REUTERS/Alkis Konstantinidis
LIGA PRVAKA

VIDEO: KOVAČ MOŽE ODAHNUTI, HRVAT NAKON VELIKE KRIZE VEZAO DVIJE POBJEDE Bavarci se dugo mučili, a onda u dvije minute riješili pitanje pobjednika

Piše: HinaObjavljeno: 23. listopad 2018. 22:53

U popodnevnim utakmicama 3. kola Lige prvaka minhenski Bayern je slavio u Ateni kod AEK-a s 2-0, dok su u Bernu Young Boysi i Valencia igrali 1-1.

Bayern našeg Nike Kovača se jako mučio na Olimpijskom stadionu, njemački prvak je igrao jako loše i bezidejno protiv defenzivne grčke momčadi. Konačno, u 61. minuti Bayern je došao do gola kada je udarac Robbena blokiran, a Javi Martinez odbijenu loptu volejem zakucava u mrežu. Drugi gol za Bavarce je uslijedio nakon samo dvije minute i prodora Rafinhe koji je na drugoj vratnici pronašao potpuno samog Lewandovskog i pogodak je bio neizbježan. Kovač sada može odahnuti jer je nakon velike krize uspio vezati dvije pobjede nakon što su u prvenstvu slavili kod Wolfsburga (3-1).

Marko Livaja nije bio u sastavu grčke momčadi.

U drugom susretu iz skupine E Ajax je pobijedio Benficu sa 1-0, a pogodak odluke je zabio Noussair Mazraoui u drugoj minuti sudačke nadoknade. Bila je to utakmica s nizom prilika na obje strane, ali jedini pogodak je pao tek u samoj završnici.

Na ljestvici vode Bayern i Ajax sa po sedam bodova, Benfica ima tri boda, dok je AEK na začelju bez bodova.

Young Boys i Valencia su odigrali 1-1, a to je švicarskom prvaku prvi gol i prvi bod u Ligi prvaka. Španjolska momčad je povela u 26. minuti pogotkom Mitchya Batshuayia, a Young Boysi su izjednačili golom iz kaznenog udarca Francuza Guillamea Hoarau. Bio je to prvi gol Švicaraca u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Tri minute prije kraja Young Boysi su imali priliku za pobjedu, ali je udarac Sanoga glavom završio na vratnici. Valencia je tako još uvijek bez pobjede.

U ovoj skupini kasnije igraju Manchester United i Juventus. Juve vodi s 6 bodova, United ima 4, Valencia 2, a Young Boysi 1 bod.

LIGA PRVAKA, 3. KOLO:

SKUPINA E

AEK - BAYERN 0:2 (Martinez 61', Lewandowski 63')

AJAX - BENFICA 1:0 (Mazraoui 90'+2')

SKUPINA F

HOFFENHEIM - LYON 3:3 (Kramarić 33', 47', Joelinton 90'+2' / Traore 27', Ndombele 59', Depay 67')

ŠAHTAR - MANCHESTER CITY 0:3 (D. Silva 30', Laporte 35', B. Silva 71')

SKUPINA G

REAL MADRID - VIKTORIJA PLZEN 2:1 (Benzema 11', Marcelo 56' / Hrosovsky 79')

ROMA - CSKA MOSKVA 3:0 (Džeko 30', 43', Under 50')

SKUPINA H

YOUNG BOYS - VALENCIA 1:1 (Hoarau p. 55' / Batshuayi 26')

MANCHESTER UNITED - JUVENTUS 0:1 (Dybala 17')

Rezultati by SofaScore

Linker
17. travanj 2024 06:54