REUTERS/ Ilustracija
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

VIDEO: ČUDESNI RONALDO ZAPALIO STADION U TORINU I HAT-TRICKOM DOTUKAO ATLETICO Fantastični Juventus nadoknadio veliki zaostatak i izborio četvrtfinale

Nakon što su u prvoj utakmici osmine finala poraženi 2:0 od Atletico Madrida na Wanda Metropolitano stadionu, igrači Juventusa uspjeli su preokrenuti rezultat i s 3:0 proći u četvrtfinale Lige prvaka. Apsolutni junak susreta bio je Cristiano Ronaldo koji je hat-trickom donio Bianconerima potpuno zaslužen trijumf.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 12. ožujak 2019. 13:10

JUVENTUS - ATLETICO MADRID 3:0 (Cristiano Ronaldo 27', 48', 86' p.)

JUVENTUS (4-3-3): Szczesny - Joao Cancelo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola (od 67. Dybala) - Can, Pjanić, Matuidi - Bernardeschi, Mandžukić (od 80. Kean), Ronaldo

ATLETICO MADRID (4-4-2): Oblak - Arias (od 77. Vitolo), Gimenez, Godin, Juanfran - Koke, Rodri Hernandez, Saul, Lemar (od 57. Correa) - Griezmann, Morata

Stadion Allianz. Gledatelja 45.000. Sudac: Kuipers (Nizozemska).

Juventus je uspio, torinska momčad na krilima Cristiana Ronalda, koji je postigao sva tri gola, preokrenula je u uzvratu prednost Atletica 2:0 iz Madrida i otišla u četvrtfinale.

U ozračju koje je primjerenije jugu Italije, nego hladnom sjeveru, Juventus je dočekao Atletico željan uzvratiti za uvjerljivi poraz na Wandi Metropolitano. Uzavrele strasti s tribine prenesene su i na travnjak, momčad Massimiliana Allegrija jurnula je od prve sekunde prema Janu Oblaku. Trener Juventusa je očekivano izostavio Dybalu, zaigrao je Bernardeschi, dok je na mjesto lijevog braniča umjesto požutjelog Alexa Sandra zaigrao Spinazzola.

S druge strane Simeone je također morati miksati, umjesto Parteya i Diega Coste, koji su također imali žute kartone, mjesto u prvoj postavi zauzeli su Morata i Lemar. Kako su obje opcije za lijevog braniča, Felipe Luiz i Lucas Hernandez otpali zbog ozljeda, na toj poziciji je zaigrao Juanfran, koji je otpočetka imao dosta problema s Bernardeschijem.

I već u 4. minuti dodatno su proključale tribine Allianz stadiona. Pjanić je izveo korner, u gužvi pred Oblakom bilo je dosta konfuzije i odbijanja lopte, na kraju je na nju legao slovenski vratar, međutim, prije nego što ju je uhvatio Ronaldo mu ju je izbio, a Chiellini je s pola metra ugurao u mrežu. Bjorn Kuipers je svirao prekršaj na vrataru Atletica, no nizozemski arbitar se tada savjetovao s VAR-sobom. Nakon dvije minute prvotna odluka je potvrđena.


Nastavio je Juventus s pritiskom prema 26-godišnjem vrataru gostiju, no, bez velikih prigoda jer su Godin i Gimenez kontrolirali prostor ispred njega. Atletico je momčad koja je obranu dovela do savršenstva i očekivano su domaći imali dosta problema tražeći pukotine. Nisu prolazile kombinacije po travi, nekoliko visokih ubačaja također je ostalo bez efekta, sve do 27. minute. Tada je, naime, Bernardeschi uputio savršen centaršut s lijeve strane, a na drugoj vratnici najviši je bio Ronaldo koji je nadskočio Juanfrana i zakucao loptu s pet metara iza nemoćnog Oblaka.

Bio je to Portugalčev 23. pogodak Atleticu u 33. nastupu protiv njih. Tada su domaći malo povukli ručnu, odnosno gosti su izašli iz svoje ljušture, nekoliko su puta dolazili na 20-ak metara od Szczesnog, ali bez neke konkretne šanse. S druge strane ni Juventus nije stvarao prilike, do kraja prvog dijela zabilježili smo još pokušaj škaricama Bernardeschija, te udarce glavom Ronalda pored gola i Chiellinija pod gredu kojeg je Oblak bez poteškoća obranio. U posljednjim trenucima i gosti su stigli do prilike, Koke je odlično ubacio s desne strane, a Morata je glavom prebacio gol s desetak metara.

Početak iz snova za domaćine, već u trećoj minuti novi nebeski skok Ronalda nakon odličnog ubačaja Cancela. Portugalac je poslao loptu prema vratima, Oblak ju je izbio, međutim, nakon nekoliko trenutak sudac Kuipers pokazao je na centar jer se oglasila gol tehnologija. Lopta je nekoliko centimetara prešla iza linije i Juventus je u potpunosti anulirao prednost Atletica.

Igra se do kraja otvorila, gosti su shvatili da samo destrukcijom ne mogu do povoljnog rezultata, ali nisu uspijevali doći do gola domaćina. Za razliku od Bianconera, prigodu je imao Mandžukić glavom, ali je pucao pokraj vrata. Allegri je potom izvadio hrvatskog napadača, uveo Keana, a mladi talijanski reprezentativac već u prvom dodiru s loptom mogao je baciti tribine u trans. Pobjegao je Gimenezu sjurio se prema Oblaku, ali njegov prizemni udarac završio je pored stative.


Ipak, u 86. minuti erupcija oduševljenja. Bernardeschija je u prodoru nepotrebno srušio Correa, Kuipers je pokazao ne bijelu točku, a Ronaldo je zakucao loptu u mrežu. Veliko i zasluženo slavlje Juventusa za prolaz dalje.
U drugoj utakmici Manchester City je rutinski odradio posao protiv slabašnog Schalkea. Pola sada su gosti držali nulu, a onda je procurilo na sve strane i završilo je 7:0 za domaće.

JUVENTUS - ATLETICO MADRID 3:0 (Cristiano Ronaldo 27', 48', 86' p.)

JUVENTUS: Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Can, Pjanić, Matuidi; Bernardeschi, Mandžukić; Ronaldo

ATLETICO MADRID: Oblak; Arias, Gimenez, Godin, Juanfran; Koke, Rodrigo, Saul, Lemar; Griezmann; Morata

----------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

86' - GOOOL! Siguran realizator je Cristiano Ronaldo koji hat-trickom dovodi Juventus na samo korak do četvrtfinala Lige prvaka! Bianconeri sada samo trebaju izdržati pet minuta da ne prime pogodak!

85' - JEDANAESTERAC ZA JUVENTUS! Bernardeschi je napravio 'pola posla', sjurio se prema golu Atletica i ušao u šesnaesterac gdje ga je s leđa srušio Correa, a Kuipers je potpuno opravdano pokazao na 'bijelu točku'!

84' - ČUDESNA VEČER U MANCHESTERU! PAO JE I SEDMI POGODAK, STRIJELAC JE GABRIJEL JESUS:

83' - Kakva je ovo šansa bila za Juve! Kean je, samo tri minute nakon što je ušao umjesto Mandžukića, ostao potpuno sam na desetak metara od gola, ali njegov je udarac iskosa prohujao pored vratnice! Mogao se proslaviti ovaj mladić, no nije bilo sreće kod udarca.

80' - Druga zamjena u momčadi Juventusa. Izašao je Mario Mandžukić koji je odigrao sjajnu utakmicu, puno se natrčao i odradio golem dio posla iako nije bio u prvome planu. Zamijenit će ga 19-godišnji talijanski napadač Moise Kean.

78' - KAKVA DOMINACIJA MANCHESTERA! PAO JE I ŠESTI POGODAK, STRIJELAC JE MLADI PHIL FODEN:

77' - I druga zamjena kod Atletica. Izašao je Santiago Arias, a u igri je Victor Vitolo.

73' - Žuti karton dobio je i Juanfran zbog grubog prekršaja na Cristianu Ronaldu.

71' - PALA JE 'PETARDA' U MANCHESTERU, STRIJELAC JE BERNARDO SILVA:

67' - Mijenja i Allegri. Izašao je Leonardo Spinazzola, zamijenit će ga Paulo Dybala. Čini se da je trener Juventusa odlučio krenuti i po treći pogodak na Allianz stadionu!

65' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Federico Bernardeschi zbog udaranja laktom.

57' - Prvu zamjenu radi Diego Simeone. Ušao je Angel Correa umjesto Thomasa Lemara.

56' - MANCHESTER CITY SADA VODI 4:0 PROTIV SCHALKEA, STRIJELAC JE RAHEEM STERLING:

48' - GOOOL! Cancelo je ubacio s desne strane, a opet je Cristiano bio najviši u skoku i glavom pogodio vrata Atletica, Oblak je tu loptu dirao i zamalo obranio, no 'Goal-line' tehnologija je pokazala da je lopta prešla gol-liniju! Juve je dostigao zaostatak iz Madrida!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45'+2' - Kakva prilika za Atletico! Koke je centrirao u peterac, ondje je glavom pucao Morata, a lopta je prohujala samo par centimetara iznad grede!

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

43' - MANCHESTER JE U SAMO OSAM MINUTA STIGAO DO TRI GOLA, STRIJELAC JE LEROY SANE:

42' - Sjajna prilika za Juventus! Cristiano Ronaldo je opet bio u skoku, ali ovaj put njegov pokušaj glavom odlazi kraj vratnice.

38' - SERGIO AGUERO POSTIGAO JE I DRUGI GOL PROTIV SCHALKEA U SAMO TRI MINUTE:

35' - MANCHESTER CITY VODI 1:0 PROTIV SCHALKEA POGOTKOM SERGIJA AGUERA IZ JEDANAESTERCA, I TO ATRAKTIVNOM 'PANENKOM':

32' - Prilika za Juve! Bernardeschi je opalio iz slobodnjaka s dvadesetak metara, bio je to izvrstan udarac, a lopta je prošla samo par centimetara iznad grede!

27' - GOOOL! Bernardeschi je s lijeve strane poslao fantastičan centaršut, a Cristiano Ronaldo je nadskočio Juanfrana i glavom sjajno poentirao u bliži kut! Izgledalo je kao da je Portugalac pritom napravio prekršaj na Atleticovu braniču, ali nizozemski je sudac pokazao na centar. Juventusu treba još jedan pogodak da bi poravnao skor.

22' - Prilika za Atletico. Koke je opalio s dvadesetak metara, no lopta je preletjela vrata Juventusa.

15' - Zasad nema pravih prigoda na utakmici, osim poništenoga gola na početku susreta. Igra se agresivno i čvrsto, mnogo je manjih prekršaja, ali nizozemski sudac još nije morao posezati za žutim kartonom.

10' - Igrači Juventusa krenuli su iznimno agresivno u susret, očigledna je želja da se postigne rani pogodak koji bi donio golemu psihološku prednost u nastavku dvoboja. Igra se gotovo isključivo na polovici Atletica, no obrana Madriđana zasad djeluje iznimno disciplinirano i konzistentno.

4' - PONIŠTEN POGODAK JUVENTUSU! Chiellini je s tri metra ugurao loptu u mrežu, no čini se da je Cristiano nogom izbio loptu iz ruku Jana Oblaka, a Mandžukić je bio u zaleđu. Nizozemski sudac odmah je iskoristio pomoć VAR tehnologije, a pritom se Mandžukić žestoko verbalno obračunao s bivšim suigračima iz Atletica i nizozemskim sucem. Ponovljena snimka pokazala je da je Ronaldo napravio prekršaj te pogodak neće biti priznat.

Juventus goal disallowed vs Atletico from r/soccer

3' - Prilika za Juve! Ispala je cijela obrana Atletica, Matuidi je pucao s desetak metara, ali udarac je zavšio u bloku.

1' - Počela je utakmica u Torinu!

----------------------------------------------

20.55: Igrači su istrčali na Allianz stadion u Torinu. Glavni sudac je Nizozemac Björn Kuipers. Sve je spremno za početak!

19.45 - Stigli su sastavi! Mandžukić od prve s Ronaldom u napadu lovi veliki preokret! Nikola Kalinić započinje na klupi.

Linker
19. travanj 2024 14:57