REUTERS/Ciro De Luca
VRIJE U NAPULJU

VELIKA POBUNA U SVLAČIONICI NAPOLIJA Ancelotti i igrači odbili poslušnost kontroverznom predsjedniku i kontaktirali svoje odvjetnike

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. studeni 2019. 12:41

Nogometaši Napolija sinoć su propustili matematički osigurati plasman u osminu finala Lige prvaka odigravši kod kuće tek 1:1 protiv Red Bull Salzburga.

Nakon susreta trener Napolija Carlo Ancelotti propustio je obveznu press konferenciju, a u javnost je procurila informacija o pobuni u svlačionici.

Što je to izazvalo lavinu nezadovoljstva u svlačionici Napolija? Vijest je procurila nakon okršaja protiv Red Bulla.

Navodno je kontroverzni predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis naredio igračima odlazak u karantenu još nakon 2:1 poraza od Rome, što se nije dogodilo, te su igrači otišli kućama i svojim obiteljima uz Ancelottijev blagoslov. Isto se dogodilo i nakon okršaja protiv Red Bull Salzburga, iako su igrači trebali krenuti pravac trening kampa Castel Volturno sve do subotnje utakmice protiv Genoe, a navodno su Ancelotti i Fernando Llorente propustili presicu kao protest na predsjednikove zahtjeve. Talijanski mediji navode kako je većina igrača kontaktirala svoje odvjetnike odbijajući predsjednikov zahtjev za izolacijom.

Napoli se sada nalazi na drugom mjestu u skupini E Lige prvaka s osam bodova, jedan bod iza vodećeg Liverpoola, dok trećeplasirani Red Bull ima četiri boda. Za plasman u nokaut fazu Napoliju treba jedna pobjeda u zadnja dva susreta (Liverpool u gostima i Genk kod kuće).

S druge strane, Liverpoolov trener Jürgen Klopp suočen je s neobičnom situacijom. Nakon 2:1 pobjede protiv Genka on je više pričao o bizarnom rasporedu za njegovu momčad nego o samoj utakmici protiv Belgijanaca. Naime, Liverpool će u dva dana odigrati dvije utakmice na dva različita kontinenta. 17. prosinca Redsi bi trebali igrati protiv Aston Ville u Carabao Cupu, a dan kasnije u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

"Svake godine se ponavljaju iste stvari. Nekima je smiješno, igramo 'pet utakmica u tri dana...ispada kao da ne želimo igrati Carabao Cup, ali to nije točno. Svjetsko klupsko prvenstvo igraš samo ako osvojiš Ligu prvaka, a takvu priliku nemaš pet milijuna puta u životu", kaže Klopp.

Inače, zahtjev za odgodom utakmice Carabao Cupa odbili su iz Engleksog nogometnog saveza.

Linker
18. travanj 2024 19:53