REUTERS/Stefano Rellandini / REUTERS
LIGA PRVAKA

VIDEO: INTER STIGAO DO PRVE POBJEDE U LIGI PRVAKA NAKON DUGIH ŠEST GODINA Danski čarobnjak zaledio San Siro, ali onda je uslijedio veliki povratak!

U drugom susretu odigranom u 18.55 sati Inter je velikim preokretom izborio pobjedu protiv Tottenhama 2-1 u svom prvom nastupu u Ligi prvaka nakon 2011. godine.
Piše: HinaObjavljeno: 18. rujan 2018. 18:44

INTER - TOTTENHAM 2:1 (Icardi 86', 90'+2' Vecino / Eriksen 53')

INTER (4-2-3-1): Handanović - Škriniar, De Vrij, Miranda, Asamoah - Vecino, Brozović - Politano (od 72. Balde), Nainggolan (od 89. Valero), Perišić (od 64. Candreva) - Icardi. TRENER: Luciano Spalletti.

TOTTENHAM (4-3-1-2): Vorm - Aurier, Sanchez, Vertonghen, Davies - Dembele, Dier, Eriksen - Lamela (od 72. Winks) - Kane (od 89. Rose), Son (od 64. Lucas Moura). TRENER: Mauricio Pochettino.

Tottenham je imao vodstvo 1-0 i još nekoliko prilika, ali su 'Nerazzurri' u posljednjih šest minuta zabili dva gola. Gosti su u prvom poluvremenu imali tri lijepe prilike, međutim nisu uspjeli svladati Samira Handanoviča.

Eriksen je zaprijetio iz slobodnog udarca u 13. minuti, no slovenski vratar je bio spreman. U 37. minuti sjajnu priliku je ima Kane, ali je loše reagirao nakon što je već prošao Handanoviča, a u 42. minuti iz slobodnjaka je zaprijetio i Davies, no nije bilo promjene rezultata.

Tottenham je poveo u 54. minuti Eriksenovim golom. Danski veznjak je pucao, lopta je pogodila Mirandu i prevarila Handanoviča. Inter je izjednačio u 86. minuti sjajnim pogotkom do tada nevidljivog Maura Icardija. Asamoah je ubacio s lijevog krila, a argentinski napadač fantastičnim volejem s ruba kaznenog prostora zabio za 1-1.

Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Vecino je nakon ubačaja iz kornera zabio za pobjedu talijanskog velikana. Marcelo Brozović je odigrao cijeli susret, dok je indisponirani Ivan Perišić zamijenjen u 64. minuti.

U 2. kolu koje je na rasporedu 3. listopada sastaju se Tottenham - Barcelona, te PSV Eindhoven - Inter.

Rezultati by SofaScore

INTER - TOTTENHAM 2:1 (Icardi 86', 90'+2' Vecino / Eriksen 53')

--------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - GOOOL! Igrači Intera izveli su korner s desne strane, lopta dolazi do de Vrija koji glavom asistira Vecinu, a veznjak Intera također glavom posprema loptu u mrežu za veliki preokret u samoj završnici!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89' - Posljednja izmjena u momčadi Intera. Izlazi Nainggolan, a mijenja ga Valero. Posljednu zamjenu radi i Tottenham. Izlazi Harry Kane, a zadnje minute odigrat će Danny Rose.

86' - GOOOL! Asamoah je poslao sjajan centaršut, a loptu je kapetan Intera dočekao na rubu kaznenog prostora i odmah isprve fantastičnim volejom pogađa sami lijevi desni kut vratara Tottenhama. Fenomenalan Icardijev udarac!

85' - Fantastičan solo-prodor Lucasa Moure! Ispala je cijela obrana Intera, a u nastavku akcije Dier puca, ali samo preko grede.

¨83' - Vorm je sada dobio žuti karton zbog zadržavanja igre.

81' - Prilika za Inter. Candreva je dobio loptu na desetak metara iskosa od gola, predugo se namještao na udarac i zatim pucao preko gola.

72' - Još jedna zamjena u momčadi Intera. Izlazi Politano, a mijenja ga Balde Keita. Mijenja i Tottenaham. Izašao je Lamela, a ušao Winks.

68' - Kakva šansa za Tottenham! Erik Lamela je pokušao zabiti iz blizine nakon odbijanca, ali je Handanovič nevjerojatno reagirao i obranio mu šut. Fantastična obrana vratara Intera!

65' - Odmah mijenja i Inter. Luciano Spalletti je iz igre izvadio našeg Perišića, a umjesto njega priliku dobiva Candreva.

64' - Prvu zamjenu radi Tottenham. Izašao je Heung-Min Son, a ušao Lucas Moura.

57' - Kakva prilika za Inter! Perišić je ostao sam na pet metara pred golom i uputio udarac glavom, no Vorm i taj pokušaj brani.

53' - GOOOL! Eriksen je pucao po golu s dvadesetak metara, Handanovič je taj udarac obranio, a lopta se odbija do sjajnog Danca koji opet šutira i lopta se od Mirande odbija u gol.

47' - Sjajna šansa za Inter! Politano je opalio s vrha šesnaesterca, a lopta je prošla malo iznad grede.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Inter je pokazao veću incijativu i želju za pogotkom, no promjene rezultata nije bilo. Perišić je zaradio žuti karton, a Brozović se istaknuo s nekoliko dobrih reakcija u obrambenome dijelu igre.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i sudac Clément Turpin šalje igrače u svlačionicu.

43' - Prilika za Tottenham! Perišić je skrivio grub prekršaj na Eriksenu i pritom zaradio žuti karton, a iz slobodnjaka Lamela puca po golu, no obrana Intera uspijeva loptu izbaciti izvan kaznenog prostora.

36' - Sjajna prilika za Tottenham! Eriksen je fantastično proigrao Kanea koji prima loptu i zaobilazi Handanoviča, ali završnici mu ponestaje snage i lopta mu bježi u gol-aut.

34' - Sada dvije šanse za Inter! Prvo se Nainggolan oslobodio svog čuvara i došao u izglednu šansu pred Vormom, no spetljao se i upropastio dobru priliku, a u nastavku akcije lopta dolazi do Brozovića koji puca s dvadesetak metara, no samo pokraj gola.

27' - Prilika za Inter! Perišić je probio po lijevoj strani i ubacio u peterac, lopta se nezgodno odbila od Davinsona Sancheza, ali Michel Vorm je spreman za taj odbijanac.

25' - Igrači Intera pokazuju veću inicijativu i želju za pobjedom, ali posjed lopte je ipak na strani Tottenhama, 56%.

20' - Škriniar je zaslužio prvi žuti karton na utakmici zbog grubog prekršaja na Heung-Min Sonu. Ben Davies je izveo taj slobodan udarac s oko 25 metara iskosa, no Handanovič hvata i tu loptu.

12' - Sjajna prilika za Tottenham! Eriksen je opalio iz slobodnjaka s oko 25 metara, ali Handanovič izvrsno brani! Taj je prekršaj za slobodan udarac skrivio Marcelo Brozović.

8' - Prilika za Inter! Perišić je pokušao povratnom do Icardija, no obrana Tottenhama izbija u korner. Nakon kornera je Nainggolan pucao po golu s dvadesetak metara, ali lopta ide preko grede.

1' - Počinje utakmica na San Siru. U prvome su sastavu Intera naši Vatreni Ivan Perišić i Marcelo Brozović, a Šime Vrsljako - kako je i najavljeno - nije u konkurenciji zbog ozljede.

--------------------------------------

Linker
25. travanj 2024 14:34