REUTERS/Daniele Mascolo
HRVATI PO OSMINU FINALA

FOTO: NAJMLAĐI STRIJELAC U POVIJESTI LIGE PRVAKA IZBACIO INTER Ivan Rakitić odigrao odličnu partiju i kao kapetan poveo Barcelonu u drugi krug

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. prosinac 2019. 14:25

Na posljednji okršaj u skupini F Lige prvaka, Barcelona je u Milano stigla bez nekoliko zvijezda uključujući i argentinskog čarobnjaka Lea Messija obzirom kako je već ranije osigurala prolaz u nokaut fazu. S druge strane za momčad Intera ova je utakmica bila od velike važnosti, jer, pobjeda ih je vodila u drugi krug, ipak, nije se dogodilo. Talijani su upisali poraz na domaćem terenu i tako se oprostili od Lige prvaka za ovu sezonu (1:2).

Iako je Valverde na teren izveo šarenu momčad predvođenu kapetanom Ivanom Rakitićem, niti to nije bilo dovoljno Nerazzurrima da ulove ključne bodove i izbore drugi krug. Slobodno možemo reći kako je apsolutni tragičar ove utakmice, iako je postigao jedan zgoditak, bio Belgijanac Romelu Lukaku koji u nekoliko navrata nije uspio zatresti mrežu gostiju, i to iz vrlo izglednih prilika.

Mrežu domaćina u 23. minuti načeo je Perez na sjajno dodavanje Vidala. Do kraja prvog poluvremena Inter ipak uspjeva stići do izjednačujućeg pogotka preko Lukakua. Zapucao je Belgijanac s ruba kaznenog prostora, pogodio u petu Umtitija i tako prevario vratara Neta.

Valja istaknuti kako su nogometaši Intera, u prvom redu Lukaku i Lautaru Martinez dvaput tresli mrežu gostiju, ali se u oba slučaja oglasio pomoćni sudac i opravdano označio zaleđe. Talijani su tada krenuli na sve ili ništa i doživjeli pravi šok u samoj završnici susreta, točnije u 87. minuti.

Najmlađi nogometaš na terenu, Ansu Fati sjajno je odigrao dupli pas sa Suarezom, pucao s dvadesetak metara i neobranjivo pogodio malu mrežicu za vodstvo. Fati je ovim pogotkom postao najmlađi strijelac u povijesti Lige prvaka, a to je ujedno značilo i kraj snova Talijana o drugom krugu Lige prvaka.

U drugoj utakmici u skupini Borussia Dortmund je s 2-1 kod kuće pobijedila češku Slaviju.

INTER - BARCELONA 1:2 (Lukaku 44' / C. Perez 23', Ansu Fati 86')

INTER (3-5-2): Handanovič - Škriniar, De Vrij, Godin - Biraghi, Borja Valero, Brozović, Vecino, D'Ambrosio - Martinez, Lukaku

BARCELONA (5-3-2): Neto - Junior Firpo, Umtiti, Lenglet, Todibo, Wague - Alena, Rakitić, Vidal - C. Perez, Griezmann

-----------------------------------------

SKUPINA F

KRAJ:Borussia Dortmund - Slavia Prag 2:1 (Sancho 10', Brandt 61' / Soucek 43')

KRAJ:Inter - Barcelona 1:2 (Lukaku 44' / C. Perez 23', Ansu Fati 86')

SKUPINA G

KRAJ:Benfica - Zenit 3:0 (Cervi 47', Pizzi 58' p., Azmoun 72' ag.)

KRAJ:Lyon - RB Leipzig 2:2 (Aouar 50', Depay 82' / Forsberg 9' p., Werner 33' p.)

SKUPINA H

KRAJ:Chelsea - Lille 2:1 (Abraham 19', Azpilicueta 35' / Remy 78')

KRAJ: Ajax - Valencia 0:1 (Rodrigo 24')

-----------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

Barcelonin wunderkind Ansu Fati ovim je pogotkom postao najmlađi strijelac u povijesti Lige prvaka. Presudio je Interu sa samo 17 godina i 40 dana. Prije njega taj je rekord držao ganski nogometaš Peter Ofori-Quaye koji je tada imao 17 godina i 195 dana, a gol je postigao u sezoni 1997/98.

Soccer Football - Champions League - Group F - Inter Milan v FC Barcelona - San Siro, Milan, Italy - December 10, 2019  Barcelona's Anssumane Fati celebrates scoring their second goal   REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

86' - GOOOL! Sjajnu akciju izveli su nogometaši Barcelone, a s vrha šesnaesterca, nakon duplog pasa sa Suarezom, pogodio je 17-godišnji Ansu Fati koji je samo tri minute prije toga ušao umjesto Carlesa Pereza! Bio je to silovit i precizan udarac i lopta se od vratnice zakotrljala u mreži... Čini se da je sada sve gotovo i da će Inter završiti kao treći u skupini.

Screenshot

82' - Mogla je Barca sada dovršiti posao u Milanu! Sijevnula je kontra, De Jong je pronašao Pereza koji - iako je imao boljih rješenja - šutira preko grede!

72' - Strašna solo-akcija Lautara Martineza! Nadmudrio je napadač Intera obranu Barce i zamalo poentirao, međutim njegov je udarac prohujao pored vratnice!

63' - Dvostruku zamjenu radi Ernesto Valverde. Ušli su Luis Suarez i Frenkie de Jong umjesto Antoinea Griezmanna i našeg Ivana Rakitića. Raketa je kapetansku vrpcu predao urugvajskom napadaču.

61' - NOVI POGODAK DORTMUNDSKE BORUSSIJE! SADA JE JADON SANCHO U ULOZI ASISTENCA, A MREŽU JE ZATRESAO BRANDT! KAKO SADA STVARI STOJE, BORUSSIA JE DRUGA, A INTER TREĆI I MORAT ĆE TRAŽITI POBJEDU PROTIV BARCE.

Screenshot

51' - Solo-prodor Ivana Rakitića! Prošao je današnji kapetan Barcelone nekoliko igrača Intera, među njima i Brozovića, ušao je u šesnaesterac i opalio ljevicom, no uspio je Škriniar u posljednji trenutak blokirati taj šut!

49' - Junior Firpo je napravio prekršaj na Valeru i opravdano dobio žuti karton.

46' - Počinje drugo poluvrijeme na San Siru. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45'+1' - 'Požutio' je i Valero zbog prekršaja na Junioru Firpu.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

44' - GOOOL! Lautaro Martinez se hrvao s Todibom na vrhu šesnaesterca, a onda je natrčao Romelu Lukaku i silovitim udarcem probušio mrežu Barcelone! Eruptirale su tribine San Sira!

Screenshot

43' - IZJEDNAČILA JE SLAVIA PROTIV BORUSSIJE POGOTKOM SOUCEKA!

Screenshot

35' - Prvi igrač sa žutim kartonom je Clement Lenglet zbog neopreznog starta na D'Ambrosiju.

33' - Mogla je sada Barca doći do drugog pogotka! Lenglet je ostao sam u šesnaestercu i pucao sa šest-sedam metara, a lopta je prošla tik uz vratnicu!

30' - Opalio je Rakitić s dvadesetak metara, ali bilo je to više za statistiku, nije bilo preciznosti u tom udarcu...

23' - GOOOL! Izgledalo je u prvi mah da je Vidal dodao loptu Perezu na pet metara i u tom slučaju napadač Barcelone bi bio u zaleđu, međutim 'asistenciju' je nehotice upisao Godin... Perez se sjajno snašao i poentirao iz blizine za vodstvo Barce na San Siru!

Screenshot

19' - I dalje prijeti Inter! Pravu je bombu opalio Biraghi s lijeve strane, ali dobro postavljeni Neto uspijeva to obraniti!

10' - POVELA JE BORUSSIA U DORTMUNDU PROTIV PRAŠKE SLAVIJE, STRIJELAC JE BIO JADON SANCHO NA ASISTENCIJU MARCA REUSA.

Screenshot

10' - Kakvu je šansu sada imao Lukaku! Sve je dobro napravio belgijski napadač, fintom se riješio Umtitija, no u posljednji mu je trenutak uklizao Lenglet i spriječio njegov pokušaj s pet metara!

5' - Prvu pravu šansu imao je Inter! Valero je pronašao D'Ambrosija na vrhu šesnaesterca, no njegov udarac nije bio dovoljno precizan.

1' - Počela je utakmica u Milanu. Glavni sudac je Nizozemac Björn Kuipers. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić još jednom se našao u udarnoj postavi Katalonaca, a ovog puta trener Valverde povjerio mu je i kapetansku traku.

-----------------------------------------

20.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Linker
20. travanj 2024 05:22