Screenshot
3. PRETKOLO LIGE PRVAKA

VIDEO: DINAMO ZAHVALJUJUĆI NOVOM JUNAKU SJAJNO OTVORIO LOV NA PLAYOFF Rijetko viđeni show Danija Olma: Pogledajte eurogol mladog Španjolca!

Dinamo je u 3. pretkolu Lige prvaka na gostovanju u Kazahstanu pobijedio 2:0 domaćina Astanu i napravio veliki korak prema playoffu gdje već čeka švicarski prvak Young Boys. Junak velike pobjede bio je sjajni Dani Olmo, koji je fantastično asistirao za prvi gol Budimira, a onda i dovršio posao eurogolom u 84. minuti.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. kolovoz 2018. 10:19

Nogometaši Dinama pobijedili su u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka u gostima kod kazahstanske Astane s 2-0 (1-0) i stekli veliku prednost pred uzvrat za sedam dana na Maksimiru.

Golove su za Dinamo postigli Mario Budimir (39) i Dani Olmo (85).

Hrvatski prvak je obavio veliki dio posla na umjetnoj travi stadiona u Astani, zabili su dva gola, a nisu primili nijedan, pri čemu je Dinamova obrana odigrala vrlo dobru utakmicu. Dinamo je u prvom dijelu izdržao sve napade Astane, a poveli su iz jednog jedinog smislenijeg i opasnijeg napada u 39. minuti, dok je u drugom dijelu momčad Nenada Bjelice je dominirala i iz tri velike prilike iskoristila još jednu za veliku pobjedu nad klubom koji ima bolji europski koeficijent.

Prvu veliku priliku na utamici imali su domaćini kada je u 9. minuti Mađar Kleinheisler iz slobodnog udarca iskosa skoro iznenadio vratara Zagorca, ali je pogodio vanjski dio vratnice. Dinamo u prvom dijelu nije ozbiljnije zaprijetio domaćinima, koji su u 38. minuti opet imali dobru šansu, ali je Srbin Rukavina iz blizine pucao pored vrata. No, u 39. minuti Dinamo je poveo u svojoj prvoj opasnijoj akciji nakon što je Španjolac Olmo prošao braniča Aničića i pronašao slobodnog Marija Budimira, koji neometan u padu s desetak metara pogađa mrežu.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme opasan udarac je uputio Hajrović, no vratar Astane Erić je obranio. U 55. minuti Dinamo je imao ogromnu priliku za drugi gol, kontru je povukao Gavranović, koji je ušao umjesto strijelca Budimira, a švicarski Hrvat je pravovremeno uposlio Olma, koji puca u istrčalog Erića.

U 70. minuti Zagrepčani su propustili još jednu priliku, opet nakon dobro izvedene kontre Hajrovića i Olma, lopta je došla do Gavranovića čiji šut brani Erić, koji još jednom spašava Kazahstance. No, niti Erić nije pomogao u 85. minuti kada je Olmo s 20 metara pogodio sami kut vrata Astane za veliku prednost Dinama. U 89. minuti je pokušao Gavranović škaricama.

Ukoliko prođe Astanu, Dinamo u zadnjem kolu kvalifikacija za plasman u Ligu prvaka čeka švicarski Young Boys.

ASTANA - DINAMO 0:2 (Budimir 39', Olmo 84')

ASTANA: Erić - Rukavina, Postnikov, Aničić, Šomko - Maevski - Tomasov, Kleinheisler, Mužikov, Henrique - Kabananga

DINAMO: Zagorac - Stojanović, Theophile, Dilaver, Leovac - Ademi - Hajrović, Gojak, Olmo, Oršić - Budimir

---------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

89' - Izvrsna prilika Marija Gavranovića! Švicarski je reprezentativac pokušao atraktivno 'škaricama', ali njegov udarac odlazi iznad grede.

84' GOOOL! Gojak je sjajno proigrao Olma, a mladi Španjolac je lijepo naciljao i fantastično pogodio donji lijevi kut za velikih 2:0!

82' - Zadnja promjena u Dinamovoj momčadi. Izašao je Izet Hajrović, a zamijenit će ga poljski veznjak Damian Kadzior.

80' - Izašao je Marin Tomasov, a priliku dobiva Murtazajev.

79' - Veliki kiks dinamovaca! Stojanović nije uspio glavom izbiti jednu loptu koja dolazi do napadača Astane i on pogađa mrežu, ali uz prekršaj na Dilaveru. Srećom po Dinamo, gol je poništen, ali ova ih je neopreznost u obrani mogla koštati.

75' - Nakon jednog kornera Zagorac je krivo procijenio loptu, ali srećom udarac Marina Aničića glavom odlazi u gol-aut.

70' - Gojak je dobio žuti karton zbog prekršaja.

69' - Kakva prilika za Dinamo! U jednoj akciji po golu su pucali Olmo, Gavranović, Hajrović i još jednom Olmo, ali lopta jednostavno nije ušla u mrežu.

63' - Čini se da se Ademi ozljedio i Bjelica je prisiljen napraviti još jednu izmjenu. Umjesto Dinamova kapetana u igru ulazi Ivan Šunjić.

60' - Oršić je napravio jedan solo prodor, uspio je uputiti udarac s vrha šesnaesterca, ali lopta od bloka odlazi u korner.

56' - Dinamov vratar Danijel Zagorac istaknuo se još jednom izvrsnom intervencijom!

55' - Sjajna prilika za Dinamo! Mario Gavranović je izvrsno povukao kontru, odlično uposlio Danija Olma koji se ubacuje iz drugog plana, ali njegov udarac s desetak metara brani Erić. Treba istaknuti i Francuza Kévina Théophile-Catherinea koji, osim one pogreške u početku utakmice, ostatak susreta igra perfektno i upravo je on ukrao loptu u ovoj akciji i fantastično proigrao Gavranovića.

51' - Kakva prilika za Astanu! Rukavina je izvrsno ubacio s desne strane, Kleinheisler je pobjegao čitavoj Dinamovoj obrani i glavom pucao po golu, no lopta srećom odlazi iznad grede.

49' - Dani Olmo je pobjegao Kazahstancima i prijetio povući kontru, Maevski ga je morao rušiti i za to je zasluženo dobio žuti karton.

46' - Hajrović je sjajno pucao po golu odmah u početku drugog poluvremena, ali Nenad Erić je to uspio obraniti.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Kod Dinama se dogodila jedna promjena, ušao je Mario Gavranović umjesto Marija Budimira. Astana je također mijenjala, izašao je Mužikov, a priliku dobiva Brazilac s azerbajdžanskom putovnicom Richard Almeida de Oliveira.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - završilo 45 minuta bez velikih priika i jednim genijalnim potezom Danija Olma i golom Budimira. Dinamo zasad radi odličan posao u gostima

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

41' - Petar Stojanović dobio je žuti karton zbog prekršaja.

39' GOOOL! Kakva majstorija Danija Olma! Mladi Španjolac prebacio je loptu preko glave svom braniču, prošao po desnoj strani kao šprih, dodao Budimiru koji je bio sam pred golom, a ovaj je rutinski pogodio za 1:0!

37' - Astana nastavlja s pritiskom. Srbin u redovima Astane Antonio Rukavina pobjegao je Leovcu, ostao je sam pred golom, ali je nespretno reagirao i njegov udarac odlazi daleko iznad grede.

36' - Hajrović je dobio žuti karton zbog prekršaja na Šomku.

35' - Utakmica je i dalje bez značajnijih prigoda, statistički su podaci ipak malo u korist Astane. Imali su dva udarca na gol Dinama, a posjed lopte je 51% - 49% u korist Kazahstanaca.

31' - Velika prilika za Astanu! Tomasov je izveo jedan slobodnjak s dvadesetak metara, najviši u skoku je bio bosanskohercegovački reprezentativac Marin Aničić, ali njegov udarac glavom odlazi iznad grede. Čini se da je Aničić bio u zaleđu, ali suci se nisu oglasili.

28' - Marin Tomasov je isprobao svoj udarac, Zagorac je lijepom paradom to obranio, ali sudac je ionako već svirao igranje rukom hrvatskog igrača u redovima Astane.

25' - Veliki kiks Dinamovog braniča! Francuz Kévin Théophile-Catherine odlučio je driblati u svom šesnaestercu i zamalo je izgubio loptu. Srećom, uspio je na vrijeme svoju pogrešku.

20' - Dinamovci su napokon uspostavili kontrolu na terenu i čini se da su uspjeli posložiti redove. Zasad nema velikih prigoda na objema stranama.

15' - Oršić je lijepo petom proigrao Olma, ali braniči Astane uspjeli su riješiti i tu situaciju.

10' - Igra se na umjetnoj travi i čini se da je to zasad velika prednost za domaću momčad. Dinamovi se igrači još uvijek privikavaju na travnjak koji izgleda prilično loše.

8' - Kakva prilika za Astanu! Hajrović je napravio prekršaj na dvadesetak metara iskosa, mađarski veznjak u redovima Astane László Kleinheisler izveo je taj slobodnjak i zatresao vratnicu!

5' - Stojanović je pogriješio u obrani lošom predajom lopte, ali igrači Astane taj poklon Dinamovog braniča nisu uspjeli iskoristiti.

1' - Počela je utakmica u Astani. Sretno, Plavi!

---------------------------------------------------

15.55: Igrači su izašli na travnjak. Sudac je Škot John Beaton. Sve je spremno za početak!

15.40: I HNS je na svojim službenim stranicama objavio podršku igračima Dinama. Sretno, Plavi!

15.20: Trener Dinama Nenad Bjelica uoči utakmice izjavio je: "Uvijek očekujemo dobar i pozitivan rezultat, a za nas je pozitivan rezultat pobjeda. Znamo da ovdje u Astani nije lagano pobijediti i da su ovdje bolji klubovi teško dolazili do pobjede. Vjerujemo u sebe, vjerujem u našu ekipu i da možemo doći do pozitivnog rezultata koji će nam biti prednost za uzvratni susret. Vjerovao bih u pobjedu i da igram s Realom u Madridu!"

14.45: Stigli su sastavi! Nenad Bjelica nije napravio niti jednu izmjenu u odnosu na prvih 11 protiv Hapoela.

Liga prvaka: Dinamo najuvjerljiviji, minimalne prednosti za Benficu i BATE

Nogometaši Dinama ostvarili su najuvjerljiviju pobjedu u prvim utakmicama 3. pretkola Lige prvaka svladavši u gostima kazahstanskog prvaka Astanu sa 2-0 golovima Budimira (39) i Olma (84) te su stvorili odličnu prednost za uzvrat na Maksimiru 14. kolovoza, dok su u preostalih šest dvoboja minimalne pobjede (1-0) ostvarili još samo BATE Borisov i Benfica.

Rezultati prvih utakmica 3. pretkola nogometne Lige prvaka

Astana (Kaz) - DINAMO ZAGREB (HRV) 0-2 (Budimir 39, Olmo 84)

Qarabag (Aze) - BATE (Bje) 0-1 (Dragun 36)

Malmo (Šve) - Vidi (Mađ) 1-1 (Christiansen 62 / Nego 71)

Slavia Prag (Češ) - Dinamo Kijev (Ukr) 1-1 (Hušbauer 90+5-11m / Verbič 82)

Standard (Bel) - Ajax (Niz) 2-2 (Carcela 67, R. Emond 90+4-11m / Huntelaar 19, Tadić 34)

Crvena zvezda (Srb) - Spartak Trnava (Svk) 1-1 (Ben 23-11m / Grendel 24)

Benfica (Por) - Fenerbahce (Tur) 1-0 (Cervi 69)

Srijeda:

PAOK (Grč) - Spartak Moskva (Rus)

Salzburg (Aut) - Škendija (Mak)

Celtic (Ško) - AEK (Grč)

Linker
25. travanj 2024 16:44