REUTERS
LOVREN EKSKLUZIVNO ZA SN

VATRENI JEDAN OD JUNAKA RAZBIJANJA ROME NA ANFILEDU 'Mi smo momčad koja se nema čega plašiti, u Rim ne idemo na izlet, već u novu bitku'

DEJAN LOVREN ZA SN Nakon velike pobjede nad Romom na Anfield Roadu najavljuje da se sljedećeg tjedna njegova momčad ne ide samo braniti u Rim
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 26. travanj 2018. 22:40

Jedan od junaka trijumfa Liverpoola nad Romom, sjajni hrvatski reprezentativac Dejan Lovren javio nam se jučer nakon što je u kampu Redsa odradio trening, pobjednički trening nakon prvog polufinalnog dvoboja Lige prvaka u kojem je njegov Liverpool na Anfield Roadu stekao tri gola prednosti za uzvrat koji je na rasporedu sljedeći tjedan.

- Stvarno smo odigrali super utakmicu. Eto, sada nam je baš na treningu menadžer Jürgen Klopp kazao “nisam zadovoljan što smo primili ta dva pogotka u završnici susreta, ali ovo je najbolja utakmica koju smo odigrali ove sezone”. Istina, zaista smo odigrali najbolje, pokazali smo cijelom svijetu da možemo - kaže stoper Vatrenih nakon velike partije njegove momčadi.

Hrvatski obrambeni igrač do pogotka Edina Džeke za 5:1 nije izgubio niti jedan duel, niti na zemlji, niti u zraku. Onda ga je preletjela ta lopta koja je stigla do BiH napadača, koji je zabio pogodak...

Ući će drugi put

- Nisam je mogao dohvatiti, bila je to stvarno dobra lopta za Džeku. Ne može se uvijek sve pohvatati, morali su i oni doći do neke prilike.

Pogodio je Dejan Lovren i gredu nakon kornera kod vodstva Redsa od 1:0 krajem prvog poluvremena. Malo je nedostajalo da se upiše i u strijelce.

Soccer Football - Champions League Semi Final First Leg - Liverpool vs AS Roma - Anfield, Liverpool, Britain - April 24, 2018   Liverpool's Dejan Lovren hits the post with a header       Action Images via Reuters/Carl Recine - RC1800DF8700
REUTERS

- Ha, lopta ovog puta nije ušla u gol. Ali tješim se da će ući u mrežu kad bude najpotrebnije. Opet će biti prilika za zabiti pogodak, polako.

Redsi su stigli do uvjerljive pobjede, gotovo kompletan nogometni svijet vidi ih u finalu Lige prvaka, koje je na rasporedu u subotu, 26. svibnja, u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu. Međutim, svi znamo što se dogodilo Barceloni u prošloj rundi Lige prvaka. Messi i društvo imali su iz prve četvrtfinalne utakmice 4:1, a na kraju su na Olimpicu poraženi sa 3:0 te se Roma senzacionalno plasirala u polufinale.

Nema ničeg goreg

Identičan rezultat za Romu u uzvratu polufinala opet bi bio dovoljan Edinu Džeki i ostalom društvu iz talijanskog kluba. Pitamo Lovrena može li se slična sudbina možda dogoditi i Liverpoolu?

- Mi, kao prvo, nismo Barcelona! Drugo, učimo na tuđim pogreškama. Mi se na rimskom Olimpicu sigurno nećemo braniti, nema šanse. Liverpool i u Rimu ide na pobjedu! Isti stav imali smo i protiv Manchester Cityja u četvrtfinalu. Nakon onih 3:0 na Anfiled Roadu u prvoj utakmici rekli smo da na Etihad idemo po trijumf. To je, naime, filozofija Liverpoola, uvijek jurišamo po trijumf. Nećemo ništa čekati na Olimpicu, nego ćemo tražiti pogotke, novu pobjedu. Nema ničeg goreg nego kad čekaš, braniš rezultat iz prve utakmice. Tada ćeš gotovo uvijek - izgubiti. Mi smo momčad koja se nema čega plašiti, u Rim ne idemo ništa čuvati, ne idemo na izlet, već u novu bitku.

Naravno da smo s hrvatskim reprezentativcem dio razgovora posvetili Faraonu, fantastičnom egipatskom napadaču Mohamedu Salahu, koji je uništio svoj bivši klub s dva pogotka i dvije asistencije.

- Zaslužio je Salah sve što mu se događa ove sezone. Jako mi je drago zbog njega, odličan je igrač i čovjek. Iznimno sam sretan što takav igrač nastupa s nama u momčadi. Užitak je igrati s njim.

Onda je Lovren kazao nešto zanimljivo:

Užitak igrati sa Salahom

- Znate kada igrači madridskog Reala kažu “užitak je igrati s Cristianom Ronaldom”... Ili kad igrači Barcelone kažu “užitak je igrati s Lionelom Messijem”.... Ja ću kazati “užitak mi je igrati s Mohamedom Salahom!” Trenutačno je najbolji igrač svijeta! S njim, ali i s ostalima iz ove naše krasne momčadi ogromno je zadovoljstvo dijeliti svlačionicu. Zaista smo super momčad, zaista možemo sve. To smo pokazali ove sezone, igramo odličan nogomet, atraktivni smo, veselimo se svakoj utakmici - zaključio je Dejan Lovren.

Linker
18. travanj 2024 08:41