Screenshot
UZVRAT ZA TJEDAN DANA

VIDEO: POBJEDA DINAMA NA STARTU EUROPSKE SEZONE! Oršić junak važnog trijumfa Modrih, pogledajte pogotke iz Tbilisija

Dinamo je uspješno otvorio novu europsku sezonu. Hrvatski prvak u utorak je u 2. kvalifikacijskom kolu Lige prvaka s 2:0 u Tbilisiju svladao Saburtalo. Pogotke za Modre postigli su Oršić u 67. i Petković iz jedanaesterca u 78. minuti. Uzvratni susret čeka nas 30. srpnja na Maksimiru.
Piše: HinaObjavljeno: 23. srpanj 2019. 21:30

SABURTALO - DINAMO 0:2 (Oršić 67', Petković 78')

SABURTALO: Miginešvili - Mali, Margvelašvili, Lakveheliani, Rehviašvili - Diasmidze (od 82. Tsnobiladze), Goncavles, Altunašvili (od 70. Gabedava), Tera (od 57. Kakubava) - Rolović, Kokreidze

DINAMO: Livaković - Pinto (od 50. Šitum), Lešković, Perić, Leovac - Ademi, Hajrović, Kadzior - Gojak (od 86. Šunjić), Oršić, Gavranović (od 68. Petković)

Dinamo je pobjedom u Tbilisiju napravio veliki korak prema 3. kolu kvalifikacija Lige prvaka. Naravno, treba biti oprezan u uzvratu, koji se u Maksimiru igra bez gledatelja, jer prvak Gruzije nije bezazlena momčad. Nezgodne znaju biti te kvalifikacije, to se pokazalo i u utorak. Modri su morali uložiti puno truda za trijumf.

U prvih dvadesetak minuta sjetili smo se što nam je pričao napadač Saburtala Ognjen Rolović. Utakmica se odigravala baš onako kako je najavljivao, po njegovu konceptu. Domaćini su krenuli s golemim motivom, borili su se onako kako se momčad koja je autsajder mora postaviti protiv favorita. Ponekad su malo pretjerivali s agresijom, bilo je nekih startova koji su bili ozbiljno opasni po zdravlje, na koncu je pred kraj prvog poluvremena razbijena glava, nastradao je Ivo Pinto, koji ja nastavio igrati sa zavojem oko glave. Ali nije dugo izdržao, izašao je početkom druge dionice. Takav veliki entuzijazam Saburtala kao da je malo zbunio Modre u tim početnim trenucima, teško su povezivali akcije, nisu mogli spojiti nekoliko točnih dodavanja. Nisu domaćini stvorili neku posebnu priliku, ali su, recimo to borilačkim rječnikom, držali sredinu ringa. Bilo je tu nekoliko pokušaja domaćina prema šesnaestercu Modrih, ali ništa što bi trebalo zabrinuti Livakovića. Dogodila su se i dva pokušaja iz daljine, ali isto skroz bezopasno.

Prvo pravo uzbuđenje dogodilo se pola sata nakon starta, u šesnaestercu Dinama pao je Altunašvili, domaći su tražili jedanaesterac, ali češki sudac samo je odmahnuo rukom.

S vremenom se Dinamo stabilizirao, počeo je povezivati akcije i dodavanja, igra se lagano selila prema šesnaestercu domaćina. Međutim, isto kao i u slučaju domaćina, nije bilo prilika. Sve do sedam minuta prije kraja prvog poluvremena kad je proradila genijalnost iskusnog Marija Gavranovića.

Dinamov napadač prihvatio je loptu na svojoj polovici travnjaka, izvrtio je kao na ringišpilu svog čuvara te krenuo prema vratima Saburtala.

Očekivali smo da će gurnuti loptu na desnu stranu do Hajrovića, ali majstor Gavranović odlučio se driblati i trčati. Na svom putu je prevario još dvojicu igrača Saburtala, našao se sam pred vratarom, ali je onda u posljednji trenutak njegov udarac malčice blokiran, što je bilo dovoljno da vratar Miginešvili obrani. Šteta, da je završilo pogotkom, bilo bi to fenomenalno.

Iz prvog poluvremena mora se izdvojiti još jedan detalj s tribina. Iako je UEFA kaznila Dinamo i nije smio prodavati ulaznice navijačima, na tribinama ih se pojavila omanja skupina. No, nije se dugo zadržala, prije kraja prve dionice je napustila stadion. Nismo mogli vidjeti je li ih na taj čin natjerala policija s obzirom na Dinamovu kaznu, ili su pak otišli svojevoljno. Ali najvažnije je bilo da nismo vidjeli nikakav incident.

Ali smo početkom drugog poluvremena umalo vidjeli pogodak u mreži Dinama. Jedan centaršut dobro je glavom zahvatio Rolović, pogodio je sam kut, ali je Livaković sjajno obranio. Nakon toga, Dinamo je preuzeo kontrolu igre te je dominirao do kraja utakmice.

Hrvatski prvak je slomio Gruzijce u 67. minuti golom Mislava Oršića. Izet Hajrović je probio stranu i ubacio, a Oršić na drugoj stativi zabio za vodstvo.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 78. minuti kada je Oršić izborio kazneni udarac, a Bruno Petković sigurno zabio za 2-0. Jedanaesterac je skrivio Margvelašvili oborivši Oršića.

SABURTALO - DINAMO 0:2 (Oršić 67', Petković 78')

SABURTALO: Miginelšvili; Lakvelheliani, Rehvlašvili, Margvelašvili, Mali; Altunašvili, Tera, Diasamidze, Goncalves; Kohreidze, Rolović

DINAMO: Livaković; Leovac, Perić, Lešković, Pinto; Ademi, Gojak, Kadzior; Oršić, Hajrović; Gavranović

----------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

Kraj utakmice!

90+ 3 - Gol! Ili ipak ne! Sudac je zbog prekršaja u napadu poništio pogodak Kadziora.

86' - Izlazi Gojak, ulazi Šunjić.

85' - Nakon Kadziora i Leovca, požutio je i Gojak zbog prekršaja na Roloviću.

77' - GOOOL! Dinamo ima 2:0! Miran je bio Petković koji je zakucao loptu u desnu stranu gruzijskog vratara!

76' - Jedanaesterac za Dinamo! Pao je Oršić nakon jednog neopreznog starta Margvelašvilija. Sudac nije dvojio ni sekunde! Pucat će Petković.

68' - Izlazi Gavranović, a ulazi Petković.

67' - GOOOL! Sjajna akcija Modrih je konačno probila tvrde domaćine! Petom je jedna lopta ostavljena za Hajrovića na desnoj strani, on zatim ubacuje do Oršića koji glavom s nekoliko metara trese mrežu za veliko slavlje hrvatskog prvaka!

59' - Žuti karton za Leovca.

51' - Fantastična reakcija Livakovića. Rolović je pokušao glavom nakon jednog dugačkog ubačaja, ali vratar Dinama se ispružio i vršcima prstiju spriječio pogodak.

50' - Prvi veći problemi za Dinamo i Bjelicu. Teren napušta Ivo Pinto. Portugalac ne može nastaviti susret i još uvijek izgleda osjeća posljedice onog lakta zbog kojeg je i zaradio posjekotinu na glavi. Umjesto njega će na teren Mario Šitum.

46' - Nastavlja se utakmica u Tbilisiju.

Kraj prvog poluvremena!

42' - Požutio je i Kohreidze zbog neugodnog udarca u glavu Pinta. Dinamovcu je potekla krv, pa su reagirali i liječnici hrvatskog prvaka. Nedugo nakon toga je žuti karton zaradio i Kadzior, također zbog prekršaja.

39' - Kakva prilika za Dinamo! Gavranović je sam povukao s centra, prošao nekoliko igrača i izbio sam pred golmana, no Tera s leđa uklizavanjem spašava domaćine i u posljednji tren izbija loptu u korner! Možda je Gavranović ovdje mogao i uposliti Gojaka ili Kadziora koji su ga pratili svaki s jedne strane....

28' - Šire sada Gruzijci ruke. Diasamidze je s desne strane sjajno uposlio Altunašvilija koji puca u padu s ruba šesnaesterca. Domaćini tvrde da je bio prekršaj i čini se da traže najstrožu kaznu, no sudac samo odmahuje rukom unatoč prosvjedima brojnih igrača Saburtala.

27' - Žuti karton za Lakvelhelianija zbog prekršaja na Hajroviću.

24' - Evo i prvog udarca Modrih! Pokušao je Gojak s 20-ak metara. No i on puca jako slabo i vratar gruzijske momčadi bez problema zaustavlja udarac. Možda je tu bilo i boljih rješenja.

21' - Prvi udarac u okvir gola. Diasamidze je opalio s nekih 18 metara, no u njegovom pokušaju nije bilo snage i Livaković to lagano hvata u ruke.

20' - Situacija je koja je na trenutak zabrinula navijače Dinama. Igrač Saburtala s lijeve je strane poslao neugodnu loptu pred vrata Livakovića no obrana Modrih uspjela je u posljednji trenutak otkloniti opasnost.

15' - Nema nekih ozbiljnijih prijetnji ni na jednoj ni na drugoj strani. Ipak, mora se priznati da igrači Saburtala imaju loptu više u nogama (63 - 37 ) te češće izlaze na protivničku polovicu. Trenutno nema niti jednog udarca u okvir gola. Hrvatski prvak igra vrlo oprezno...

6' - Miran početak utakmice. Domaćini su se prvi približili golu, ali su ostali bez udarca prema Dominiku Livakoviću. U jednom je trenutku neugodan udarac zaradio Lešković. Liječnici su intervenirali, no Bjelica je mogao odahnuti jer je njegov igrač nastavio s igrom.

1'- Počela je prva ovosezonska europska utakmica Modrih!

----------------------------------------------------------

18.20 - Poznati su sastavi za večerašnju utakmicu. Dinamo će krenuti u postavi: Livaković; Leovac, Perić, Lešković, Pinto; Ademi, Gojak, Kadzior; Oršić, Hajrović; Gavranović

Linker
25. travanj 2024 21:41