Ronald Gorsic / CROPIX
PRIPREME ZA NAJTEŽE GOSTOVANJE

VEĆ SE ZNA SASTAV KOJI ĆE ISTRČATI NA SUROVI ETIHAD!? Ovo je Dinamo koji bi trebao krenuti po jednu od najvećih senzacija u Ligi prvaka!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. rujan 2019. 10:10

Atalantu je pobijedio Dinamo s tri igrača u zadnjoj liniji, a Lokomotivu ona stara formacija s četvoricom ispred Livakovića. Ali tim je dvjema pobjedama zajedničko čak 10 igrača u startnoj postavi. U Varaždinu i nekim prijašnjim HNL dvobojima Bjelica je rotirao momčad, tražio igrače koji su u formi, tražio one koji bi mogli biti zamjena i za nekoga iz udarnog poretka.

Međutim, ove su zadnje utakmice pokazale da Bjelica može računati na 13-14 igrača koji su trenutno u kvalitetnom izdanju za velike izazove. Dakle, osim tih 11 iz utakmice s Atalantom, tu možemo ubrojiti i Damiana Kadziora, koji je u Karlovcu i Kranjčevićevoj imao vrlo uspješan tjedan, te Marija Gavranovića, koji pokazuje ozbiljne pomake u formi i raspoloženju. U ovom trenutku tu su još Šitum, Atiemwen i Ivanušec u ulozi onog trećeg igrača koji bi mogao ući s klupe.

Međutim, nakon utakmice s Lokosima otkrio je Bjelica da ima problema s dvojicom stopera, Dilaver i Theophile-Catherine lakše su ozlijeđeni, pa je tada kazao da ne zna hoće li se oporaviti do utorka. Zapravo, za Dilavera je kazao da će biti dobro, ali za Francuza to još nije mogao potvrditi. Vidjelo se u Kranjčevićevoj da je Theophile-Catherine nesiguran, nije bio u pravom izdanju, pogreške koje je radio u zadnjoj liniji City bi sigurno znao naplatiti. No svi vjeruju da je 'pravi' Theophile-Catherine onaj iz dvoboja s Atalantom.

A prema jučerašnjim informacijama, i on i Dilaver trebali bi biti spremni za Etihad, a s njima dvojicom Bjelica bi opet mogao izvesti istu onu momčad koja je slavila nad Gasperinijevim trupama. Kad je Theophile-Catherine izišao iz igre, Bjelica je na poziciju stopera gurnuo Arijana Ademija. Igrao je on to u karijeri, igrao je i u Kupu u Karlovcu, ako bude trebalo, igrat će i na Etihadu. Međutim, tada bi ipak nedostajala Ademijeva energija u sredini terena, pa je pitanje bi li ta opcija više donijela ili odnijela.

U svakom slučaju, neke velike, sudbonosne promjene i ne treba očekivati, praktički se zna 12 igrača od kojih će 11 na teren surovog Etihada. S vjerom da će Theophile i Dilaver biti potpuno spremni i da će taj dio momčadi biti najčvršći što može biti.

MOGUĆI DINAMO ZA ETIHAD: Livaković - Theophile-Catherine, Dilaver, Perić - Stojanović, Ademi, Moro, Olmo, Leovac - Petković, Oršić.

Linker
26. travanj 2024 16:00