REUTERS
VIŠE NEMA PRAVA NA KIKS

VELIKA NERVOZA NA BERNABEUU UOČI OKRŠAJA U LIGI PRVAKA Kapetan Ramos se ispričao za incident na treningu: 'Mi uvijek idemo žestoko, zar ne Regui?'

REAL MADRID Nakon serije loših rezultata trener Lopetegui nema pravo na kiks protiv češkog prvaka u LP
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 23. listopad 2018. 14:52

U normalnim okolnostima bila bi to utakmica bez puno uzbuđenja, jedna od onih u kojima europski prvak s izmijenjenom momčadi dolazi do tri boda bez imalo stresa. No, današnji ogled Real Madrida i Viktorije Plzen na Santiago Bernabeuu odredit će sudbinu trenera Julena Lopeteguija. Nakon četiri poraza u posljednjih pet utakmica eventualni posrtaj protiv skromnih Čeha u Ligi prvaka aktivirao bi drastične mjere.

Modrić smirivao

- Namjeravate li vidjeti potopljenog trenera, ne gledajte ovdje - poručio je Lopetegui na konferenciji za medije u klupskom sportskom kampu. - Ne razmišljam o ničemu drugome osim o ovoj utakmici. Borit ćemo se, jer još uvijek stignemo preokrenuti situaciju u kojoj se nalazimo - dodao je.

Real Madrid već mjesec dana nije pobijedio. U prvenstvu je pao na sedmo mjesto, koje dogodine ne vodi u Europu, dok je u Ligi prvaka, nakon trijumfa protiv Rome, neočekivano izgubio od CSKA u Moskvi golom Nikole Vlašića. Sve se to događa uoči najvećeg španjolskog derbija u nedjelju u Barceloni.

Iako su Lopeteguijeve riječi djelovale smirujuće, kao i početak treninga u ponedjeljak, nervoza je izbila iz igrača. Zagrijavali su se podijeljeni u dvije skupine, od kojih je jedna imala loptu, a druga trebala doći do nje. Igrači su je, slično kao u ragbiju, trebali rukama dodavati jedan drugome pazeći da je protivnik ne oduzme. U jednom trenutku se igrač podmlatka, 21-godišnji Sergio Reguilon, bacio u zrak ispred 32-godišnjeg kapetana Sergija Ramos te ga slučajno okrznuo po nosu.

To Ramosu nije dobro sjelo. Loptu koju je držao u rukama snažno je napucao u Reguilona udaljenog metar od njega. Mladić je spuštene glave to prihvatio, a ljutiti Ramos je nešto rekao, a onda mu okrenuo leđa. Igrači su zatim završili vježbu, a Ramos je iskoristio jednu loptu koja se našla u blizini, pa je opet napucao u Reguilona. Nitko od igrača i trenera nije reagirao.

Na kraju, kada su hodali prema sredini terena, jedino je Luka Modrić došao do Ramosa, blago ga potapšavši po potiljku smiješeći se, čime ga je nastojao smiriti. Ramos je prihvatio Modrićev potez, a kada se hrvatski kapetan udaljio smijući se, stoper je napucao jednu loptu u daljinu. Reguilonu nitko nije uputio niti riječ u tim trenucima. To se dogodilo u početnih petnanest minuta treninga otvorenih za medije. Ipak, Ramos se nakon treninga ispričao...

REUTERS/Sergio Perez
REUTERS

Pala i isprika

- Premda vam se ne čini tako, ovakve situacije su uobičajene. No, to nije opravdanje, moje ponašanje nije trebalo biti takvo. Mi uvijek idemo žestoko na treninzima, zar ne Regui? Sutra po pobjedu u utakmici - napisao je Ramos na društvenim mrežama. Reguilon se također oglasio nakon incidenta: “Uvijek sa svojom ekipom i svojim kapetanom, po pobjedu!”

- Nije lako prihvatiti toliku količinu loših rezultata - rekao je Isco. - Ja sam ovdje šest godina, vidio sam već loše trenutke, no uvijek smo se znali izdići.

Također je podržao Lopeteguija.

- U reprezentaciji je napravio sjajan posao, ovdje ga također radi, premda rezultati nisu dobri. No, bila bi ludost smijeniti ga, treba ga ostaviti da radi. Zapravo, sve bi nas onda trebalo smijeniti. Ovo što se događa nije njegova krivnja, nego svih nas.

Uprava, međutim, želi vidjeti izvedbu protiv Viktorije Plzen. Očekuje uvjerljivu pobjedu, a Lopetegui nije otkrio hoće li čuvati neke igrače za El Clasico ili će jurnuti s udarnom postavom nastojeći izbjeći eventualno novo neugodno iznenađenje. U prošlom kolu protiv CSKA je počeo bez Modrića, a i u subotu je izgubio u prvenstvu od Levantea nakon što ‘promiješao’ momčad.

- Želimo odigrati veliku utakmicu. Naša momčad je i dalje živa, igrači prolaze kroz teške trenutke, no kvalitetom i čvrstinom će izaći iz ove situacije. U utakmicu ulazimo ambiciozni i puni želje za pobjedom - rekao je Lopetegui.

Za to vrijeme mediji nastavljaju nagađati o njegovoj zamjeni. Kriza je otvorila kutiju punu špekulacija. Spominju se Solari, Conte, Laudrup, Guti...

- Ne vjerujem da mediji imaju moć za izbaciti trenera - rekao je Isco. - No, od ovog trenutka može se dogoditi milijun stvari - zaključio je.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 12:10