REUTERS
NEMA NI MALO ODMORA

UVOD U LIGU PRVAKA ZA VRIJEME SVJETSKOG PRVENSTVA Objavljeni parovi pretkvalifikacija Lige prvaka i Europske lige, evo kad startaju hrvatski klubovi

Piše: HinaObjavljeno: 12. lipanj 2018. 16:44

U utorak su u Nyonu određeni parovi pretkvalifikacijskog turnira nogometne Lige prvaka i parovi pretkvalifikacijskog kruga Europske lige, u kojima sudjeluju klubovi iz najniže rangiranih saveza prema UEFA-inom koeficijentu.

Pretkvalifikacijski turnir Lige prvaka održat će se na stadionu Victoria u Gibraltaru od 26. do 29. lipnja. U polufinalu će se sastati FC Santa Coloma (Andora) - Drita (Kosovo) i La Fiorita (San Marino) - Lincol Red Imps (Gibraltar). Pobjednici polufinalnih dvoboja će 29. lipnja igrati finalnu utakmicu, a pobjednik turnira će izboriti mjesto u prvom kvalifikacijskom kolu Lige prvaka. Preostale tri momčadi, poraženi polufinalisti i finalist, uključit će se u 2. kolo kvalifikacija za Europsku ligu.

U pretkvalifikacijama za Europsku ligu sudjeluje 14 klubova, a ždrijebom je odlučeno da će se za mjesto u 1. kolu kvalifikacija sastati: Europa (Gibraltar) - Priština (Kosovo), Sant Julia (Andora) - Gzira (Malta), Engordany (Andora) - Folgore (San Marino), B36 Torshavn (Farski Otoci) - St. Joseph's (Gibraltar), Birkirkara (Malta) - KI Klaksvik (Farski Otoci), Tre Fiori (San Marino) - Bala Town (Wales) i Cefn Druids (Wales) - Trakai (Litva).

Prvi dvoboji na rasporedu su 28. lipnja, a uzvrati će biti odigrani 5. srpnja. Sedam pobjednika će se priključiti skupini od 87 klubova u kojoj je i četvrtoplasirana momčad Prve HNL u prošloj sezoni, a to je bio Osijek. Ždrijeb za 1. i 2. kolo kvalifikacija bit će održan 20. lipnja u Nyonu. Utakmice 1. kola bit će odigrane 12. i 19. srpnja, a dvoboji 2. kola na rasporedu su 26. srpnja i 2. kolovoza.

U 2. kolu kvalifikacija za Europsku ligu priključit će se splitski Hajduk, a u trećem, pretposljednjem kvalifikacijskom kolu u natjecanje ulazi i hrvatski doprvak Rijeka. Ždrijeb 3. kola kvalifikacija na rasporedu je 23. srpnja, a utakmice će biti odigrane 9. i 16. kolovoza.

Pobjednici 3. kola ulaze u doigravanje za ulazak u grupnu fazu Europske lige.

U kvalifikacijama Lige prvaka zagrebački Dinamo se uključuje od 2. kola, zajedno sa rumunjskim Clujom, danskim Midtjyllandom i bjeloruskim BATE Borisovim kao prvacima svojih država čiji su savezi po UEFA-inom koeficijentu rangirani od 16. do 19. mjesta. Ždrijeb parova 1. i 2. kola kvalifikacija Lige prvaka bit će održan 19. lipnja, a prvo kvalifikacijsko kolo je na rasporedu 10. i 11. srpnja, s uzvratnim utakmicama 17. i 18. srpnja.

Prve utakmice 2. kvalifikacijskog kola Lige prvaka na rasporedu su 24. i 25. srpnja, a uzvrati 31. srpnja i 1. kolovoza. Ždrijeb za treće kolo kvalifikacija bit će održan 23. srpnja, prve utakmice će biti odigrane 7. i 8. kolovoza, a uzvrati 14. kolovoza. Ždrijeb doigravanje za grupnu fazu održat će se 6. kolovoza. Prve utakmice su na rasporede 21. i 22. kolovoza, a uzvrati 28. i 29. kolovoza.

Grupna faza Lige prvaka započinje 18. i 19. rujna, a grupna faza Europske lige kreće 20. rujna.

Linker
20. travanj 2024 06:18