Vasquez i Benatia penal
 REUTERS/Susana Vera / REUTERS
JEDNA SITUACIJA, DVA MIPLJENJA

VIDEO: DRAMA SE NASTAVLJA, SVATKO I DALJE 'TUPI' SVOJE Javio se dvojac koji je direktno sudjelovao u situaciji o kojoj će se pričati još mjesecima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. travanj 2018. 13:46

O spornom jedanaestercu kojeg je sinoć u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka u korist Real Madrida dosudio engleski sudac Michael Oliver vrlo vjerojatno će se pričati još mjesecima.

Naime, u sudačkoj nadoknadi branič Juventusa Medhi Benatia pokušao je izbiti loptu ispred Lucasa Vazqueza koji se nalazio u izglednoj poziciji za postizanje pogotka, ali ga je u tom pokušaju srušio na zemlju.

Koliko je tu bio jak itenzitet, je li to bilo dovoljno za jedanaesterac, još uvijek se ne mogu složiti niti sudački eksperti diljem svijeta, ipak, ostaje činjenica da je Ronaldo realizirao najstrožu kaznu i time izborio prolaz svoje momčadi u polufinale. Nakon susreta javili su se i akteri samog događaja, a svaki od njih, naravno, ima svoju verziju priče.

- Zaobišao sam Vasqueza i udario sam loptu. On je u tom trenutku pao iz jednostavnog razloga, a to je zato što nije imao nikakvu drugu opciju. Jasno se može vidjeti kako je lopta odskočila nakon udarca moje noge i otišla u drugom pravcu. Apsurd je dosuditi ovakav jedanaesterac. Mi smo žrtve ove situacije, ali smo ponosni na ono što smo sinoć napravili - rekao je Benatia.

S druge strane Vasquez ne dijeli njegovo mišljenje.

- Je li bio jedanaesterac? Naravno da je! Ronaldo mi je dodao loptu i baš u trenutku kada sam htio zapucati prema golu, on mi je prišao s leđa i oborio na zemlju. Nema nikakvog razgovora o tome je li bio penal ili ne. Jasno mi je da su u Juventusu bili ljuti i njihovi protesti su opravdani, ipak se igrala posljednja minuta, ali, u Ligi prvaka nitko ne oprašta, tako je to - kazao je Vasquez nakon utakmice.

Linker
23. travanj 2024 20:29