAČNO POPUŠTA I NAKON PUNO OPIRANJA UVODI VAR Evo kada bi trebao stupiti na scenu: 'Nije sasvim jasan, ali znamo da više ne možemo natrag'

Piše: HinaObjavljeno: 01. rujan 2018. 00:27

UEFA planira uvesti video analizu (VAR) na utakmice Lige prvaka od iduće sezone, dok je za ovu sezonu, čak i za finalnu utakmicu ove sezone to malo vjerojatno, izjavio je u petak predsjednik Europske nogometne federacije Aleksander Čeferin.

UEFA se do sada opirala uvođenju VAR-a koji služi za ponovno pregledavanje spornih situacija i koji je bio korišten na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Čeferin je kazao da je intencija da se VAR uvede od iduće sezone nakon zadnjeg kvalifikacijskog pretkola te da se koristi na utakmici Superkupa između pobjednika Lige prvaka i pobjednika Europske lige. VAR bi se tada koristio u grupnoj fazi natjecanja te na svim utakmicama knockout faze.

"Plan je za sada da se VAR koristi od iduće sezone i to s prvom utakmicom iduće sezone a to je Superkup," kazao je Čeferin novinarima. "VAR nije sasvim "jasan" za sada, ali mi znamo da više ne možemo natrag. Problematičnije je nego što se čini. Plan je da ga počnemo koristiti od iduće sezone pa ćemo vidjeti što će se dogoditi. Ne želim ništa predviđati sto posto", dodao je.

Na pitanje hoće li VAR biti upotrijebljen u finalnoj utakmici ove sezone, odgovorio je: "Ništa ne isključujem, ali ne čini se da hoće".

Linker
20. travanj 2024 05:40