Reuters/Jason Cairnduff
LIGA PRVAKA

VIDEO: ATLETICO ISPAO, CHELSEA PROKOCKAO PRVO MJESTO Ekspresni preokret Manchester Uniteda, Juventus ide dalje

Piše: HinaObjavljeno: 05. prosinac 2017. 23:52

Nakon večerašnjih susreta plasman u osminu finala izborili su i Juventus, Manchester United, Roma, te Basel, a prije zadnjeg kola 'europsko proljeće' u Ligi prvaka su osigurali i Barcelona, Bešiktaš, Chelsea, Manchester City, Real Madrid i Tottenham. Posljednja četiri putnika doznat ćemo u srijedu.

Barcelona je prvo mjesto u skupini D osigurala i prije zadnjeg kola, a 'jedinicu' je potvrdila pobjedom protiv Sportinga 2-0. Golove su zabili Paco Alcacaer (59) i Jeremy Mathieu (90-ag). Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret za Barcu, dok je Lionel Messi ušao u igru u posljednjih pola sata.

Dalje ide i Juventus koji je u u Pireju pobijedio Olympiacos 2-0. Pobjedu torinskoj 'Staroj dami' donijeli su Cuardado (15) i Federico Bernardeschi (90).

Mario Mandžukić i Marko Pjaca nisu nastupili za Juve. Sportingu ostaje utjeha kako će europsku priču nastaviti u Europskoj ligi.

Rezultati by SofaScore

U skupini A dalje idu Manchester United i Basel, dok u Europsku ligu seli CSKA. ManU je na Old Traffordu pobijedio CSKA 2-1 premda je gubio na poluvremenu, dok je Basel slavio u Lisabonu protiv Benfice 2-0.

CSKA je u Manchesteru poveo 1-0 golom Vitinho u posljednjim trenucima prvog dijela, no 'Crveni vragovi' su u nastavku u razmaku od dvije minute okrenuli rezultat. Izjednačio je Romel Lukaku u 65. minuti, a minutu kasnije domaćine je u prednost doveo Marcus Rashford.

U drugom susretu u skupini Basel je u Lisabonu pobijedio Benficu 2-0, a portugalskom velikanu je to bio čak šesti poraz u skupini. Pobjedu gostima donijeli su Mohamed Elyounoussi (5) i Dimitri Oberlin (65).

Rezultati by SofaScore

U skupini C Chelsea je osigurao prolaz i prije zadnjeg kola, a za još jedno mjesto borili su se Roma i Atletico Madrid. Na koncu je više razloga za slavlje imala Roma, dok Atletico seli u Europsku ligu. Talijani su prolaz, ali i prvo mjesto u skupini osvojili pobjedom 1-0, dok su Chelsea i Atletico odigrali 1-1.

Talijani su na Olimpicu slavili golom Diega Perottija (53). U drugom susretu Chelsea je trebao pobjedu za osvajanje prvog mjesta, ali je na koncu bilo 1-1. Gosti su poveli u 56. minuti golom Saula Nigueza, a rezultat je poravnao Stefan Savić postigavši pogodak u vlastitu mrežu u 76. minuti. Šime Vrsaljko nije nastupio za goste.

Rezultati by SofaScore

Liga prvaka, 6. kolo:

skupina A

Benfica - Basel 0:2 (Elyounoussi 6', Oberlin 65')

Manchester United - CSKA Moskva 2:1 (Lukaku 65', Rashford 66'/ Džagoev 45')

skupina B

Bayern - PSG 3:1 (Lewandowski 8', Tolisso 37', 69' / Mbappe 50')

Celtic - Anderlecht 0:1 (Šimunović 62')

skupina C

Chelsea - Atletico Madrid 1:1 (Savić 75'-ag / Niguez 56')

Roma - Karabah 1:0 (Perotti 53')

skupina D

Barcelona - Sporting 2:0 (Alcacer 56', Mathieu 90'-ag)

Olympiacos - Juventus 0:2 (Cuadrado 16', Bernardeschi 90')

Linker
19. travanj 2024 23:43