REUTERS/Juan Medina
'PETARDA' U BARCELONI

VIDEO: BARCA DUGO 'LOMILA' FRANCUZE, A ONDA SE UKAZAO, A TKO DRUGI NEGO MESSI Nova čudesna partija Argentinca! Lyon doživio pravi potop na Nou Campu

Piše: HinaObjavljeno: 14. ožujak 2019. 00:08

BARCELONA - LYON 5-1

Strijelci: 1-0 Messi (18pen) , 2-0 Coutinho (31), 2-1 Tousart (58), 3-1 Messi (78), 4-1 Pique (81), 5-1 Dembele (86)

BARCELONA: Ter Stegen - S. Roberto (Semedo, 83), Piqué, Lenglet, J. Alba - RAKITIĆ, Busquets, Arthur (Vidal, 74)- Messi, Suarez, Coutinho (Dembele, 70)

LYON: Lopes (Gorgelin, 34)- Denayer, Marcelo, Marçal - Dubois, Tousart, Ndombélé, Fer. Mendy (Cornet, 77)- Fekir - M. Dembélé, Depay (Traore, 73)

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratu na Nou Campu pobijedili Lyon s 5:1 (2:0). U prvom susretu u Francuskoj nije bilo golova.

Pogotke su za Barcelonu postigli Leo Messi (18' - pen, 78'), Philippe Coutinho (31'), Gerard Pique (81') i Ousmane Dembele (86'), dok je strijelac za Lyon bio Lucas Tousart (58'). Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za Barcu.

Barcelona je dominantno stigao do pobjede i prolaza zahvaljujući svom majstoru Messiju koji je imao dva gola i dvije asistencije, čime je slomio Lyon, kojemu je ovo prvi poraz u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Francuzi su u 58. minuti imali zaostatak od 1:2 i tada su se počeli otvarati, no tada su primili čak tri gola.

Barca je počela odmah s napadima na francuska vrata, pa je već u 3. minuti Messi došao do prostora, ciljao desni kut, ali je Lopes efektno obranio. Konstantni napadi Katalonaca urodili su plodom u 18. minuti kada je Denayer napravio prekršaj nad Suarezom u kaznenom prostor, a Messi je "panenkom" pogodio s "bijele točke". U 31. minuti Suarez je izbjegao zaleđe i nesebično dodao Coutinhu, koji s lakoćom pogađa praznu mrežu. Suarez je u 37. minuti iz izgledne situacije pucao pored gola, a u 40. minuti je udarac Messija iz blizine obranio vratar Gorgelin, koji je netom ušao umjesto ozljeđenog Lopesa. Valja istaknuti kako je Lopes prilikom izalaska iz zaplakao, ali je zaradio pljesak čitavog Nou Campa.

Soccer Football - Champions League - Round of 16 Second Leg - FC Barcelona v Olympique Lyonnais - Camp Nou, Barcelona, Spain - March 13, 2019  Lyon's Anthony Lopes reacts as he is substituted off after sustaining an injury                  REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera / REUTERS
Lopes

Dominacija Katalonaca se nastavila i u drugom dijelu,pa je već nakon tri minute Messi bio sam ispred vratara kojeg je prebacio, ali je s gol-linije očistio Marcelo. U 58. minuti dotad bezopasni Lyon je došao do pogotka nakon velike gužve u šesnaestercu domaćina, a lopta je došla do Tousarta, koji snažnim udarcem s desetak metara volejem pogađa mrežu. U 68. minuti Coutinho je prošao i vratara, ali je ipak otišao previše iskosa i nije pogodio praznu mrežu.

Sve dvojbe o prolazu riješio je čudesni Messi koji je 12 minuta prije kraja prevario varkom čak dvojicu igrača Lyona i pogodio za 3:1, a tri minute kasnije Barca je izvela kontru, Messi je proigrao Piquea, koji s lakoćom zabija za 4:1. Ni to nije bio kraj jer je četiri minute prije kraja Messi upošljava Dembelea, koji puca pored vratara za konačnih 5:1.

Linker
25. travanj 2024 09:27