Vlado Kos / CROPIX
DAN KOJI ĆE ZAUVIJEK PAMTITI

VELIKI DEBI I DAN IZ SNOVA TALENTIRANOG VATRENOG Na svojoj poziciji najmlađi je u Ligi prvaka: 'Nisam na razini na kakvoj sam bio u Hajduku'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 18. rujan 2018. 17:07

Večeras će Karlo Letica (21) debitirati u Ligi prvaka i na neki način zaokružiti 10 mjeseci iz sna. Naime, mladi je golman početkom prosinca prošle godine debitirao na vratima Hajduka i odmah je bio igrač utakmice. Potom su se stvari počele odvijati kao na traci. Hajduk je zamijenio s Club Bruggeom, postao je dio Vatrenih, iako još čeka prve minute, a sada će stati na vrata u utakmici Lige prvaka. I to kao najmlađi golman u sve 32 momčadi!

- Istina je, sve se to nekako meteorski brzo odvija. Što da vam kažem, presretan sam što ću večeras braniti kontra Borussije iz Dortmunda - sa smješkom će Letica.

U formi smo

Čemu se vi u Bruggeu nadate u večerašnjoj utakmici?

- Borussia je, treba biti realan, izraziti favorit, ali isto tako Borussia nije ni Barcelona ni Real Madrid, a nije ni ona momčad koja je prije nekoliko godina bila u vrhu Europe. Stoga mi utakmicu čekamo s dosta optimizma i s nadom da im možemo parirati. Znamo da će iza nas stajati cijeli grad i prepune tribine koje će nam biti ogroman poticaj da bez straha uđemo u utakmicu.

U kakvoj je formi Club Brugge?

- U sedam kola imamo šest pobjeda i remi, tako da smo rezultatski jako dobri. Igrački bih rekao da možda još nismo u optimalnoj stanju, jer sigurno smo sposobni igrati i bolji nogomet. U nekoliko smo se utakmica mučili da ostvarimo pobjedu, dosta smo šansi promašivali, ali ukupno nismo loši.

Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

U kakvoj ste vi formi?

- Ne u onakvoj kakvoj bih želio biti, ili u kakvoj bih realno mogao biti. Iskreno ću vam reći da nisam na razini na kakvoj sam bio braneći za Hajduk. Međutim, dobro se osjećam, puno radim, znam da imam podršku kluba, trenera i suigrača tako da sam siguran kako će stvari uskoro sjesti kako bi trebale.

Znate li da ćete vrlo vjerojatno biti najmađi golman na vratima Lige prvaka u ovoj sezoni?

- To mi svakako godi, ali kada krene utakmice nitko te ne pita koliko imaš godina. Zna se što je moj posao na golu i zašto me je Brugge doveo. Jedva čekam utakmicu, tremu ne osjećam, niti će je biti - mirno je zaključio Letica.

Linker
19. travanj 2024 05:13