Action Images via Reuters
TAKO SE TO RADI

VIDEO: ČUDESNI HARRY KANE IZLUDIO JUVENTUS I POSTAVIO NEVJEROJATAN REKORD LIGE PRVAKA' 'Strašno smo odigrali nakon šokantnog početka i pokazali srce!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. veljača 2018. 00:20

Dva engleska kluba noćas su napravili veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka. Manchester City je s 4:0 u Baselu tamo već sigurni sudionik, Tottenham je napravio veliki korak prema tom cilju remijem (2:2) u Torinu.

A kakvu je samo priliku propustio Juventus za odškrinuti vrata četvrtfinala Lige prvaka. Imala je Stara dama sve u svojim rukama, prednost 2:0 i zicer Higuaina za 3:0 nakon pola sata igre, jedanaesterac za 3:1 u posljednjoj minuti prvog poluvremena, a na uzvrat u Wembley odlaze s rezultatom koji u idući krug vodi Tottenham. Čudna utakmica, Tottenham je bio u rezultatskom minusu prije nego se snašao, a onda potpuno zasluženo došao do izjednačenja.

I drugo poluvrijeme pokazalo je snagu Tottenhama, Lloris je obranio dvije dobre prilike Bernardeschiju i Mandžukiću, a Christan Eriksen dočekao slobodni udarac iz kojeg je postavio za konačnih 2:2 i prednost pogotka u gostima koju će Spursi braniti na Wembleyju.

U Juventusu tuguju, i priznaju da se u pojediniim trenucima utakmice nisu mogli nositi s paklenim tempom koji su nametnuli čudesni Harry Kane i društvo.

"Naravno da je na ovoj razini Lige prvaka prisutan ogroman pritisak, igrali smo protiv jakog protivnika, ali imali smo pravi pristup i samouvjerenost. Međutim, nakon što smo poveli 2:0 jednostavno nismo mogli držati taj tempo. Na kraju je šteta za tih 2:2, jer smo zaslužili pobjedu. U uzvrat idemo s uvjerenjem da možemo pobijediti", rekao je nakon utakmice Juventusov krilni napadač Federico Bernardeschi.

Najbolji strijelac Engleske, Harry Kane, ponovno je bio sjajan, a vratio je goste u igru pogotkom za 2:1 u 35. minuti.

"Mogli smo pognuti glave i pokleknuti nakon dva tako rana gola (prvih devet minuta), u gostima, u Ligi prvaka, u jednoj ovakvoj večeri koja je krivo počela, ali smo ipak pokazali srce i karakter ove momčadi. Strašno smo odigrali nakon tog šokantnog početka i zaslužili smo povratak u utakmicu. Sada imamo dva gola rezerve za uzvrat na Wembleyu", rekao je Kane i prisjetio se stopostotne prilike, netom prije postignutog gola, koju muje 'skinuo' Gigi Buffon.

"Imao sam šansu koju sam morao iskoristiti, ali kad sam već to propustio bio sam spreman za sljedeću šansu. Kad mi je Dele servirao tu drugu loptu, znao sam da ću zabiti", otkrio je 24-godišnji supernapadač koji je u utorak navečer postavio još jedan rekord.

Postao je naime, prvi igrač u povijesti koji je zabio devet golova u svojih prvih devet utakmica Lige prvaka. Zvuči zaista impresivno...

Linker
18. travanj 2024 12:18