Foto: Boris Kovacev / CROPIX
MODRI U TREĆEM PRETKOLU

VIDEO: DINAMO DO VRHA NAPUNIO MREŽU IZRAELACA, NENAD BJELICA BRILJIRA: Sretan sam što se mogu vratiti u Hrvatsku! Nek' ostane tajna što sam rekao...

Dinamo je u uzvratnom dvoboju 2. pretkola Lige prvaka izvukao 2:2 na gostovanju u izraelskoj Be'er Shevi kod Hapoela te ukupnim rezultatom 7:2, zahvaljujući uvjerljivoj 5:0 pobjedi u Zagrebu, izborio mjesto u 3. kolu.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. kolovoz 2018. 01:04

Na kraju su Izraelci i na presici čestitali Modrima i treneru Bjelici, on je u šali onom novinaru koji ga je dan ranije pitao hoće li se moći vratiti kući ako izgubi 6:0, poručio da je sretan što se 'može vratiti u Hrvatsku', a pozvao je i sve prisutne da dođu u našu divnu zemlju. Pa je on čestitao svojim igračima i suparniku na odličnoj partiji. Navijačima na sjajnoj atmosferi.

- Dugo Dinamo nije u ovoj fazi u Europi imao tako dobrog protivnika. Znao sam da će biti teška utakmica, Hapoel je igrao jako dobro, a mi u prvom poluvremenu nismo radili ono što sam tražio od igrača. Išli smo pomalo grlom u jagode, sa šest-sedam igrača u napadu, kao da mi ganjamo 5:0. Radili smo taktičke greške, koje se na ovoj razini ne smiju događati - rekao je Nenad Bjelica nakon utakmice i dodao:

- Neka ostane između nas što sam rekao igračima u svlačionici, to su naše stvari. Ali, rekao sam da imam puno povjerenje u njih, i da sam siguran da ćemo proći, jer smo momčad s kvalitetom i karakterom i da sam ponosan na njih. Niti jednog trenutka nisam sumnjao u svoju momčad, ni nakon tih 0:2, ni nakon poluvremena, vjerovao sam da ćemo proći. Rekao sam im dvije-tri stvari koje moraju raditi bolje, da i dalje imamo 5:2, bio je važan taj prvi gol. To su učinili i zato zasluženo idemo dalje.

U srijedu će Bjelica već biti u Danskoj, u skautingu.

- Dva teška protivnika, možda ne s ovom vatrenom atmosferom, ali nema više slabih u Europi. Sad smo pucali sami sebi u noge s nekim potezima, igrali smo preofenzivno. Ne smije se događati kad imaš 5:0.

I igrači su otkrili da se nisu nijednog trena bojali za konačni ishod.

- Ne, nije bilo razloga za strah. Znali smo da još imamo veliku prednost, da se oni moraju otvoriti i da će biti prostora za gol. Zabili smo ga i prošli. Oni su dobra momčad, krenuli su na početku na sve ili ništa, poveli 2:0, ali doista nismo strahovali da bi se mogla dogoditi senzacija - rekao je Petar Stojanović, dok je odlični Dani Olmo razvukao osmijeh primajući čestitke za predstavu u Izraelu.

- Završilo je sve dobro, bitno je da smo prošli. Prvo je poluvrijeme bilo malo slabije, ali imali smo dobru reakciju u drugom dijelu, sretni smo što smo prošli. Moja igra? Zadovoljan sam, ali bitno je da smo prošli, samo to.

Mario Budimir bio je taj koji je presudio.

- Znali smo da nas ovo čeka i atmosfera i vrijeme, bilo je teško ispočetka, stvorili su nam visoki presing, nije bilo ugodno kad imaju 2:0 i promašuju šanse, međutim, znali smo da ne možemo izgubiti tako teško da ispadnemo. Ali taj jedan gol je presudio i nije im dao nikakvu nadu. Gol? To mi je posao, nije bilo bitno tko će zabiti. Koga bih htio u idućoj rundi? Ma koga briga, dalek je put i jedno i drugo, a važno je samo da mi budemo pravi, onda možemo sa svima.

Kvalifikacije LP: Legia pobijedila i ispala, isključeni Antolić i Vešović

Uz nogometaša zagrebačkog Dinama koji su odigravši 2-2 u uzvratnom dvoboju protiv izraelskog Hapoela Be'er Sheve izborili mjesto u 3. kolu kvalifikacija Lige prvaka, to je uspjelo i igračima Škendije koji su odigrali 0-0 na gostovanju kod Šerifa i tako obranili prednost iz prvog dvoboja, dok varšavska Legija ni s pobjedom na gostovanju u Trnavi nije uspjela nadoknaditi zaostatak iz prvog dvoboja.

Poraz 0-2 na domaćem terenu bio je koban za poljskog prvaka, na čijoj klupi sjedi hrvatski trener Dean Klafurić. Zadatak Legije u Slovačkoj je postao još teži kad je u 37. minuti isključen crnogorski internacionalac Marko Vešović. Bivši igrač Rijeke zaradio je drugi žuti karton zbog neopreznog starta, a 12 minuta prije je opomenut zbog naguravanja.

U 63. minuti Legia je povela pogotkom Astiza, a u 85. minuti poljski je prvak ostao sa devet igrača na terenu, zbog isključenja nekadašnjeg kapetana Dinama Domagoja Antolića. U razmaku od četiri minute Antolić je zaradio dva žuta kartona, a drugi zbog potezanja suparnika. Legia će europski put nastaviti u 3. kolu kvalifikacija Europske lige, a Spartak iz Trnave ide u 3. pretkolo Lige prvaka u kojem će joj najvjerojatniji suparnik biti beogradska Crvena zvezda koja u Litvi brani prednost 3-0 iz prve utakmice.

U srijedu će suparnika u 3. pretkolu doznati i zagrebački Dinamo, a to će biti bolji iz dvoboja Astane i danskog Midtjyllanda. Prvak Kazahstana u Herningu brani prednost 2-1 iz prve utakmice.

Kvalifikacije LP - 2. kolo, uzvrati

Šerif Tiraspol - Škendija 0-0 (ukupan rezultat 0-1)

Hapoel Be'er Sheva - DINAMO 2-2 (2-7) (Ogu 14, Stojanovič 34-ag / Budimir 49, Hajrović 54)

Spartak Trnava - Legia Varšava 0-1 (2-1) (Astiz 63)

U srijedu će igrati:

Helsinki - Bate Borisov (prva utakmica 0-0)

Qarabag - Kukes (0-0)

Midtjylland - Astana (1-2)

Malmo - CFR Cluj (1-0)

Suduva - Crvena zvezda (0-3)

Basel - PAOK Solun (1-2)

Videoton - Ludogorec (0-0)

Sturm Graz - Ajax (0-2)

Rosenborg - Celtic (1-3)

Linker
25. travanj 2024 08:36