REUTERS
LIGA PRVAKA

VIDEO: KAKVA LUDNICA U ZAVRŠNICI! GOLOVA NITI NA MAPI, A ONDA ŠOU Novo pojačanje dovelo Barcu u vodstvo, kapetan Intera zabio za veliki bod!

U derbiju večeri 4. kola nogometne Lige prvaka Inter je na San Siru protiv Barcelone odigrao 1-1. Barca je povela golom Brazilca Malcoma, koji je zabio u 83., samo minutu nakon ulaska u igru. Izjednačio je Mauro Icardi u 87. minuti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. studeni 2018. 17:19

INTER - BARCELONA 1:1 (Icardi 87' / Malcom 83')

INTER : Handanović, Vrsaljko, De Vrij, Skriniar, Asamoah, Brozović (od 85' Martinez), Vecino, Politano (od 81' Candreva) , Nainggolan (od 63' Borja Valero), Perišić, Icardi.

BARCELONA: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Jordi Alba, Busquets, Rakitić, Arthur (od 74' Vidal), Dembele (od 81 Macolm), Suarez, Coutinho.

Nije trebala ova utakmica da bi se zaključilo kako je Barcelona tehnički bolja momčad od Intera. No, i večeras na ispunjenom stadionu u Milanu, Valverdeova je momčad pokazala da ima klasu, igru i moć, koja će povratkom Lea Messija biti samo potencirana na kvadrat. Da je Mauro Icardi najpragmatičniji strijelac u europskoj panorami golgetera to se također znalo.

On je to večeras i potvrdio, jer praktično iz jednog šuta u okvir gola pogodio je mrežu nemoćnog Ter Stegena za „pola osiguranog plasmana u idući krug“…

Hrvatski igrači bili su važni akteri u ovoj utakmici. Sa Interove strane Vrsaljko, Brozović i Perišić, sa druge Rakitić. Zanimljivo, svi su osim Vrsaljka, zaradili žute kartone, i svi su igrali 90 minuta, osim Brozovića (umoran, u 85.izišao s terena)…

Da je Marcel Brozović važan faktor igre nerazzurra bilo je jasno i po taktičkoj ideji Valverdea. Njegova je momčad igrala visoki presing i posebno je blokirala Brozovića, suzbijajući tako referentnu točku domaće momčadi. Kad Brozović ne uspijeva dobiti loptu, te je dalje distribuirati, onda Inter ulazi u teškoću kombinirati. Dok je u prvom dijelu Barcelona sjajno visoko blokirala domaće, uzimala gotovo sve 2.lopte i odbijance, u nastavku je ipak Inter bio nešto poduzetniji i aktivniji u napadu.

Nekoliko dobrih kontri preko Perišića i Politana uglavnom su se zaključivali jalovim centaršutima. Na drugoj strani Handanović je nastavio simultanku sa gostima, te je obranio više opasnih udaraca, među kojima jedan jaki šut Rakitića, koji je došao sam na 7-8 metara od domaćeg gola..

Kad je Valverde ubacio brazilca Malcoma u 81. minuti malo je tko očekivao da će upravo on, koji je ove sezone igrao tek 25 minuta, samo 60tak sekundi kasnije rezantnim udarcem napokon svladati Handanovića. Činilo se da će to biti kraj svake nade za domaćine, koji ionako nisu stvorili neku ozbiljniju šansu za pogodak. No, tri minute prije kraja, Mauro Icardi vrlo spretnom reakcijom i šutom iz okreta u srcu kaznenog prostora donio je super važan bod Interu. Barcelona je sigurna za prolaz, a sada su šanse milanske momčadi narasle, jer im u Londonu protiv Tottenhama treba samo bod…

INTER - BARCELONA 1:1 (Icardi 87' / Malcom 83')

INTER: Handanovič - Vrsaljko, De Vrij, Škriniar, Asamoah - Nainggolan, Brozović, Vecino - Politano, Perišić - Icardi

BARCELONA: Ter Stegen - Sergi Roberto, Lenglet, Pique, Alba - Artur, Busquets - Rakitić, Coutinho, Dembele - Suarez

----------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - Žuti karton dobio je Ivan Perišić zbog prekršaja.

POTPUNI PREOKRET TOTTENHAMA! HARRY KANE JE POSTIGAO DRUGI POGODAK ZA 2:1.

87' - GOOOL! Valero je izborio jednu loptu nakon pogreške obrane Barcelone, dodao Vecinu koji puca isprve, no udarac se od Piquea odbija do Icardija koji iz ovakve pozicije ne griješi i pogađa za ekspresno izjednačenje!

85' - I posljednja zamjena kod Intera. Izašao je Marcelo Brozović, a ušao Martinez.

83' - GOOOL! Coutinho je izborio jednu loptu i pronašao Malcoma, a Brazilac je, niti dvije minute nakon što je ušao u igru, uspio svladati dotad nesavladivog Handanoviča!

82' - Mijenja i Inter. Izlazi Politano, a ulazi Candreva.

81' - Druga zamjena kod Barcelone. Izašao je Dembele, a ušao Malcom.

80' - Šansa za Barcu. Suarez je ostao sam u šesnaestercu i pucao po golu, no loše je zahvatio loptu i udarac odlazi visoko preko grede.

TOTTENHAM JE USPIO IZJEDNAČITI PROTIV PSV-A POGOTKOM HARRYJA KANEA U 78. MINUTI.

74' - Mijenja sada i Valverde. Izlazi Arthur, a zamijenit će ga Arturo Vidal.

70' - Prilika za Inter. Pucao je Perišić s vrha šesnaesterca, ali samo u blok Barceloninih igrača.

65' - Napokon uzvraćaju i igrači Intera. Perišić je sjajno ubacio s lijeve strane, Politano je tukao glavom, no samo pokraj gola.

63' - Prva zamjena u momčadi Intera. Izašao je Radja Nainggolan, a priliku dobiva Borja Valero.

IGRAČI NAPOLIJA USPJELI SU IZJEDNAČITI POGOTKOM INSIGNEA IZ JEDANAESTERCA.

63' - Nevjerojatan pritisak Barcelone! Još jednom puca Coutinho i još jednom brani Handanovič.

60' - Što je sada promašio Rakitić... ostao je potpuno sam pred Handanovičem, pucao je po golu s pet metara iskosa, ali fantastični slovenski vratar opet brani, ovaj put stopostotnu šansu Barcelone!

57' - Još jedna prilika za Barcu. Nakon kornera je Lenglet pucao glavom, no lopta odlazi kraj gola.

53' - Prilika za Barcelonu. Coutinho je opalio s vrha šesnaesterca, a Handanovič opet brani.

51' - Barcelona opet dominira i stvara veliki presing, ali igrači Intera izvrsno obavljaju obrambene zadatke.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na San Siru. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Barcelona dominira u svim segmentima utakmice, stvara puno prilika i vrši visoki presing, no Inter zasad uspješno parira gostujućoj momčadi. Luis Suarez je uvjerljivo najopasniji igrač na terenu, a vratar domaćih Handanovič u nekoliko je navrata sjajnim obranama spriječio vodstvo Barcelone.

U SUDAČKOJ NADOKNADI IGRAČI PSG-A POVELI SU GOLOM BERNATA NA ASISTENCIJU KYLIANA MBAPPEA.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i poljski sudac šalje igrače na odmor.

43' - Prvi žuti karton za utakmici dobio je Ivan Rakitić zbog prekršaja.

41' - Još jedna prilika za Barcelonu! Opet prijeti sjajno raspoloženi Suarez, a Handanovič se istaknuo fantastičnom obranom.

36' - Barcelona drži loptu u nogama svojom karakterističnom igrom s puno kratkih dodavanja. Inter zasad uspješno parira dominantnoj Barceloni u prvome dijelu susreta.

31' - Velika prilika za Barcu! Opet je Suarez u glavnoj ulozi, opalio je ljevicom s desetak metara iskosa, no udarac je završio u gol-autu.

24' - Sjajan Rakitićev udarac! Hrvatski je reprezentativac opalio s oko 25 metara, ali udarac je fijuknuo pored vratnice.

22' - Još jednom prijeti Suarez! Lijepo se snašao između Škriniara i De Vrija, uspio je lobom nadmudriti i Handanoviča, ali lopta je otišla malo pokraj vratnice.

19' - Prilika za Inter! Perišić je prošao po lijevoj strani i oštro ubacio u peterac, Asamoah je pucao po golu, no udarac je bio loš i lopta je otišla visoko iznad grede.

12' - Sjajna šansa za Barcelonu! Handanovič je loše ispucao loptu, presjekao ju je Ivan Rakitić i odmah proslijedio Suarezu koji puca s vrha šesnaesterca, ali samo preko grede.

8' - Luis Suarez je pokušao zaprijetiti vratima Intera, ali na njegovu povratnu loptu nije dotrčao nitko od suigrača.

PSV JE IZNENAĐUJUĆE DOŠAO DO VODSTVA VEĆ U 2. MINUTI PROTIV TOTTENHAMA POGOTKOM DE JONGA.

2' - Prilika za Barcu! Dembele je presjekao jedno dodavanje i pucao po golu s dvadesetak metara, a Handanovič je sjajnom intervencijom spriječio pogodak u ranoj fazi utakmice.

1' - Počela je utakmica u Milanu!

----------------------------------

20.55: Momčadi su istrčale na San Siro. Glavni sudac je Poljak Szymon Marciniak. Sve je spremno za spektakl!

Večerašnja će se utakmica igrati na legendarnome stadionu San Siro u Milanu.

U sastavu Barcelone ipak neće biti Lionela Messija koji se još uvijek nije oporavio od ozljede ruke koju je zadobio 20. listopada u ligaškom ogledu Barcelone i Seville.

U sastavu Katalonaca od prve minute zaigrat će hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, dok će s druge strane u redovima Intera otpočetka biti Šime Vrsaljko, zajedno s Marcelom Brozovićem i Ivanom Perišićem.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 17:25