Screenshot / Twitter
PALA I ZADNJA SVETINJA

VIDEO: EUROPSKI PRVAK JE NA KOLJENIMA, A NAVIJAČI SU NAŠLI KRIVCA Njegovo je ime nekad bilo nedodirljivo, a sada je ipak došlo na red!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2019. 00:31

Madridski Real u osmini je finala doživio potpuni potop na svome stadionu Santiago Bernabeu. Bolji su bili nogometaši Ajaxa s 4:1. U prvome susretu u Amsterdamu Real je slavio 2:1, no s ukupnih 5:3 nizozemski je klub zasluženo prošao u četvrtfinale.

Bila je to večer u kojemu ništa nije išlo na ruku Madriđanima, pogađali su vratnice i grede, promašivali 'mrtve' šanse, a kad je bilo najvažnije, čuda je na golu radio vratar Ajaxa Kamerunac Andre Onana. Da nevolja nikad ne dolazi sama, pokazalo se kada su se ozlijedili Lucas Vazquez i Vinicius Junior. Solari je bio prisiljen napraviti dvije zamjene već u prvome poluvremenu, a u igru su ušli Gareth Bale i Marco Asensio.

Pri kraju susreta, nakon što je Ajax postigao i četvrti zgoditak, navijači Reala počeli su se osipati sa stadiona Santiago Bernabeu. Oni preostali gledatelji skandirali su: 'Florentino dimision' - u prijevodu, 'Florentino, odlazi!'.

Ime trofejnog predsjednika u čijem je mandatu Real osvojio četiri naslova prvaka dosad je bilo gotovo nedodirljivo, ali od večeras je očito i navijačima postalo jasno da je Perez taj koji vuče sve konce i uvjetuje i ono što se događa na travnjaku.

Uz glasne povike čelniku Kraljevskoga kluba, navijači su mahali bijelim maramicama što već tradicionalno označava volju madridskoga puka s jasnom porukom - vrijeme je za ostavku.

Nakon propale sezone i jalove igre madridskih zvijezda, u medijima se već pojavila simbolična krilatica koja najbolje ukazuje na stanje u klubu: 'Kraj jedne ere.'

Nakon tri uzastopna naslova europskog prvaka, možda ovo i jest logičan kraj jedne velike Realove ere.

Linker
21. travanj 2024 09:42