Getty Images
PLAVI ANĐEO

VIDEO: 'AKO JE KOKAIN DROGA, ONDA SAM JA NARKOMAN' Kako je slavni napadač Atalante slomio srca navijača modrih i izbacio Dinamo iz Europe

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. rujan 2019. 14:07

Dinamo u srijedu otvara ovogodišnji nastuop u Ligi prvaka utakmicom protiv Atalante. Modri su protiv ove talijanske momčadi igrali još 1990. godine u tadašnjem Kupu UEFA-a, a dres Dinama u tim ogledima je nosio i Andrej Panadić koji je gostovao u podcastu Sportskih novosti 'Dinamo u Ligi prvaka'.

"To je još bilo u bivšoj Jugoslaviji, mi smo uživali kad smo mogli igrati takve utakmice, kao recimo protiv Atalante. Nama je to bilo nešto specijalno. Dolazimo tamo, dolaze ovi frajeri, namirisani, gelovi, Porschei... Nama je to bilo super", prisjetio se Panadić.

Legendarni Dinamov stoper na toj je utakmici bio zadužen za čuvenog Argentinca Claudija Caniggiju koji se proslavio čuvenom izjavom o drogi, odnosno kokainu, ali i odličnim igrama. U uzvratnom susretu u Zagrebu (u Bergamu je bilo 0:0), pri vodstvu Dinama 1:0, Caniggia je izborio vrlo, vrlo dvojbeni penal kojeg je Brazilac Evair realizirao, nešto kasnije Šuker je dobio crveni i Dinamo je elimniniran iz Europe...

"Caniggia je jedan igrač koji je specijalan i naravno da igraš na takvu utakmicu napaljen. Bio je izuzetno nezgodan, brz kao vjetar, jako ga je bilo teško čuvati, ali sam se uspio ishrvati s njim", rekao je Panadić.

Pogledajte podcast Sportskih novosti Dinamo u Ligi prvaka u kojem gostuju proslavljeni bivši nogometaši modrih i aktualni trereni Ognjen Vukojević i Andrej Panadić:

Linker
25. travanj 2024 08:49