Foto: Damir Krajac / CROPIX
OSTAO JOŠ JEDAN VAŽAN 'DETALJ'

VIDEO: BRUNO PETKOVIĆ OTKRIO NAJVAŽNIJU VIJEST UOČI DINAMOVOG OKRŠAJA SA ŠAHTAROM, BJELICA REZOLUTAN: 'Tko nije sto posto - neće igrati!'

Dinamovi ngometaši putuju za Ukrajinu, gdje će u utorak u Harkivu odigrati utakmicu trećeg kola skupine C Lige prvaka protiv Šahtara u Harkivu (19.00).
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. listopad 2019. 10:31

Prije puta su se novinarima u zagrebačkoj zračnoj luci obratili trener Nenad Bjelica, Bruno Petković i Petar Stojanović.

Prvo pitanje bilo je - hoće ligrati Ademi i Petković?

"Idu na put, imamo još jedan trening danas pa ćemo sutra procijeniti da li su su stanju, da li mogu pružiti sto posto. Ukoliko ne budu u stanju pružiti sto posto, igrat će drugi igrači", rezolutan je bio Bjelica pa nastavio:

"Osjećaj pred utakmicu je pozitivan. Oni su jako kvalitetni u ofenzivi, gdje imaju nekoliko Brazilaca, talentiranih, nepredvidljivih, teško je toj momčadi naći previšen nedostataka, ali probat ćemo mi biti bolji nego što smo bili protiv Cityja, pogotovo u ofenzivi, a u defenzivi ćemo probati biti stabilni, bolje odigrati i onda se moćemo nečemu nadati".

VIDEO: Tomo Ničota

Jeste li se čuli sa Darijom Srnom?

"Ne, nisam".

Jeste li dobili neke posebne insajderske informacije o Šahtaru?

"Bili su dečki, pogledali su utakmicu, ali nije to neko mjerilo. Dosta je slaba ta njihova liga, ne želim umanjiti vrijednost te njihove pobjede, ali u 11 utakmica 11 pobjeda... Zato se više fokusiramo na utakmice u Europi. Oni su brzi, nezgodni hitri, odlična tranzicija, dobro kombiniraju kroz sredinu, imaju ofenzivne bekove, ali ja vjerujem da ćemo biti na višem nivou nego protiv Cityja, i da ćemo se vratiti s pozitivnim rezutatom".

Jel City lakše pobijedio Šahtar ili Dinamo?

"A šta ja znam... ipak njih, jer rezultatski taj 3:0 je došao ranije. Ne mogu se baš uspoređivati utakmice i protivnici na taj način. Želimo svi pobjedu, ali svi znamo da nas očekuje jako težak posao, jer su ozbiljna ekipa, imaju odlične igrače, ali dat ćemo sve od sebe i da na kraju bude sretno na nas", zaključio je Bjelica.

VIDEO: Tomo Ničota

Pred novinare je potom izašao Bruno Petković i odmah objavio ono što je sve najviše zanimalo.

Jeste li spremni za utakmicu?

"Gležanj je dobro, nema nikakvih problema".

Igraš sutra?

"Ne znam. Ja sam na raspolaganju".

Kakvi su Šahtarovi stoperi?

"Iskreno, još nisam gledao video analizu, ali sigurno su kvalitetni. Šahtar je kvalitetan pogotovo ofenzivno, imaju 11 pobjeda u prvenstvbu, pobijedili su Atalantu, to je jedan ozbiljan protivnik i sigurno je da su makar na papiru favoriti protiv nas, ali idemo se potući".

Hoće li dvije sljedeće utakmice sa Šahatrom biti ključne za prolaz skupine?

"Idemo utakmicu po utakmicu, ako odigramo i tamo i tu dva remija, onda nisu ključne, jer onda ništa nije odlučeno. Ne trebamo uopće previše kalkulirat".

Hoćete li imati više prostora u napad nego u Manchesteru?

"Nema ekipe na svijetu koja se može mjerti sa Cityjem po posjedu lopte i sigurno je da ćemo imati barem malo više prostora", zaključio je Petković.

U ukrajinskom će gradu Bjeličini nogometaši odraditi i zadnji trening, u vrijeme utakmice (19 sati po hrvatskom vremenu), a prije toga će Dinamov trener i Emir Dilaver biti još jednom na raspolaganju medijima.

Dinamova ekspedicija ni ovog puta neće noćiti nakon utakmice, već će odmah za Zagreb.

Jovićevićevi juniori igraju već u podne

U utorak će u juniorskoj Ligi prvaka protiv Šahtara igrati i Dinamovi mladići, koje vodi Igor Jovićević. Susret se igra u 13 sati po lokalnom vremenu, što znači podne po hrvatskom vremenu.

I Igor Jovičević obratio se novinarima uoči puta u Harkiv.

"To je momčad uvijek sastavljena od vrhunskih pojedinaca, a oni na tom tržištu uvijek kupuju najbolje. Mislim da imaju imperativ pobjede jer ih to jedino održava u igri da nastave svoje putovanje, da budu konkurentni, da traže svoj plasman dalje. Sigurno je da ćemo osjetiti njihov žar, kvalitetu, igraju doma i moraju ići na to. Mi ćemo se morati postaviti s gardom, igrati se s njihovim emocijama jer sigurno kontroliramo našu emociju i njih s njihovim imperativom pobjede. Mislim da tu možemo tražiti svoju šansu. Moramo biti hrabri i da pokažemo ono što smo pokazivali do sada."

Dakle, s remijem iz Harkiva Dinamo bi puno više profitirao i napravio lijepi posao na putu do prolaska skupine.

INFORMACIJE ZA NAVIJAČE DINAMA U HARKIVU

Utakmica je na rasporedu u utorak, 22.10. s početkom u 18:55h po hrvatskom vremenu (19:55h po lokalnom vremenu).

Ulazi stadiona OSK Metalist u Kharkivu bit će otvoreni dva sata prije početka utakmice, odnosno u 17:55h po lokalnom vremenu.

SEKTORI ZA NAVIJAČE GNK DINAMO

Navijači Dinama bit će smješteni na sektorima/ulazima 30 i 31.

DOZVOLJENI I ZABRANJENI PREDMETI

Na navijačkim sektorima dozvoljeni su veliki transparenti, zastave i jedan bubanj (sadržaj transparenata mora u potpunosti odgovarati UEFA i ukrajinskom zakonodavstvu, kao i propisima stadiona u Kharkivu).

Na ulazima na stadion bit će kontrola predmeta koji se unose.

Megafoni su strogo zabranjeni.

Upotreba pirotehnike prema ukrajinskom zakonu nije dozvoljena.

Ulazak na stadion pod utjecajem alkohola i droga nije dozvoljen.

PARKING ZA NAVIJAČE DINAMA

Parkiranje vozila za gostujuće navijače preporuča se na parkiralištu nasuprot ulaza u gostujući sektor (ulaz 30 i 31).

Više detalja o pravilima ponašanja na stadionu u Kharkivu možete pronaći na sljedećem linku:

https://shakhtar.com/en/tickets/rules

Sudi Lahoz koji je Dinamu 2015. presudio u Pireju

Antonio Mateu Lahoz jedan je od poznatijih među sucima, u UEFA-i kotira vrlo visoko. Prošle je sezone, primjerice, sudio polufinale Lige prvaka između Ajaxa i Tottenhama. Sudio je i na SP-u u Rusiji, bio je arbitar u dvije utakmice, jedna je bila ona između Hrvatske i Islanda (2:1). Za našu je reprezentaciju dosad bio sretan, osim protiv Islanda sudio je dvoboj kvalifikacija za Mundijal, protiv Ukrajine u Zagrebu, pobijedila je Hrvatska golom Kalinića 1:0. Pamte ga, znači, i neki igrači Šahtara. Također, Hrvatskoj je sudio i u kvalifikacijama za Euro 2016., u pobjedi u Bugarskoj (0:1).

Međutim, Dinamo Lahoza nema u pozitivnoj memoriji. Španjolac koji će dijeliti pravdu u Harkivu, Modrima je već sudio u sličnoj utakmici, u dvoboju koji često uspoređujemo upravo s ovim protiv Šahtara. Naime, Dinamo je prije četiri godine u Ligi prvaka u Pireju igrao utakmicu kojom je mogao ostati u ozbiljnoj utrci za europsko proljeće i poveo golom Hodžića da bi na kraju izgubio dvoboj u zadnjim minutama. Imali su tada iz modrih redova ozbiljne prigovore na Lahozovo suđenje, isključio je Pivarića zbog drugog žutog kartona, ali dvojben je bio prvi karton. Sudio je i kazneni udarac za domaćine, koji nije bio sporan, međutim, dosta je odluka u tih 90 minuta bilo na vodu Olympiacosu, reklo bi se nogometnim žargonom, bilo je više domaćinsko suđenje. Ali, taj drugi žuti Pivariću prelomio je utakmicu, presudio Dinamu, koji je ostao bez bod(ov)a i s minimalnim izgledima za uspjeh protiv Arsenala i Bayerna.

Šahtaru je Lahoz sudio lani u Europskoj ligi, u porazu 1:4 kod Eintrachta u Frankfurtu, te prije četiri godine u Bruxellesu, u istom natjecanju, kad je klub iz Donjecka slavio s 1:0 kod Anderlechta. (tn)

Linker
23. travanj 2024 13:33