REUTERS/Wolfgang Rattay
TOTTENHAM IZBACIO BORUSSIJU

VIDEO: KATASTROFA REALA U MADRIDU Luka Modrić i društvo nakon dva poraza od Barce izgubili i od Ajaxa te ispali iz Lige prvaka već u osmini finala!

Luda večer Lige prvaka završila je velikim iznenađenjima. Real je u Madridu prokockao 2:1 iz prve utakmice, izgubio 4:1 protiv Ajaxa i ispao iz Lige prvaka već u osmini finala. Borussia je, pak, pala bez ispaljenog metka. Nakon 3:0 u Londonu, izgubila je od Tottenhama i u Dortmundu (1:0) i oprostila se od elite.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. ožujak 2019. 12:09

REAL - AJAX 1-4 (0-1 Ziyech (7), 0-2 Neres (18), 0-3 Tadić (62), 1-3 Asensio (70), 1-4 Schoene (72)

Pred 82.000 gledatelja na Bernabeu sudio je Felix Brych iz Njemačke.

REAL MADRID: Courtois - Carvajal, Varane, Nacho, Reguilon - MODRIĆ, Casemiro (Valverde, 87), Kroos - Lucas Vazquez (Bale, 29), Benzema, Vinicius (Asensio, 32).

AJAX: Onana - Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico - Schöne (de Witt, 73), van de Beek - De Jong - Ziyech, Neres (Dohlberg, 74), Tadić.

Crveni karton: Nacho (Real, 90+3)

Nogometaši Ajaxa plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u Madridu pobijedili Real s 4:1. U prvom susretu u Amsterdamu Real je slavio s 2:1.

Golove su za Ajax dali Hakim Ziyech (7), David Neres (18), Dušan Tadić (62) i Lasse Schoene (72), dok je za Real pogodio Marco Asensio (70). Luka Modrić je igrao cijeli susret za Real, čija je trogodišnja europska dominacija prekinuta.

Trostruki uzastopni europski prvak Real senzacionalno je ispao teškim porazom od Ajaxa (1-4) na svom Bernabeu i to nakon što je Kraljevski klub dobio prvi susret u gostima s 2-1. Ispadanje Reala vjerojatni je kraj za trenera Solarija koji je u sedam dana dvaput kod kuće izgubio od Barcelone.

U 4. minuti Varane je pogodio gredu, ali već u 7. minuti Ajax je iznenadio uspavani Real i poveo golom Marokanca Hakima Ziyecha koji je u šesnaestercu dodavanje Tadića i pogodio prizemnim udarcem desni kut vrata.U 18. minuti Ajax vodi s 2-0. Srbin Tadić je na sredini terena prošao trojicu igrača i pravovremeno uposlio Brazilca Neresa, kojeg ni vratar Courtois a niti Modrić nisu spriječili da postigne gol.

U 22. minuti Neres puca pokraj gola, a minutu kasnije vratar Onana brani udarac Viniciusa. Nastavak utakmice obilježile su ozljede domaćih igrača Vasqueza i Viniciusa, a u 33. minuti sjajan udarac Ziyecha jedva brani vratar Courtois u novoj šansi Ajaxa. U 42. minuti Bale, koji je ušao kao zamjena, iskosa pogađa vratnicu u zadnjoj šansi prvog dijela.

Real je puno odlučnije krenuo u drugi dio, a u 58. minuti Benzema je iz izgledne prilike pucao pored vrata. No, u 62. minuti junak dvoboja Srbin Tadić postigao je vrlo lijep gol, s desetak metara pogodio je same rašlje gola. Gol je priznat tek nakon VAR-a jer je sporna bila situacija na početku akcije Ajaxa kada je lopta dvojbeno prošla aut-linije.

U 70. minuti Real konačno zabija kada je dodavanje Reguilona preciznim udarcem u gol pretvorio Asensio. I taj tračak nade trajao je dvije minute - Danac Lasse Schoene je iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane vidio da je Curtois izašao s vrata i preciznim udarcem pogodio same rašlje.

U 84. minuti Modrić i Benzema su išli sami na vratara Onanu, Modrić je pokušao nesebično uposliti Francuza koji se spotaknuo, a u nastavku akcije udarac Balea je blokiran, da bi još gori promašaj imao Ziyech, koji je u 86. minuti s dva metra prebacio vrata.

REAL MADRID - AJAX 1:4 (Asensio 70' / Ziyech 7', Neres 18', Tadić 62', Schöne 72')

REAL MADRID: Courtois - Carvajal, Varane, Nacho, Reguilon - Kroos, Casemiro, Modrić - Vinicius, Lucas Vazquez - Benzema

AJAX: Onana - Mazraoui, Blind, De Ligt, Tagliafico - De Jong, Van de Beek, Schöne, Neres, Ziyech - Tadić

------------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - CRVENI KARTON! Nacho je dobio drugi žuti, odnosno crveni, zbog prekršaja na Van de Beeku. Potpuni potop Reala ili, kako već neki navijači skandiraju na tribinana stadiona Santiago Bernabeu, kraj jedne ere.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

87' - Posljednju zamjenu koristi sada i Solari. Ušao je Valverde umjesto Casemira.

86' - Što su sada promašili igrači Ajaxa! Tadić je fantastičnom asistencijom uposlio Ziyecha koji potpuno sam s pet metara promašuje cijela vrata!

83' - Nevjerojatno što su sada promašili igrači Reala! Frenkie de Jong je izgubio loptu, Modrić ju je uzeo i sjurio se prema golu, bio je potpuno sam pred Onanom, no odlučio se na dodavanje Benzemi koji se poskliznuo, ali je na šut natrčao Bale čiji udarac brani sjajni vratar Ajaxa! Ovo je zaista bilo teže promašiti nego pogoditi...

80' - Posljednja zamjena kod Ajaxa. Ušao je Veltman umjesto Mazraouija.

73' - Trener Ajaxa Erik Ten Hag odlučio je odmah napraviti dvostruku zamjenu. Izvadio je iz igre strijelce Schönea i Neresa, a u igri su de Wit i Dolberg.

72' - GOOOL! Schöne je izveo slobodnjak s lijevoga krila i, dok su svi mislili da će centrirati u peterac, danski veznjak je prebacio Courtoisa i pogodio za nevjerojatnih 4:1 na Santiago Bernabeuu!

70' - GOOOL! Reguilon je napravio 'pola posla' i lijepo uposlio Asensija koji puca isprve i od stative pogađa mrežu za smanjenje vodstva!

68' - Sjajna prigoda za Real! Bale je pucao iz blizine, a Onana se još jednom istaknuo fantastičnom obranom!

62' - GOOOL! Kakva drama u Madridu! Tadić je fantastičnim udarcem 'skinuo paučinu' s vrata Reala, pogodio je same rašlje i Courtois nije imao nikakve šanse! No, problem je nastao kada je ustanovljeno da je u toj akciji lopta možda izašla izvan granica igrališta. Njemački sudac Felix Brych tražio je pomoć VAR tehnologije i nakon dugog vijećanja s pomoćnim sucima odlučio da je pogodak ipak regularan! O ovome će se još dugo pričati... Nesumnjivo, sjajan gol Tadića i Ajax sada vodi s ukupnih 4:2.

58' - Sjajna solo-akcija Karima Benzeme! Driblingom se oslobodio Ziyecha i zatim pucao iz mrtvoga kuta, no današnji Realov kapetan ipak nije uspio skratiti kut i zatresti mrežu Ajaxa.

51' - Kako igra Tadić! Uspio je u nekoliko dodira izbaciti cijelu obranu Reala i 'podvaliti' Van de Beeku, no njegov udarac fantastično brani Courtois!

TOTTENHAM VODI! POGLEDAJTE POGODAK KOJI JE U 49. MINUTI U DORTMUNDU POSTIGAO HARRY KANE!

48' - Dvije velike šanse za Real! Prvo je Modrić ispremiješao cijelu obranu Ajaxa, prošao je pet-šest igrača i izborio se za udarac, ali je njegov šut ipak bio blokiran. Modrić je zatim uspio pronaći Asensija na desnom boku koji puca isprve, no samo pored vratnice!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Madridu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Gledali smo ludo prvo poluvrijeme u Madridu. Igrači Reala prijetili su, a igrači Ajaxa zabijali. Gosti su praktički iz jedine dvije prave šanse postigli dva zgoditka, dok su 'kraljevi' pogodili dvije vratnice, promašivali prigode, a u nekoliko navrata istaknuo se i vratar Ajaxa Onana. Da nevolja nikad ne dolazi sama, pokazalo se kada su se ozlijedili Lucas Vazquez i Vinicius Junior. Solari je bio prisiljen napraviti dvije zamjene već u prvome poluvremenu, a u igru su ušli Gareth Bale i Marco Asensio. Trenutni ukupan rezultat je 2:3 za goste i tim rezultatom Ajax prolazi u četvrtfinale Lige prvaka.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

42' - Trese se vratnica! Drugi put na utakmici Real pogađa okvir! Sada je Bale probio po lijevom boku i sjurio se u šesnaesterac, gađao je bliži kut, vratar je već bio svladan, no vratnica se ispriječila na putu do mreže!

41' - I još jedna velika prigoda za Real! Bale je lijepo pronašao Asensija koji je odmah opalio s desetak metara, ali je udarac ipak završio u bloku!

35' - Kakve nevolje za Real! Vinicius se ozlijedio, u suzama je izišao s terena, a Solari je prisiljen po drugi put mijenjati, ušao je Marco Asensio!

34' - I opet prijeti Ajax! Sada je Ziyech opalio s dvadesetak metara, ali Courtois je spasio Real izvrsnom obranom!

31' - Kakva šansa za Real! Vinicius je sjurio prema golu Ajaxa i 'slomio' Mazraouija, ali završni je udarac bio neprecizan i uspio je pogoditi samo vanjski dio mreže. Čini se da se Vinicius pritom ozlijedio i da neće moći nastaviti susret!

29' - Još loših vijesti za Santiaga Solarija! Ozlijedio se Lucas Vazquez i neće moći nastaviti susret, čini se da mu je nastradao mišić. Solari je prisiljen mijenjati i ulazi Gareth Bale uz salvu zvižduka s tribina.

26' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Noussair Mazraoui zbog prekršaja.

24' - Sjajna prigoda za Real! Lucas Vazquez je izvrsno opalio s desetak metara, bio je to jak i precizan udarac, no vratar Ajaxa istaknuo se fantastičnom obranom!

22' - Potpuni raspad sistema u momčadi Reala! Neres je pobjegao Carvajalu i Modriću, a zatim pokušao prebaciti Courtoisa, no bio je neprecizan i udarac je završio malo pored vratnice! Modrić je u ulozi braniča već drugi put i to je jasan pokazatelj da nešto ne štima u igri Kraljevskoga kluba.

18' - GOOOL! Tadić je izvozao kompletnu obranu Reala i sjajnim se driblingom oslobodio Casemira, a zatim fantastično uposlio Neresa koji bježi Modriću i zabija kraj Courtoisa za 2:0 Ajaxa na Santiago Bernabeuu! Sada je ukupno 2:3 za goste iz Amsterdama.

15' - Prilika za Real! Luka Modrić se našao u pozicijij za udarac, mogao je pucati, ali se odlučio na dodavanje Toniju Kroosu koji puca s vrha šesnaesterca, no samo pored gola.

7' - GOOOL! Šok u Madridu! Tadić se sjurio po desnome boku prema golu Reala i zatim fantastično pronašao Ziyecha koji puca isprve s desetak metara i zabija za 1:0! Sada je ukupan rezultat 2:2.

4' - Kakva šansa za Real na samome početku utakmice! Lucas Vazquez je sjajno centrirao s desnog boka u peterac, a ondje je Varane potpuno sam gađao glavom i pogodio gredu! Da se poslužimo riječima Luke Modrića: "Real ima igru i sve, ali samo moramo početi zabijati..."

1' - Počela je utakmica u Madridu!

------------------------------------------------------------

20.55: Igrači obiju momčadi istrčali su na stadion Santiago Bernabeu. Glavni sudac je Nijemac Felix Brych. Sve je spremno za spektakl!

20.40: Pogledajte zagrijavanje igrača Ajaxa:

20.30: Pogledajte zagrijavanje igrača madridskog Reala:

20.15: Igrači Ajaxa stigli su na stadion Santiago Bernabeu:

19.50: Objavljeni su službeni sastavi.

BORUSSIA - DORTMUND - TOTTENHAM 0:1 (Kane 49')

BORUSSIA DORTMUND: Bürki - Diallo, Akanji, Wolf - Guerreiro, Delaney, Witsel, Sancho - Paco Alcacer, Reus, Götze

TOTTENHAM: Lloris - Vertonghen, Sanchez, Alderweireld, Aurier - Sissoko, Winks, Davies, Eriksen, Son - Kane

---------------------------------------------------------

Linker
16. travanj 2024 20:18