Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images
HVALOSPJEVI ZA KAPETANA

UOČI OKRŠAJA NA SANTIAGO BERNABEUU TRENER ČEŠKOG PRVAKA OTKRIO NEPOZNAT DETALJ 'Čim sam ga prvi put vidio, odmah sam tražio od kluba da ga dovede'

Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 23. listopad 2018. 10:55

Uoči večerašnjeg okršaja između Real Madrida i Viktorije Plzen na Santiago Bernabeuu u sklopu 3. kola skupine G Lige prvaka oglasio se trener češkog prvaka Pavel Vrba.

U razgovoru za češki portal 'footballclub.cz nahvalio je Luku Modrića, kapetana Vatrenih i trenutka kada ga je prvi put vidio kako igra. Bilo je to, kako kaže, na jednoj utakmici u Rijeci 2007. godine i odmah ga je pokušao dovesti..

"Jako mi se svidio jako mladi igrač koji je zaigrao posljednjih 20 minuta. Izgledao je kao dječačić, ali njegov talent i kvaliteta su odskakali", rekao je Vrba, tadašnji trener slovačke Žiline.

"Odmah sam zatražio od kluba da ga dovede, ali transfer je propao zbog financijskih zahtjeva Dinama", dodaje Vrba. Modrića je na kraju Dinamo 2008. godine prodao Tottenhamu za nešto manje od 20 milijuna eura.

I danas Vrba voli gledati Modrića na djelu.

Pavel Vrba
Octavio Passos/Getty Images
Pavel Vrba

"Volim gledati Modrića, ali i dalje se sjećam kada sam u klubu rekao da ga kupe. Izvanredan je igrač i na kraju je postao zvijezda", zaključio je trener češkog sastava.

Linker
26. travanj 2024 10:41