Liverpool
 REUTERS/Phil Noble / REUTERS
LIGA PRVAKA

VIDEO: KAKVA UTAKMICA U LIVEPOOLU! PARIŽANI SU VEĆ KRENULI SLAVITI BOD, A ONDA ŠOK Brazilac u posljednjim sekundama susreta zabio za pobjedu Redsa

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka Liverpool je na Anfieldu pobijedio PSG 3-2 golom u sudačkoj nadoknadi.
Piše: HinaObjavljeno: 18. rujan 2018. 13:07

LIVERPOOL - PSG 3:2 (Sturridge 31', Milner 36' p., Firmino 90'+2' / Meunier 40', Mbappe 83')

LIVERPOOL (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Milner, Henderson, Wijnaldum – Salah (od 85. Shaqiri), Sturridge (od 72. Firmino), Mane (od 90+3. Fabinho). MENADŽER: Jürgen Klopp.

PARIS SG (4-3-3): Areola – Meunier, Silva, Kimpembe, Bernat – Rabiot, Marquinhos, Di Maria (od 80. Choupo-Moting) – Mbappe, Cavani (od 80. Draxler), Neymar. TRENER: Thomas Tuchel.

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka Liverpool je na Anfieldu pobijedio PSG 3-2 golom u sudačkoj nadoknadi, Atletico Madrid je na gostovanju pobijedio Monaco 2-1, dok je Borussia Dortmund kao gost slavila protiv Club Bruggea 1-0.

Liverpool i PSG su odigrali sjajnu utakmicu. Domaćin je imao dva gola prednosti, PSG je uspio izjednačiti, no domaćin je u posljednjim trenucima stigao do tri boda.

"Redsi" su silovito ušli u susret i u prvih sedam minuta imali su pet kornera, no PSG je izdržao nalete domaćina. Francuzi su prvi put zaprijetili u 17. minuti kada je Cavani dobro pucao, no Alisson je obranio.

Daleko bolju igru domaćin je okrunio vodstvom u 30. minuti nakon što je Daniel Sturridge glavom zabio nakon odličnog ubačaja Andyja Robertsona. Šest minuta kasnije već je bilo 2-0. Juan Bernat je neopreznim startom oborio Georgionija Wijnalduma i turski sudac Cuneyt Cakir je pokazao na bijelu točku. James Milner je bio siguran za 2-0. U 40. minuti smanjio je Meunier nakon što se lopta odbila do njega u kaznenom prostoru.

Domaćin je u 58. minuti zabio i treći pogodak, no Salahov gol je poništen jer je Sturridge napravio prekršaj nad vratarom. Parižani su u 84. minuti ipak uspjeli izjednačiti, a pogodak je zabio Kylian Mbappe. Salah je na svojoj polovici krivo dodao, lopta je došla do Neymara koji je uposlio Mpbappea, a ovaj zabio za 2-2. Kada se već činilo kao će susret završiti 2-2, Roberto Firminho je u drugoj minuti nadoknade zabio za pobjedu 'Redsa'.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren još nije spreman i nije nastupio za Liverpool.

Rezultati by SofaScore

LIVERPOOL - PSG 3:2 (Sturridge 31', Milner 36' p., Firmino 90'+2' / Meunier 40', Mbappe 83')

OSTALI REZULTATI

Club Brugge - Bor. Dortmund 0:1 (Pulisic 85')

Crvena zvezda - Napoli 0:0

Galatasaray - Lokomotiv Moskva 3:0 (Rodrigues 9', Derdiyok 67', Inan S. 90'+4' p.)

Monaco - Atl. Madrid 1:2 (Grandsir 18' / Costa 31', Gimenez 45')

Schalke - Porto 1:1 (Embolo 64' / Otavio 75' p.)

----------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - GOOOL! U jednoj gužvi u kaznenom prostoru Firmino je ispremiješao obranu PSG-a, opalio po golu i sjajno pogodio suprotni kut! Fantastičan potez Kloppova jokera s klupe!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

85' - Mijenja odmah Liverpool. Izašao je Salah, a mijenja ga Xherdan Shaqiri.

83' - GOOOL! Neymar je prošao kroz obranu Liverpoola, a lopta se odbija do Mbappea koji zakucava loptu u mrežu za izjednačenje na Anfieldu!

80' - Dvije zamjene u momčadi PSG-a. Izlazi Cavani, a zamijenit će ga Julian Draxler. Također, izašao je Di Maria, a ušao Kamerunac Eric Maxim Choupo-Moting.

73' - Sjajna prilika za Liverpool! Salah je pucao po golu s desetak metara, ali samo pored vratnice.

72' - Prvu zamjenu radi Klopp. Izlazi strijelac prvog pogotka Sturrigde, a priliku dobiva Firmino.

61' - Još jedna fantastična Areolina obrana! Opet je Sturridge pucao glavom, no vratar PSG-a fenomenalno brani.

58' - Kakva prilika za Liverpool! U gužvi u kaznenome prostoru najbolje se snašao Salah i ugurao loptu u mrežu, no turski sudac je poništio pogodak zbog prekršaja Sturridgea na Areoli.

52' - Mirniji nastavak utakmice u odnosu na prvo poluvrijeme. Posjed lopte je, ako je vjerovati statistikama, 50% - 50%.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA!

45' - Meunier je sada dobio žuti karton. Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

40' - GOOOL! Di Maria je ubacio s poludistance, Cavani je pokušao atraktivno škaricama, ali je promašio loptu koja dolazi do Meuniera, a Belgijanac puca isprve i pogađa mrežu za smanjenje vodstva! Sjajna utakmica na Anfieldu!

36' - GOOOL! Siguran realizator je James Milner i Liverpool vodi 2:0!

35' - Jedanaesterac za Liverpool! Bernat je napravio prekršaj na Wijnaldumu, a sudac Çakır pokazao je na najstrožu kaznu!

35' - Prilika za PSG! Kylian Mbappe je dočekao centaršut u šesnaestercu i pucao po golu, ali je lopta otišla iznad gola.

31' - GOOOL! Robertson je sjajno ubacio s lijeve strane, a Sturridge glavom pogađa iz blizine za vodstvo Liverpoola 1:0!

24' - Di Maria je isprobao svoj udarac s oko 25 metara, ali je lopta išla lagano po zemlji i Alisson to lakoćom brani.

17' - Šansa za PSG! Neymar je primio jedno dodavanje i u situaciji 'jedan na jedan' s golmanom odlučio pucati snažno po sredini gola. Alisson je bio oprezan i lagano mu je obranio šut. Još jedna prilika PSG-a! Edinson Cavani je primio odbijenu loptu nakon kaosa u šesnaestercu i lijepo pucao po sredini gola. Međutim, vratar Liverpoola opet sjajno brani.

15' - Joe Gomez je dobro reagirao u šesnaestercu nakon centaršuta iz kornera i pucao glavom, ali nije dobro naciljao i lopta je prozujala kraj lijeve stative.

10' - Još jedna šansa za Liverpool! Sadio Mane je primio precizan pas na rubu šesnaesterca i snažno pucao po golu, ali je Areola spreman i brani mu šut.

7' - Prilika za Liverpool! Opalio je Van Dijk, ali Areola brani taj pokušaj.

1' - Počela je utakmica na Anfieldu. Sudac je Cüneyt Çakır iz Turske.

----------------------------------------

Linker
20. travanj 2024 04:36