Action Images via Reuters
LUDO POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO: BARCELONA NA KRILIMA MESSIJA POMELA LIVERPOOL I STIGLA NA KORAK DO FINALA Pogledajte jedan od najljepših slobodnjaka nogometnog genija!

U prvom susretu polufinala nogometne Lige prvaka Barcelona je na Camp Nou pred 96.000 gledatelja pobijedila Liverpool sa 3-0 i načinila veliki korak prema plasmanu u finalu. Barcelona je povela golom Luisa Suareza u 26. minuti, a potom je uslijedio 'Messi show'. Argentinski 'čarobnjak' je u 75. povisio na 2-0, a priču je zaključio fantastičnim golom iz slobodnog udarca s više od 25 metara.
Piše: HinaObjavljeno: 01. svibanj 2019. 17:00

BARCELONA - LIVERPOOL 3:0 (Suarez 26', Messi 75', 82')

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen - S. Roberto (od 90. Alena), Pique, Lenglet, J. Alba - Vidal, Busquets, Rakitić - Messi, Suarez (od 90. Dembele), Coutinho (od 60. Semedo). Trener: Ernesto Valverde

LIVERPOOL (4-4-2): Alisson - Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson - Milner, Fabinho, Wijnaldum (od 79. Firmino), Keita (od 24. Henderson) - Salah, Mane. Trener: Jürgen Klopp

Prvi okršaj velikana koji imaju po pet europskih naslova pripao je Barceloni, premda je i Liverpool imao svojih prilika. Barca je nakon prvih 90 minuta ostvarila ogromnu prednost uoči uzvrata na Anfieldu 7. svibnja i korak je do plasmana u svoje deveto finale, prvo nakon 2015. kada je zadnji put bila europski prvak.

Liverpool je bolje ušao u susret i visokim presingom je stvarao probleme domaćinu, međutim nakon što je Suarez zabio za 1-0, Barca je do kraja poluvremena bila bolja. Gosti su odlično ušli i u drugi dio susreta, u prvih 15 minuta imali su tri lijepe prilike, ali nisu uspjeli svladati Marca-Andrea Ter Stegena. Sve njihove propuste kaznio je Messi s dva gola za velikih 3-0.

Barcelona je zadnje finale igrala 2015. kada je i osvojila naslov prvaka, dok je Liverpool u lanjskom finalu izgubio od Real Madrida, a europsku krunu čeka od 2005.

Počelo je prilikom za Barcu u 4. minuti, a u glavnoj ulozi našao se Ivan Rakitić koji je nakon duplog pasa s Coutinhom izbio sam ipred Alissona, ali je umjesto da puca tražio povratnom loptom Vidala, što je gostujuća obrana presjekla. U 13. minuti domaćin je imao novu priliku, ali je Matip 'počistio' ispred Messija.

Španjolski prvak je stigao do vodstva u 26. minuti nakon sjaje asistencije Jordija Alba i još ljepšeg pogotka Luisa Suareza. Alba je uposlio Suareza loptom kroz gostujuće stopere, a Urugvajac je uklizao i nogom zabio za 1-0 pored nemoćnog Alissona. Bila je to Albina čak 17. asistencija ove sezone u svim natjecanjima.

U 35. minuti gosti su mogli izjednačiti. Henderson je fantastičnom dugom loptom uposlio Manea koji je izbio sam ispred Ter Stegena, ali je pucao preko gola.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imali su gosti, no Ter Stegen je odlično obranio Milnerov udarac. U 53. minuti opalio je i Salah, ali je domaći vratar još jednom bio spreman. U 59. minuti Liverpool je još jednom opasno zaprijetio. Salah je uputio povratnu loptu u kazneni prostoru koju je Mane propustio, a na nju natrčao Milner koji je pucao ravno u njemačkog vratara.

Liverpool je za svoje promašaje kažnjen u 75. minuti kada je Messi zabio za 2-0. Bio je to njegov već 25. gol u 33 utakmice protiv engleskih klubova. Messi je započeo akciju gurnuvši loptu do Suareza koji je pogodio vratnicu, a Messi odbijanac pospremio u praznu mrežu.

Sedam minuta kasnije Messi je pokazao zašto je jedan od najboljih nogometaša svih vremena. Fantastičnim udarcem s više od 25 metara svladao je Alissona za ogromnih 3-0 i veliki korak prema Barcinom devetom finalu. Dvije minute kasnije Liverpool je imao priliku zabiti pogodak nade uoči uzvrata, ali je Salah s pet metara pogodio vratnicu.

Do kraja susreta Barca je imala priliku zabiti i četvrti pogodak, ali nije uspjela realizirati dvije kontre.

Barcelona i Liverpool su međusobno igrali devet puta, a oba sastava sada imaju po tri pobjede. Posljednji put su igrali u osmini finala 2007. godine, a dalje su prošli Englezi. Liverpool je u prvom susretu slavio na Camp Nou sa 2-1, dok je Barca bila bolja na Anfieldu sa 1-0, ali to Kataloncima nije bilo dovoljno za prolaz.

Ivan Rakitić je odigrao odlično svih 90 minuta za Barcu, dok Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool.

BARCELONA - LIVERPOOL 3:0 (Suarez 26', Messi 75', 82')

BARCELONA: Ter Stegen; Alba, Lenglet, Pique, S. Roberto; Vidal, Busquets, Rakitić; Coutinho, Suarez, Messi

LIVERPOOL: Alisson; Robertson, Van Dijk, Matip, Gomez; Keita, Fabinho, Milner, Wijnaldum; Mane, Salah

-----------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+5' - Još jedna kontra Barcelone! Messi je opet potegnuo, sjurio se prema golu Liverpoola i poslao povratnu do Dembelea, a njegov katastrofalno loš udarac bez poteškoća hvata Alisson!

90'+3' - Dvostruka zamjena kod Barce. Izašli su Suarez i Sergi Roberto, a posljednje minute odigrat će Dembele i Alena.

90'+2' - Kontra Barcelone! Messi, Suarez i Jordi Alba išli su sami na Van Dijka, Messi je dodao Suarezu iako je na desnoj strani imao slobodnog Albu, a Suarezov udarac blokira Van Dijk.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

85' - I posljednja zamjena kod Redsa. Izašao je Milner, u igri je Origi.

84' - Što je sada promašio Mohamed Salah... Opet se zagužvalo u šesnaestercu Barce, Ivan Rakitić je izbio loptu s gol-linije, a Salah je zatim pucao s pet-šest metara i pogodio vratnicu!

82' - GOOOL! Fabinho je skrivio prekršaj na oko 25 metara, a argentinski čarobnjak je maestralno izveo taj slobodnjak i pogodio same rašlje Liverpoolovih vrata! Kakva golčina Lea Messija! Ovo je 42. Messijev pogodak iz slobodnjaka za Barcelonu.

79' - Drugu zamjenu radi Klopp. Ušao je Firmino umjesto Wijnalduma.

75' - GOOOL! Messi je prošao kroz sredinu i zatim pronašao Suareza koji koljenom puca po golu, lopta se odbija od grede i činilo se da je propao taj pokušaj, ali na taj odbijanac natrčava fenomenalni Argentinac i mirno pogađa mrežu za 2:0!

68' - Prilika za Barcelonu. Messi je dugačkom loptom pronašao Suareza koji je krenuo prema Alissonu, ali je Matip stigao Urugvajca i raščistio tu situaciju.

64' - Uzvraća sada Barca. Messi je pronašao Vidala na lijevom boku, Vidal ubacuje prema Suarezu, a Van Dijk požrtvovno uklizava i izbacuje loptu u korner.

60' - Prva zamjena kod Barcelone. U igri je Semedo umjesto Coutinha.

59' - Sjajna predstava Liverpoola u drugome dijelu, Ter Stegen opet spašava Barcu! Salah je poslao povratnu na vrh šesnaesterca, Wijnaldum ju je propustio, a Milner opalio po golu, no još se jednom ispriječio fantastični Nijemac na golu Barcelone!

53' - I još jednom velika šansa za Redse! Zagužvalo se u šesnaestercu Barce, Salah je pucao s dvadesetak metara, a Ter Stegen opet vrhunski brani!

47' - Kakva prilika za Liverpool! Milner je opalio s desetak metara, bio je to precizan i odličan udarac, ali se Ter Stegen istaknuo fantastičnom intervencijom!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Camp Nouu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Fantastičnu utakmicu gledamo u Barceloni. Obje su momčadi krenule furiozno, visok je presing nametnut od samoga početka, a prigode se izmjenjuju iz minute u minutu. Klopp je imao tu nesreću da se već u ranoj fazi ozlijedio Keita koji je morao izaći, a zamijenio ga je Henderson. Nekoliko minuta nakon toga Barcelona dolazi u vodstvo kada Suarez bježi obrani Redsa i pogađa za 1:0. Do kraja prvoga dijela bilo je još nekoliko prigoda, Mane je mogao izjednačiti, no rezultat se nije mijenjao. Igrači Barcelone zasad djeluju moćnije i uvjerljivije.

45' - Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

44' - Milner je napravio 'bodycheck' na Messiju, izgledalo je brutalno, ali Englez se uspio izvući samo s usmenom opomenom.

40' - Lenglet je dobio prvi žuti karton zbog povlačenja za dres Mohameda Salaha.

35' - Kakva šansa za Liverpool! Jordan Henderson je fantastičnom dugačkom loptom pronašao Manea koji se sjajno ubacio u šesnaesterac i pucao isprve, ali udarac je prošao iznad grede! Bio je to najbolji pokušaj Redsa u dosadašnjem tijeku susreta.

31' - I opet prijeti Barca! Messi je majstorskom dijagonalom pronašao Jordija Albu koji odmah ubacuje u šesnaesterac, pokušali su Suarez i Coutinho, ali ovoga puta obrana Liverpoola blokira te pokušaje.

26' - GOOOL! Coutinho je kratko dodao do Jordija Albe na lijevome boku, Alba je majstorski poslao centaršut u peterac, a sjajni Urugvajac bježi obrani Liverpoola i zabija svom bivšem klubu! Nevjerojatno, ali ovo je prvi Suarezov pogodak u Ligi prvaka ove sezone. Možemo napomenuti i da je Jordiju Albi ovo čak 17. asistencija u ovoj sezoni Lige prvaka.

24' - Prva zamjena kod Liverpoola. Izašao je Keita koji ipak ne može nastaviti susret, čini se da je u pitanju prepona, a zamijenit će ga Jordan Henderson koji odmah preuzima kapetansku vrpcu od Milnera.

23' - Šansa za Redse! Mane je prošao po lijevoj strani, ubacio za Robertsona koji šalje povratnu za Salaha, ali obrana Barce uspijeva izbaciti tu loptu. U nastavku još jednom prijeti Mane, no i taj je udarac blokiran.

20' - Problemi za Kloppa. Keita se ozlijedio u duelu s Rakitićem i čini se da neće moći nastaviti susret. Henderson je na zagrijavanju.

16' - Opet prijeti Coutinho! Bivši Liverpoolov igrač pucao je ljevicom s desetak metara, lopta je prošla pokraj suprotne vratnice, no ponovljena snimka pokazuje da je Brazilac vjerojatno bio u zaleđu.

15' - Prilika za Barcelonu! Coutinho je opalio s dvadesetak metara, ali Alisson je bio odlično postavljen i bez poteškoća uhvatio taj udarac.

14' - Još jedna dvojbena situacija! Messi je bio u duelu s Matipom i čini se da je kamerunski branič igrao rukom, ali Kuipers opet nije pokazao na bijelu točku iako je Messi odmah reagirao i tražio najstrožu kaznu.

8' - Nastavlja se intenzivan tempo, prigode se izmjenjuju na objema stranama, očigledna je namjera da se postigne pogodak u što ranijoj fazi susreta.

5' - Dvojbena situacija! Mane je pao u kaznenom prostoru nakon duela s Piqueom, skočila je cijela klupa Liverpoola i tražila najstrožu kaznu, ali nizozemski je sudac samo pokazao da se igra nastavlja.

4' - Kakav početak utakmice! Obje momčadi odlučile su zaigrati strahovito visok presing, vidjeli smo nekoliko sjajnih uigranih akcija i kontri, no zasad obrane uspijevaju zadržati koncentraciju. Ivan Rakitić je imao fantastičnu priliku, ali je s pet-šest metara iskosa odlučio poslati povratnu, a Matip je taj pokušaj izbacio u korner. Šteta što se hrvatski veznjak nije odlučio na udarac prema golu u ovoj prigodi...

1' - Počela je utakmica u Barceloni!

-----------------------------------------------

20.55: Igrači su istrčali na travnjak stadiona Camp Nou. Glavni sudac je Nizozemac Björn Kuipers. Hrvatski dokapetan Ivan Rakitić i ovoga će puta startati u udarnom sastavu Barcelone, dok će Dejan Lovren kod Liverpoola svoju priliku čekati s klupe. Stadion je ispunjen do posljednjega mjesta i sve je spremno za spekakularan okršaj!

20.40: Igrači Liverpoola izašli su na zagrijavanje:

20.30: Argentinskom čarobnjaku Lionelu Messiju ovo će biti jubilarni 100. nastup kao kapetan Barcelone.

20.15: Ovo su prognoze navijača Barcelone:

20.10: Pogledajte i kako izgleda svlačionica Liverpoola:

19.45: Objavljeni su službeni sastavi. Trener Barce Ernesto Valverde u dvojbi između Semeda i Sergija Roberta odlučio se za španjolskog braniča, a pomalo je iznenađujuće dao prednost Arturu Vidalu u odnosu na Arthura koji je u većem dijelu sezone startao u prvoj postavi.

Njemački strateg na klupi Liverpoola Jurgen Klopp odlučio je dati prednost Matipu u obrani, a naš će Dejan Lovren svoju priliku čekati s klupe. U zamjenama su ostali i Firmino i Henderson, od prve minute zaigrat će Milner i Wijnaldum. Prema prvim informacijama Firmino vuče ozljedu, nije spreman za svih 90 minuta, ali mogao bi ući u nastavku susreta.

Hrvatski reprezentativac i dokapetan Ivan Rakitić zaiigrat će standardno u najjačem sastavu.

19.40: Malo statističkih podataka... Barcelona nikad nije pobijedila Liverpool na Nou Campu.

19.35: A stigli su i igrači Liverpoola...

19.30: Pogledajte dolazak igrača Barcelone na stadion:

19.10: Zvijezda Barcelone Philippe Coutinho bivši je igrač Liverpoola koji je za engleski klub nastupao od 2013. do 2018. kada je za 160 milijuna eura prešao u Barcelonu. To je jedan od najvećih transfera u povijesti nogometa. Uoči polufinalnog dvoboja s Redsima izjavio je:

"Uvijek smo maksimalno fokusirani u svim utakmicama, a finale Lige prvaka primarni je cilj naše momčadi i smatramo da smo dovoljno mentalno jaki da ga i ostvarimo. Liverpool je snažna momčad, pratim ih tijekom cijele sezone i neće nam biti lako."

Soccer Football - La Liga Santander - FC Barcelona v Rayo Vallecano - Camp Nou, Barcelona, Spain - March 9, 2019  Barcelona's Ivan Rakitic comes on as a substitute to replace Philippe Coutinho             REUTERS/Albert Gea
REUTERS

Prvi napadač Barcelone Luis Suarez također je nastupao za Liverpool, njegova era na Anfieldu trajala je od 2011. do 2014. Te je godine za više od 80 milijuna eura prešao na Camp Nou.

Soccer Football - Champions League Quarter Final First Leg - Manchester United v FC Barcelona - Old Trafford, Manchester, Britain - April 10, 2019  Barcelona's Luis Suarez celebrates scoring their first goal        REUTERS/Andrew Yates
REUTERS

Uoči večerašnjeg ogleda izjavio je:

"Mi znamo koliki je ulog u ovome meču i ako želimo vidjeti finale, ne smijemo biti dekoncentrirani niti jedne jedine minute. Kako u ovome susretu, tako i u uzvratu na Anfieldu."

18.50: Večerašnji ogled Barcelone i Liverpoola odigrat će se na velebnom Nou Campu.

18.30: Zavirite u svlačionicu Barcelone:

SN

Linker
19. travanj 2024 12:31