screenshot
PRESUDNA SITUACIJA

VIDEO: DVIJE SITUACIJE KOJE SU ZALEDILE ETIHAD I BACILE TISUĆE NAVIJAČA U OČAJ Ekspert tvrdi: 'Sada se može vidjeti koliko je VAR bitan u nogometu...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. travanj 2019. 09:57

Nogometaši Tottenhama u pravom su trileru na Etihadu izborili veliko i povijesno za njih polufinale Lige prvaka. Iako su izgubili utakmicu od Cityja 4:3, Spursi će ipak igrati 'final four' najelitnijeg nogometnog natjecanja obzirom da su kod kuće u prvoj utakmici slavili s 1:0 i na račun većeg broja postignutih golova u gostima prošli dalje.

U utakmici punoj preokreta u Manchesteru strijelci su za City bili Raheem Sterling (4, 21), Bernardo Silva (11) i Sergio Aguero (59), a za Tottenham su zabili Son Heung Min (7, 10) i Fernando Llorente (73). Najviše je govora bilo kod pogotka Llorentea gdje isprva nije bilo jasno je li pogodak regularan.

Robusnog je Španjolca lopta pogodila u ruku, ali nakon višeminutnog pregledavanja snimke bilo je vidljivo da je ruka bila uz tijelo i nije bilo nikakve namjere.

- Sudac je tu provjeravao nekoliko puta snimku jer se htio uvjeriti u ispravnost svoje odluke. Sudio je briljantno, prepoznao je savršen govor tijela i kada je vidio što se dogodilo svima je mrtvo hladno rekao, ma ne to je gol. Mislim da je ovom utakmicom kupio polufinale ili čak finale - kazao je Mario Strahonja u HTR-ovoj emisiji nakon susreta.

U sudačkoj nadoknadi Sterling je postigao pogodak, ali nakon ponovnog pregledavanja snimke bilo je jasno da je riječ o zaleđu.

- Ovo je izvrsna odluka i vidimo sve benefite VAR tehnologije. Obrambeni igrač vraća loptu u svoju polovicu terena, a napadač reagira na tu loptu i aktivira novu akciju kao da je upošljavao svog igrača. Reakcija igrača Cityja je bila ključna. Radi se o evidentnom zaleđu. VAR je briljantna stvar - kazao je Mario Strahonja.

Linker
20. travanj 2024 02:08