Dilaver i Bjelica
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
LIDER I IZVAN TERENA

VIDEO: 'DRAGO MI JE DA ME JE BJELICA HTIO, UPOZNAO ME U POLJSKOJ' Jedan od vođa Dinama: 'Šahtar naprijed ima nenormalnu kvalitetu, ali natrag...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. studeni 2019. 21:29

Nenad Bjelica nikad u javnosti ne voli isticati da su mu neki igrači važniji od drugih, ali sigurno je da 'Modre' teško može zamisliti bez Emira Dilavera. Ovaj 28-godišnji stoper bio je velika želja Dinamovog trenera koji je prošlog ljeta inzistirao da Dilaver dođe u Zagreb iako su 'Modri' tada u svojim redovima imali nekoliko dobrih stopera. No, Bjelica je iz poljske lige bio upoznat s Dilaverovim igrama te je upravi kluba uspio objasniti da Dinamo mora dovesti ovog igrača kako bi uspio razviti igru koju je želio.

To se i dogodilo, Dilaver je došao u Dinamo, a vrlo brzo je postao jedan od vođa momčadi koja je lani napravila čudo u Europskoj ligi, a ove godine je na pragu da napravi isto u Ligi prvaka. Gostujući u podcastu Sportskih novosti 'Dinamo u Ligi prvaka', Dilaver je objasnio svoj odnos s Bjelicom:

"Drago mi je bilo da me je htio dovesti, to mi puno znači. Imamo dobru kemiju jedan s drugim i dobro surađujemo. Ja znam što on hoće, da traži maksimalni pristup od igrača i to mu pokušavam dati svaki dan. Mislim da to njega zadovoljava, da nešto još prenesem na ekipu i to je to", rekao je Dilaver.

Dilaver je jedan od onih likova kakve svaki klub želi imati u svlačionici. Osim dobrih igara, on je i vođa momčadi. U podcastu nam je otkrio i kako ga ukrajinska momčad u prvoj utakmici ni s čim nije iznenadila.

"Jedino što je mene iznenadilo je ekipa Dinama i to drugu godinu zaredom. Ne zato što nisam znao da je tu tolika kvaliteta, nego zato što se teško nositi s tim da igraš u Ligi prvaka ili Europskoj ligi jer tu treba dosta iskustva za takve utakmice. Mi imamo vrlo mladu ekipu, prošle godine smo prošli grupnu fazu, a ove godine pobjeđujemo i remiziramo. To je jedino što me je iznenadilo. Šahtar me nije iznenadio. Znam da oni naprijed imaju kvalitetu, ono nenormalno, a natrag nemaju igrače koji su bolji od nas."

Pogledajte cijeli podcast:

Linker
23. travanj 2024 11:07