REUTERS/Phil Noble
RASPLET U LIGI PRVAKA

VIDEO: EUROPSKI DOPRVAK PRED ISPADANJEM! NI KONTROVERZNA ODLUKA U NIJE SPASILA LIVERPOOL Pogledajte kako je strašni trojac nadmudrio Lovrena i društvo

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka PSG je na Parku prinčeva pobijedio Liverpool s 2:1.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. studeni 2018. 17:25

PSG - LIVERPOOL 2:1 (Bernat 13', Neymar 37' / Milner 45'+1' p.)

PSG: Buffon; Kimpembe, Silva, Marquinhos; Bernat, Kehrer, Verratti, Di Maria; Neymar, Cavani, Mbappe

Liverpool: Alisson; Robertson, Van Dijk, Gomez, Lovren; Wijnaldum, Henderson, Milner; Mane, Firmino, Salah

PSG je na korak od nokaut-faze Lige prvaka, a u zadnjem kolu gostuje u Beogradu kod Crvene zvezde gdje će loviti pobjedu kako ne bi ovisili o drugim rezultatima te s nova tri boda zasjeli na vrh skupine C.

Liverpool je u puno težoj situaciji, došli su na rub ispadanja i u zadnjem će kolu imati težak zadatak. Redsi dočekuju Napoli i moraju slaviti s dva gola razlike ako žele dalje. Napoliju je u posljednjem kolu dovoljan i bod kako bi osigurali prolazak skupine.

Trenutno je talijanski sastav vodeći s 9 bodova, PSG je drugi s 8, Liverpool je treći sa šest bodova, a posljednja je Crvena zvezda koja s 4 boda ima šanse za ulazak u Europsku ligu.

PSG je poveo u 13. minuti golom Juana Bernata koji je iskoristio pogrešku Van Dijka i zabio za vodstvo domaćina. Na 2:0 je povisio Neymar u 37. minuti nakon sjajne kontre. Brazilac je započeo akciju gurnuvši loptu na krilo Mbappeu koji je projurio po lijevoj strani i ubacio za Cavanija čiji je udarac s nekoliko metara obranio Alisson.

Na odbijenu loptu naletio Neymar koji je fantastično pratio cijelu akciju te zabio za 2:0.

Kontroverzna odluka poljskoga suca dogodila se u samoj završnici prvoga dijela. Di Maria je startao na Manéa na samome rubu šesnaesterca, isprva se činilo da je to bio grub prekršaj, no ponovljena snimka pokazuje da ga Argentinac gotovo nije ni dotaknuo nego je Mané počeo padati već i prije kontakta. Glavni sudac je prvo pokazao da je riječ o korneru, no na sugestiju pomoćnoga suca pokazao je na bijelu točku! Vrlo dvojbena odluka poljskoga suca Szymona Marciniaka.

PSG je dominirao tijekom cijele utakmice, a završna statistika pokazuje čak osam udaraca u okvir gola, dok su Redsi završili na jednom, i to onom iz najstrože kazne. Spomenimo i fantastičnu igru čudesnog Neymara koji je driblinzima i dodavanjima izluđivao braniče Liverpoola, a ovim je pogotkom postao Brazilac s najviše pogodaka (31) u Ligi prvaka. Prije njega laskavu je titulu držao legendarni Kaka.

Rezultati by SofaScore

Liga prvaka, 5. kolo:

skupina A

Atletico Madrid - Monaco 2:0 (Badiashvile 2' ag., Griezmann 24')

Borussia Dortmund - Club Brugge 0:0

skupina B

PSV - Barcelona 1:2 (de Jong 83' / Messi 61', Pique 70')

Tottenham - Inter 1:0 (Eriksen 80')

skupina C

Napoli - Crvena zvezda 3:1 (Hamsik 11', Mertens 34', 52' / El Fardou Ben 57')

skupina D

Lokomotiv Moskva - Galatasaray 2:0 (Donk 43' ag., Ignatjev 54')

Porto - Schalke 3:1 (Militao 52', Corona 55', Marega 90'+4' / Bentaleb 88' p.)

PSG - LIVERPOOL 2:1 (Bernat 13', Neymar 37' / Milner 45'+1' p.)

PSG: Buffon; Kimpembe, Silva, Marquinhos; Bernat, Kehrer, Verratti, Di Maria; Neymar, Cavani, Mbappe

Liverpool: Alisson; Robertson, Van Dijk, Gomez, Lovren; Wijnaldum, Henderson, Milner; Mane, Firmino, Salah

-------------------------------------------------------------------

Liga prvaka, 5. kolo:

skupina A

Atletico Madrid - Monaco 2:0 (Badiashvile 2' ag., Griezmann 24')

Borussia Dortmund - Club Brugge 0:0

skupina B

PSV - Barcelona 1:2 (de Jong 83' / Messi 61', Pique 70')

Tottenham - Inter 1:0 (Eriksen 80')

skupina C

Napoli - Crvena zvezda 3:1 (Hamsik 11', Mertens 34', 52' / El Fardou Ben 57')

skupina D

Lokomotiv Moskva - Galatasaray 2:0 (Donk 43' ag., Ignatjev 54')

Porto - Schalke 3:1 (Militao 52', Corona 55', Marega 90'+4' / Bentaleb 88' p.)

-------------------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - Još jedna prilika za PSG! Neymar je izvrsno izveo slobodnjak, no Alisson brani i taj udarac!

90' - Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

89' - Prilika za Liverpool. Dosuđen je slobodan udarac za goste na dvadesetak metara, igrači Liverpoola odlučili su se na uigranu kombinaciju, Shaqiri je pronašao Lovrena na lijevoj strani, ali je sudac u međuvremenu dosudio sumnjiv prekršaj Salaha na Thiagu Silvi i time prekinuo sjajnu akciju Redsa.

85' - I posljednja zamjena na utakmici. Izašao je Mbappe, a ušao Rabiot.

84' - Još jedna velika prilika za PSG! PSG se sjurio kao brzi vlak prema golu Redsa, ušao je u šesnaesterac i uspio uputiti udarac, no Henderson je u posljednji trenutak stigao to blokirati!

81' - DVOJBENA SITUACIJA! Neymar je pao u šesnaestercu nakon duela s Van Dijkom, no poljski se sudac ni ovoga puta nije oglasio. Tuchel i cijela klupa PSG-a burno su prosvjedovali zbog ovakve odluke!

77' - I posljednju zamjenu radi Klopp. Izašao je Milner, a zamijenit će ga Shaqiri.

75' - Statistika pokazuje sedam udaraca PSG-a u okvir gola, a samo jedan Liverpoola. Apsolutna dominacija Parižana.

71' - Druga promjena kod Liverpoola. Umjesto Firmina ušao je Sturridge.

70' - Kakva prigoda za PSG! Nakon kornera je Marquinhos nadskočio našeg Dejana Lovrena i sjajno pucao glavom, no Alisson se još jednom istaknuo fantastičnom obranom.

67' - Prvu zamjenu radi i Klopp. Iz igre vadi Wijnalduma, a priliku dobiva Gvinejac Naby Keita.

66' - Parižani rade odmah i drugu zamjenu. Izašao je Cavani, a mijenja ga Kamerunac Maxim Choupo-Moting.

65' - Prvu zamjenu na utakmici radi Tuchel. Izašao je Angel Di Maria, a ušao proslavljeni Dani Alves.

60' - Uzvraćaju sada i igrači Liverpoola. Firmino je na desetak metara bio najviši u skoku, ali njegov udarac glavom odlazi pored vratnice.

53' - Prilika za PSG. Neymar je izveo slobodan udarac, no pogodio je samo živi zid.

47' - PONIŠTEN GOL! Parižani su izveli slobodan udarac s lijeve strane, Marquinhos je pospremio loptu u mrežu, no poljski je sudac ispravno procijenio da se radilo o zaleđu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Parku prinčeva. Nema promjene u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Parižani su puno bolje ušli u susret i pokazivali inicijativu tijekom cijelog prvog poluvremena. Dobra igra urodila je plodom već u 13. minuti kada je Bernat pogodio za 1:0, a zatim i u 37. minuti kada su nakon brze kontre povećali vodstvo pogotkom Neymara. Na 2:1 je vodstvo smanjio Milner iz sumnjivog jedanaesterca, Redsi su unatoč neuvjerljivoj igri došli do važnog pogotka.

45'+1' - GOOOL! Siguran realizator najstrože kazne je James Milner, Buffon nije imao šanse.

45' - JEDANAESTERAC ZA LIVERPOOL! Di Maria je startao na Sanea na samome rubu šesnaesterca, isprva se činilo da je to bio grub prekršaj, no ponovljena snimka pokazuje da ga Argentinac možda nije ni dotaknuo nego je Sane počeo padati već i prije kontakta. Poljski sudac je prvo pokazao da je riječ o korneru, no na sugestiju pomoćnoga suca pokazao je na bijelu točku! Vrlo dvojbena odluka.

43' - Prilika za Liverpool! Henderson je dugom loptom pronašao Salaha na pet metara od gola, ali Buffon je zasmetao Egipćaninu taman toliko da mu lopta pobjegne u gol-aut.

37' - GOOOL! Sijevnula je kontra Parižana, Mbappe je s lijeve strane oštro ubacio do Cavanija čiji udarac Alisson brani, no odbijanac Neymar bez većih poteškoća sprema u mrežu. Neymar je ovim pogotkom postao Brazilac s najviše pogodaka (31) u Ligi prvaka, dotad je tu titulu držao Kaka.

34' - Gomez je dobio žuti karton zbog povlačenja Neymara koji ga je još jednom nadmudrio.

30' - Kakva prilika za Parižane! Neymar se sjurio prema golu Redsa, nitko ga nije uspio zaustaviti, dodao je na lijevu stranu do Mbappea koji odmah ubacuje u peterac za Cavanija, no Alisson požrtvovnom intervencijom izbija taj centaršut. U nastavku akcije Marquinhos pokušava lobom prevariti Alissona s ruba šesnaesterca, no brazilski je vratar i ovoga puta izvrsno postavljen.

26' - Prilika za Liverpool. Wijnaldum je isprobao svoj udarac, ali je lopta završila u bloku.

24' - Sada je i Verratti dobio žuti karton zbog neopreznog prekršaja na Gomezu.

22' - Prilika za Liverpool. Milner i Salah su izigrali obranu PSG-a, Salah je uputio udarac s ruba šesnaesterca, no Buffon ovoga puta nije morao ni intervenirati.

17' - Neymar i Mbappe rade čuda na terenu, prebrzi su za obranu Liverpoola i Wijnaldum radi prekršaj za koji dobiva prvi žuti karton na utakmici.

13' - GOOOL! Verratti je prošao kroz obranu Liverpoola i pronašao Mbappea koji šalje loptu u peterac, braniči Redsa griješe i do lopte dolazi Bernat koji nakon sjajnog manevra zabija za 1:0!

11' - Grubi prekršaj! Milner se zaletio u Di Mariju koji je odmah pao na travnjak, a poljski se sudac nije ni oglasio! Liječnici su brzo pritrčali do Argentinca, no čini se da će sve biti u redu.

9' - Izvrsna intervencija Dejana Lovrena! Kehrer je oštro ubacio s desne strane, a hrvatski je branič to očistio ispred Cavanija koji je bio u izglednoj prilici.

7' - Sjajna prilika za Parižane! Di Maria je opalio s ruba šesnaesterca, a ovaj put se Alisson istaknuo fantastičnom paradom!

3' - Prilika za PSG! Mbappe je pobjegao obrani Liverpoola i pucao s desetak metara, gađao je suprotni kut, ali udarac odlazi pored vratnice.

1' - Počela je utakmica u Parizu!

-------------------------------------------------------------------

20.55: Momčadi su izašle na travnjak pariškog Parka prinčeva. Glavni sudac je Poljak Szymon Marciniak. Sve je spremno za početak!

20.00: Pogledajte dolazak igrača Liverpoola na pariški stadion:

19.50: Objavljeni su službeni sastavi. U momčadi PSG-a dvije su zamjene u odnosu na očekivani sastav. Thomas Tuchel odlučio je na klupi ostaviti Rabiota, a od prve minute zaigrat će Angel Di Maria. Također, Tuchel večeras ne može računati na Meuniera, u početnom sastavu našlo se mjesta za 22-godišnjeg Nijemca Thila Kehrera. Kod Jürgena Kloppa nema iznenađenja, a u početnoj postavi gledat ćemo našeg Dejana Lovrena koji će se u obrani hrvati s udarnim trojcem Neymar-Cavani-Mbappe.

19.30: Pogledajte dolazak igrača PSG-a na legendarni stadion Park prinčeva.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 01:46