Michael Regan/Getty Images
ČETVRTFINALE

VIDEO: BARCELONA SJAJNOM PREDSTAVOM IZBACILA CRVENE VRAGOVE I IZBORILA POLUFINALE Čudesni Messi i Coutinho spektakularnim pogocima oduševili Camp Nou!

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka momčad Barcelone slavila je s minimalnih 1:0 na Old Traffordu, a i na stadionu Camp Nou su Rakitić i društvo deklasirali Crvene vragove s 3:0 i time izborili nastup u polufinalu. Sjajnu utakmicu odigrao je Leo Messi koji je postigao dva pogotka, a jedan je dodao Coutinho.
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 16. travanj 2019. 21:04

BARCELONA - MANCHESTER UNITED 3:0 (Messi 16', 20', Coutinho 61')

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen – Roberto (od 71. Semedo), Pique, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, Arthur (od 75. Vidal) – Messi, Suarez, Coutinho (od 81. Dembele)

MANCHESTER UNITED (4-3-3): De Gea – Lindelöf, Smalling, Jones, Young – McTominay, Fred, Pogba – Lingard (od 80. Sanchez), Rashford (od 73. Lukaku), Martial (od 65. Dalot)

BARCELONA – Camp Nou. Gledatelja 96.000. Sudac: Felix Brych (Njemačka)

Očekivano dalje ide i Barcelona koja je dobila Manchester United te će polufinalu igrati protiv boljega iz dvoboja Porto - Liverpool.

Manchester United je od početka krenuo po čudo na Camp Nouu i odmah su bili opasni. Već u prvoj minuti Rashford je pogodio gredu, malo falilo da Crveni vragovi povedu i izjednače ukupni rezultat.

Ubrzo je Barcelona mislila da će biti u prigodi za postizanje pogotka jer je sudac Brych pokazao na bijelu točku nakon starta Freda na hrvatskom reprezentativcu Ivanu Rakitiću, no nakon konzultacija s pomoćnicima u VAR sobi, ta je odluka poništena.

Nakon još jedne prigode Rashforda i obrane ter Stegena, ukazao se Lionel Messi koji je s ruba kaznenoga prostora pogodio u sami kut, a De Gea nije mogao ništa. Tako je argentinski čarobnjak skinuo 'prokletstvo', koje ga je pratilo od 2013. godine kada je zabio posljednji put u četvrtfinalima Lige prvaka.

Messi je upalio motore i Manchester United nije imao izgleda, pa je samo četiri minute kasnije zabio i drugi pogodak. Ovaj put je s 18 metara pucao slabijom desnom nogom, a De Gea je jako loše reagirao, lopta mu je prošla ispod tijela i otkotrljala se iza gol-crte za slavlje navijača „blau-grane“.

U drugom dijelu je Barcelona zabila i treći pogodak, prekrasan gol dao je Coutinho sa 20 metara, a njemu je prethodila duga lopta Messija za Jordija Albu, koji je dodao do strijelca.

BARCELONA - MANCHESTER UNITED 3:0 (Messi 16', 20', Coutinho 61')

BARCELONA: Ter Stegen, Roberto, Lenglet, Pique, Jordi Alba, Busquets, Rakitić, Arthur, Coutinho, Messi, Suarez

MANCHESTER UNITED: De Gea, Jones, Lindelof, Smalling, Young, Fred, McTominay, Pogba, Lingard, Martial, Rashford

--------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+1' - Još jedna šansa za domaće! Messi je lažnjakom izbacio McTominaya i zatim pucao s desetak metara iskosa, a De Gea je izvrsno obranio taj udarac!

90' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

90' - Kakva prilika za Manchester! Dalot je izvrsno centrirao u peterac, bio je to možda i najbolji potez za ManUtd na utakmici, Alexis Sanchez je pucao glavom, a Ter Stegen se istaknuo čudesnom reakcijom na samoj gol-liniji!

89' - Prilika za Barcelonu. Suarez je lijepo pucao s vrha šesnaesterca, htio je prebaciti De Geu, ali je udarac završio na gredi.

85' - Šansa za Barcu. Opalio je Vidal s dvadesetak metara, no lopta je od bloka završila u korneru.

81' - Ispucane su sve zamjene. Izašao je strijelac Coutinho uz ovacije s tribina, a mijenja ga Dembele.

80' - Posljednju zamjenu radi Solskjaer. U igri je Alexis Sanchez umjesto Lingarda.

79' - Napokon su zaprijetili igrači Manchestera. Lingard je pucao s dvadesetak metara, no udarac odlazi preko grede.

75' - Još jedna zamjena kod Barcelone. Umjesto Arthura u igri je Arturo Vidal.

73' - Druga promjena kod Manchestera. Izašao je Rashford, a zamijenit će ga Lukaku.

71' - Mijenja sada i Valverde. Ušao je Semedo umjesto Sergija Roberta.

65' - Prvu promjenu radi Solskjaer. Izašao je nevidljivi Martial, a zamijenit će ga Diogo Dalot.

64' - Kakva šansa za Barcu! Jones je loše reagirao, nije očistio jednu situaciju kako je trebao, a Messi je atraktivno pokušao škaricama, no udarac je prošao malo pored vratnice!

61' - GOOOL! Kakva golčina Coutinha! Messi je sjajno pronašao Jordija Albu koji šalje povratnu do Coutinha, a Brazilac je odapeo bombu s oko 25 metara i fantastično pogodio rašlje za 3:0! Ovoga puta De Gea tu nije mogao apsolutno ništa...

55' - Igrači Barcelone opet su 'sakrili' loptu Manchester Unitedu, i dalje gledamo dominaciju Barce na terenu. Crveni vragovi nikako ne uspijevaju sastaviti dva-tri smislena dodavanja i stvoriti izglednu situaciju pred vratima domaćih.

47' - Prilika za Barcelonu! Suarez je poslao povratnu do Messija koji puca isprve s vrha šesnaesterca, a Young uspijeva skrenuti udarac u korner!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Igrači Manchestera dobro su otvorili susret, krenuli su s visokim pritiskom i stvorili su nekoliko izglednih situacija pred vratima Barcelonem, a onda je proradio čudesni Argentinac. Leo Messi je dvama pogocima praktički riješio pitanje prolaska u polufinale, ali Crveni će vragovi zasigurno ići na sve ili ništa u drugome dijelu. Hrvatski dokapetan Ivan Rakitić bio je jedan od boljih pojedinaca prvoga poluvremena, a na njemu je dosuđen i jedanasterac na početku utakmice koji je naknadno poništen nakon pregledavanja snimke uz pomoć VAR tehnologije.

45'+1' - Kakva prilika za Barcu! Messi je oteo još jednu loptu i sjurio se prema šesnaestercu, Sergi Roberto je bio u izglednoj prilici, no njegov udarac brani De Gea, na odbijanac je natrčao Rakitić, ali i njegov udarac završava u bloku!

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

42' - Prilika za Barcelonu! Messi je ubacio, a Rakitić je pucao glavom, ali De Gea je taj udarac uspio obraniti!

35' - Usporio se tempo utakmice nakon početnog pritiska gostiju i dva brza pogotka Lea Messija. Gostujući igrači nemaju odgovor na standardnu igru Barcelone s mnogo kombiniranja i držanja lopte u nogama. Posjed lopte je 65 % - 35 % u korist Barce.

25' - Još jednom prijeti Messi! Ispao je Lindelof, pucao je Argentinac s desetak metara, no udarac je išao iznad grede.

20' - GOOOL! Coutinho je napravio pritisak na obranu Manchestera, zatim je Messi iskoristio novu pogrešku gostujuće obrane, uzeo je loptu i pucao s vrha šesnaesterca, a udarac je prošao De Gei ispod ruku! Velika pogreška vratara Crvenih vragova...

16' - GOOOL! Young je nespretno reagirao u obrani, a Messi mu je oteo loptu, sjurio se prema šesnaestercu i zatim s vrha šesnaesterca milimetarski preciznim udarcem pogodio mrežu pored nemoćnog De Gee!

12' - NIŠTA OD JEDANAESTERCA! Sudac Felix Brych uz pomoć VAR tehnologije odlučio je da kontakt nije bio dovoljno oštar za najstrožu kaznu!

11' - JEDANAESTERAC NA RAKITIĆU! Messi je poslao izvrstan centaršut u šesnaesterac, Coutinho je prsima spustio loptu za hrvatskog reprezentativca, a Fred je Rakitića udario po nozi!

7' - Igrači Manchestera stjerali su domaće nogometaše u vlastiti šesnaesterac, pokazuju veliku želju i inicijativu u susretu, očigledno je da se na Camp Nou nisu došli braniti. Sada je Martial pucao po golu s desetak metara iskosa, no udarac je završio u bloku.

1' - Trese se greda! Rashford se s loptom sjurio u šesnaesterac Barcelone, pobjegao je obrani i lijepo opalio, a udarac je završio na gredi! Puno uzbuđenja na samome otvaranje susreta...

1' - Počela je utakmica u Barceloni!

--------------------------------------------------------

20.55: Igrači su istrčali na travnjak stadiona Camp Nou. Glavni sudac je Nijemac Felix Brych. Navijači Barcelone priredili su sjajnu koreografiju na tribinama s ogromnim transparentom "Walking to glory". Sve je spremno za spektakl!

20.40: Argentinski čarobnjak preskočio je Iniestu na vječnoj ljestvici nastupa za Barcelonu u Ligi prvaka, ali i dalje gleda u leđa ikoni katalonskoga kluba:

20.20: Pogledajte dolazak igrača Manchester Uniteda na Camp Nou.

20.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Linker
20. travanj 2024 16:18