REUTERS/Albert Gea
TKO JE TO MOGAO OČEKIVATI

VELIKO IZNENAĐENJE NA CAMP NOU: POTPUNI AUTSAJDER ZAUSTAVIO BARCELONU Zvijezde Katalonaca ispraćene zvižducima, češki vratar oduševio sjajnim obranama

Odigrane su prve dvije utakmice 4. kola Lige prvaka. U skupini F Barcelona i praška Slavia odigrali su 0:0, dok je u skupini G RB Leipzig slavio u gostima kod Zenita s 2:0 i zacementirao vrh ljestvice
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. studeni 2019. 20:47

LIGA PRVAKA, 4. KOLO

SKUPINA F

Barcelona - Slavia 0:0

SKUPINA G

Zenit - RB Leipzig 0:2 (Demme 45+5', Sabitzer 63')

Valja reći kako je Slavia dobar dio prvog dijela bila opasniji suparnik i opasno je u par navrata ugrozila gol favoriziranog domaćina. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Slaviji je i poništen gol zbog zaleđa (opravdano), a igrači Barcelone su na odmor ispraćeni zvižducima navijača.

U 35. minuti susreta Barcelona je propustila najbolju priliku na utakmici, a glavni akter bio je Lionel Messi. Sjajni Argentinac se sjurio s centra i topovskim udarcem s vrha kaznenog prostora zatresao je spoj vratnice i grede. U 43. minuti vratar Slavije Ondrej Kolar je sjajno obranio udarac Messija, pa Piquea nakon prekida.

U 59. minuti mreža gostiju se jest zatresla, no pogodak je poništen budući da je Lionel Messi bio u zaleđu pa je propala njegova asistencija za Artura Vidala koji je kasnije zabio nepriznat pogodak.

Ivan Rakitić u igru je ušao u 68. minuti, a u 77. minuti vratar Kolar sjajno je obranio zicer Messiju nakon udarca iz peterca.

Podsjećamo, u prošlom je kolu Barcelona slavila na jedvite jade slavila u Pragu protiv Slavije s 2:1. Slaviji je ovo drugi bod u skupini nakon remija protiv milanskog Intera na San Siru (1:1).

Barcelona je vodeća na ljestvici skupine F sa osam bodova. Po četiri boda imaju Inter i Borussia Dortmund uz utakmicu manje. Slavia je četvrta sa dva boda.

U skupini G je RB Leipzig napravio veliki korak prema osmini finala pobjedom 2-0 u St. Peterburgu. Golove za pobjedu njemačke momčadi postigli su Diego Demme u petoj minuti sučevog dodatka u prvom poluvremenu te Austrijanac Marcel Sabitzer u 63. minuti.

RB Leipzig ima devet bodova, Zenit i Lyon po četiri, a Benfica tri boda.

Linker
18. travanj 2024 05:49