Damir Krajac / CROPIX
LIGA PRVAKA MLADIH

VIDEO: ATALANTA PALA NA HITREC KACIANU, NEKA SE PONOVI VEČERAS NA MAKSIMIRU! Dinamo srušio prvaka Italije, apsolutni junak fantastični vratar modrih!

Juniori Dinama upisali su prvu pobjedu na startu natjecanja u Ligi prvaka za mlade nogometaše. Na Hitrec-Kacianu izabranici Igora Jovičevića svladali su Atalantu s 1:0. Jedini pogodak zabio je Karrica u 49. minuti, a heroj utakmice je vratar domaćih Renato Josipović koji je obranio nekoliko velikih prilika talijanske momčadi.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. rujan 2019. 18:54

DINAMO U19 - ATALANTA U19 1:0 (Karrica 49')

DINAMO: Josipović - Hrvoj, Šutalo, Gvardiol, Jurišić - Janković, Franjić, Krizmanić (od 90. Stranput) - Karrica (od 76. Kočar), Šipoš, Marin (od 82. Radonja).

ATALANTA: Gelmi - Ghislandi (od 87. Italeng), Okoli, Guth, Ruggeri (od 78. Brogni)- Gyabuaa, Panada (od 67. Cortinovis), Da Riva - Traore, Piccoli, Canbiaghi.

Tri sjajne obrane vratara Josipovića i jedna prava akcija za pogodak bili su dovoljni "mladom" Dinamu na startu juniorske Lige prvaka. U partiji koju je najbolje opisati rečenicom "igra se briše, bodovi se pišu", u rovovskoj borbi Modri su svladali Atalantu (1:0), iako su ponekad i opasno živjeli i zadnjih desetak minuta igrali s igračem manje. Ali, i lani su se izvlačili iz svakakvih situacija, karakterom i zajedništvom, kao da su i sad nastavili u istom ritmu.

Nije ovo ista momčad od prošle godine, ali iz tog su sastava ovdje Šutalo, Gvardiol, Franjić, Marin, Šipoš, Hrvoj..., plus još neki igrači koji su tada češće ulazili s klupe. Nisu na raspolaganju Jovićeviću bili ozlijeđeni Julardžija i Kapitanović, koji bi trebali biti važne poluge ove generacije.

Nismo u prvih 45 minuta vidjeli previše od te Dinamove europske ambicije, nisu Modri praktički stvorili ozbiljnu priliku. Zaprijetio je tek Karrica, pokraj gola. Puno grešaka, pogrešnih dodavanja, čak i od onih najboljih poput Marina, Šutala, Krizmanića i Franjića. S druge strane. gosti iz Bergama bili su opasniji, razigrani su bili Traore, koji je igrač velike budućnosti, i Gyabuaa, radili dosta problema Dinamovoj obrani, bez prave završnice. Josipović je obranio jedan udarac Traorea, a onda i postao junak. Ubacio je Ghislandi, Piccoli (u prijevodu - mali) bio je najviši između Dinamovih stopera i pucao glavom. Josipović je uspio nekako izvući loptu u zadnji tren, od vratnice je vratiti u igralište. Tražili su gosti pogodak, signalizirajući da je čitava lopta prošla crtu, međutim ništa od toga, ostalo je 0:0. Do kraja nesadržajnog i ne odveć zanimljivog prvog dijela vidjeli smo tek nekoliko čvršćih startova i četiri žuta kartona.

Ali, početkom nastavka, Dinamo je poveo. Krizmanić je presjekao loptu, proigrao Šipoš, on u priliku gurnuo Karricu. A on je bio hladnokrvan i pogodio od vratnice. Bernard Karrica je s Kosova, iz Đakovice, odakle je i Ardian Kozniku, igrao je dosad za mlađe selekcije Albanije. U Dinamu je nekoliko mjeseci, 18 mu je godina, a u njegovu je dovođenju iz nogometnog kampa na Kosovu veliku ulogu imao i Slaven Zambata. Probudio se tada Dinamo, bio bliži vratima Atalante, Karrica je preuzeo ulogu najopasnijeg igrača, još je jednom dobro pucao, bez krajnjeg učinka. Pritisnuli su Modri tada Talijane, krenuli po drugi pogodak, no Atalanta je "preživjela" i onda bila na milimetar od izjednačenja. Cambiaghi je ubacio, Gyabuaa glavom gađao - u gredu. Uzdah olakšanja na tribinama, na kojima uz brojnu Atalantinu delegaciju vidjeli i bivše hrvatske nogometne zvijezde i reprezentativce poput Darija Šimića, Borisa Živkovića, Igora Budana...

Od igrača prve momčadi nismo vidjeli nikoga, ipak se igralo u vrijeme obveznog popodnevnog odmora. Onda je u prvi plan došao Bartol Franjić. Dinamov kapetan odigrao je solidnu utakmicu, u 77. minuti povukao od centra i s vrha šesnaesterca pucao preko gola, bila je to dobra prilika. No, u 81. minuti zbog povlačenja protivnika na centru zaradio je drugi žuti karton. I Dinamo je u neizvjesnu završnicu ušao s igračem manje.

Prebacili su gosti u višu brzinu, nakon pogreške i zbunjenosti Dinamove obrane u matnoj je situaciji bio Ghislandi, ali Josipović je opet bio maestralan. Pa onda i još jednom nakon udarca iz daljine. Preživio je Dinamo s desetoricom, za uvodnu pobjedu.

Linker
20. travanj 2024 16:00