REUTERS/Juan Medina
SPEKTAKL NA SANTIAGO BERNABEU

VIDEO: TROSTRUKI UZASTOPNI PRVAK EUROPE IMPRESIVNO KRENUO U OBRANU TITULE Genijalna asistencija Modrića i fantastični pogotci srušili goste iz Rima

Trostruki uzastopni prvak Europe impresivno je krenuo u obranu naslova Lige prvaka, a prvi suparnik bila je Roma koja je prošle sezone iznenađujuće izbacila Barcelonu. Madriđani su krenuli furiozno i dominirali cijelim poluvremenom te na samome kraju prvoga dijela pogotkom Isca poveli protiv Džeke i društva. U drugome poluvremenu Bale je povisio na 2:0 nakon majstorske Modrićeve asistencije, a konačnih 3:0 postavlja Mariano Diaz fantastičnim pogotkom u sučevoj nadoknadi.
Piše: HinaObjavljeno: 19. rujan 2018. 20:01

REAL MADRID - ROMA 3:0 (Isco 45', Bale 58', Mariano Diaz 90'+2')

Aktualni trostruki europski prvak Real Madrid pobjedom je krenuo u obranu naslova u Ligi prvaka. U susretu 1. kola G skupine 'Kraljevski klub' je u Madridu pobijedio Romu 3-0 u susretu u kojem je Luka Modrić upisao asistenciju i stoti nastup u Uefinim klupskim natjecanjima.

Za kapetana hrvatske vrste bio je to 71. nastup u Ligi prvaka, a još 29 je upisao u ostalim europskim natjecanjima.

Real je od prve minute dominirao i nizao prilike, no Roma se odlično držala sve do 44. minute kada je Isco zabio sjajan pogodak iz slobodnog udarca.

Roma je u drugom dijelu zaigrala otvorenije što je Real iskoristio postigavši u 58. minuti i drugi gol nakon brze kontre. Modrić je fantastično proigrao Garetha Balea koji je sjajno pucao iskosa i zabio za 2-0.

Točku na i stavio je Mariano Diaz sjajnim golom u sudačkoj nadoknadi za uvjerljivu pobjedu europskog prvaka. Modrić je na terenu proveo 85 minuta kada je uz ovacije Bernabeua zamijenjen. Ante Ćorić nije niti doputovao u Madrid zbog problema sa žuljevima.

REAL MADRID - ROMA 3:0 (Isco 45', Bale 58', Mariano Diaz 90'+2')

-------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE

90'+2' - GOOOL! Marcelo je probio po lijevoj strani, lopta je došla do Mariana koji se driblingom rješava Manolasa i s vrha šesnaesterca fenomenalno pogađa suprotne rašlje! Sjajan pogodak 25-godišnjeg Španjolca.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - Izvrsna prigoda za Romu! Džeko je u teškoj poziciji izvrsno pucao glavom, no sjajni Navas brani taj pokušaj.

85' - Luka Modrić izlazi iz igre uz ovacije s tribina, a mijenja ga Dani Ceballos.

79' - Kakva majstorija Asensija! Isco je izvrsno proigrao svog suigrača, a Asensio se sjajnom minijaturom oslobodio čak trojice braniča Rome i plasirao loptu u donji desni kut, no vratar Rome još jednom fantastičnom intervencijom spašava svoju momčad.

73' - Još jednom mijenja Lopetegui. Izlazi strijelac drugog pogotka Gareth Bale, a zamijenit će ga Mariano Diaz s brojem 7 kojeg je naslijedio od Cristiana Ronalda.

69' - I posljednja zamjena kod Rome. Izašao je Steven N'Zonzi, a ušao Patrick Shick.

64' - Pokušao je sada i Džeko, ali od obrane Reala lopta odlazi u korner.

63' - Opet mijenja Roma. Izlazi El Shaarawy, a ulazi Diego Perotti.

62' - Prva zamjena i u momčadi Reala. Izašao je Karim Benzema, a mijenja ga Asensio.

58' - GOOOL! Modrić je fantastično sa svoje polovice proigrao Balea koji se sjurio prema golu i sjajno pogodio suprotni kut za 2:0!

55' - Velika šansa za Luku Modrića! Isco je izvrsno proigrao našeg veznjaka, a Luka je u padu uspio uputiti udarac prema golu, no Olsen i taj pokušaj brani.

54' - Prva zamjena kod Rome. Izašao je mladi Zaniolo, a zamijenit će ga Lorenzo Pellegrini.

51' - Odmah uzvraća Real! Marcelo je pronašao Balea u šesnaestercu koji puca po golu, no lopta se od bloka odbija u gredu! Puno su sreće sada imali igrači Rome.

49' - Kakva prilika za Romu! Cengiz Ünder je sjajno opalio s vrha šesnaesterca, a Keylor Navas fenomenalnom intervencijom spašava vrata Reala!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Real Madrid je krenuo furiozno od prve minute, redale su se prilike pred golom Rimljana, ali pogotka nije bilo sve do samoga kraja prvoga dijela. Isco je sjajno izveo slobodan udarac koji je i sam iznudio te time donio prednost Realu od 1:0. Modrić sjajno predvodi igru Madriđana i Roma zasad nema odgovora na njihova rješenja.

45' - GOOOL! Isco je fantastično izveo slobodnjak koji je sam iznudio i pogodio gornji lijevi kut, a vratar Olsen samo je pogledom ispratio loptu.

44' - De Rossi je dobio žuti karton zbog prekršaja na Iscu u zoni slobodnog udarca.

39' - Još jedna prilika za Madriđane! Isco je opalio s vrha šesnaesterca, ali Olsen i taj udarac brani.

38' - Kakva prilika za Real! Kroos je izveo korner, a Ramos je bio najviši u skoku i uputio opasan udarac glavom, no Olsen sjajno brani taj pokušaj.

30' - Modrić izvrsno dirigira igrom Reala, ali domaći su sada nakon početne ofanzive usporili tempo i smanjili presing na obranu Rome.

26' - Pokušali su Kroos i još jednom Bale udarcima izvana, ali oba udarca prohujala su pored vratnice.

23' - Prvi žuti karton na utakmici zaslužio je Sergio Ramos zbog prekršaja na N'Zonziju.

20' - Statistika je apsolutno na strani Reala, gosti iz Rima se zasad grčevito brane.

17' - Odmah uzvraća Real! Marcelo je sjajno opalio s dvadesetak metara, ali i taj udarac odlazi preko grede.

15' - Prilika za Romu. Cengiz Ünder je pokušao zabiti s velike udaljenosti. Međutim, nije bio precizan i lopta je otišla visoko iznad gola.

8' - Sjajan Modrićev potez! Izvrsno je 'podvalio' jedno dodavanje za Isca koji puca isprve, ali Olsen fenomenalno brani, a u nastavku akcije Bale je neprecizan i lopta od bloka odlazi u korner.

4' - Kakva majstorija Garetha Balea! Toni Kroos je s centra poslao fantastičnu loptu, a sjajni Velšanin je majstorski prima na vrhu šesnaesterca desnom nogom i odmah puca lijevom, no lopta odlazi malo kraj vratnice!

1' - Počela je utakmica u Madridu. Luki Modriću je ovo 100. utakmica u Uefinim klupskim natjecanjima čime je prestigao legendarnog Mađara Ferenca Puskasa.

-------------------------------------------

20.55: Počinje spektakl na stadionu Santiago Bernabeu. Sudac je Nizozemac Björn Kuipers. Sve je spremno za prvi sučev zvižduk!

20.30: Kapetan Rome Daniele De Rossi uoči utakmice je izjavio: "Bodovi u ovoj utakmici dali bi nam uzlet i samopouzdanje, podsjetili bismo se kako smo veliki bili i da to možemo opet biti."

20.00: Objavljeni su službeni sastavi. Ključna promjena u odnosu na najavljeni sastav je stavljanje Navasa na gol u odnosu na očekivanoga Courtoisa. Također, Isco će započeti umjesto Asensija i bit će zanimljivo vidjeti kako će Lopetegui postaviti takvu momčad. U sastavu Rome nema prevelikih iznenađenja, napad će očekivano predvoditi najveća bosanskohercegovačka zvijezda Edin Džeko.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 20:46