Liverpool
 Reuters/Andrew Boyers / Action Images via Reuters
LIGA PRVAKA

VIDEO: KRAJ PRIČE U MÜNCHENU! BAVARCI SE OPROSTILI OD LP Liverpool golovima Senegalca i najskupljeg nogometaša svijeta bacio Bayern na koljena

Nogometaši Liverpoola plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka zahvaljujući 3-1 (1-1) pobjedi protiv Bayerna u Muenchenu u uzvratnom susretu osmine finala što im je uz 0-0 s Anfielda otprije tri tjedna bilo i više nego dovoljno za prolazak dalje.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. ožujak 2019. 17:58

BAYERN - LIVERPOOL 1:3 (Matip 39' ag. / Mane 26', Van Dijk 69', Mane 84')

BAYERN: Neuer - Rafinha, Suele, Hummels, Alaba - Martinez (Goretzka, 72), Thiago, James (Renato Sanches, 79) - Gnabry, Ribery (Coman, 61), Lewandowski

LIVERPOOL: Becker - Alexander-Arnold, Van Dijk, Matip, Robertson - Henderson (Fabinho, 13), Milner (Lallana, 87), Wijnaldum - Salah, Firmino (Origi, 83), Mane

Dvostruki strijelac za Liverpool bio je Sadio Mane (26, 84), a jedan pogodak postigao je Virgil van Dijk (69), dok je jedini gol za momčad koju vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač bio autogol Joela Matipa (39-ag).

Hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren trijumf svog sastava ispratio je s klupe za pričuve.

Prvih 20-ak minuta susreta u Munechenu proteklo je u laganom tempu bez ikakvih opasnosti po ijedan gol, a onda je Liverpool poveo iz akcije u dva poteza. Van Dijk je poslao dugu loptu na polovicu Bayerna gdje se Mane uspio otresti Rafinhe, a zatim i zaobići nepotrebno istrčalog Neuera te poslati loptu u mrežu.

Taj pogodak "oživio" je utakmicu, obje su momčadi do odlaska na odmor stvorile nekoliko izglednih prilika, a Bayern je uspio poravnati na 1-1. Gnabry je na desnom krilu uspio pretrčati Robertsona i poslati oštar prizemni ubačaj u peterac gdje se nalazio Lewandowski. No, prije nego je lopta stigla do poljskog centarfora, loptu je u vlastitu mrežu skrenuo Matip.

Iako je rezultat 1-1 u četvrtfinale vodio Liverpool, početkom nastavka upravo su gosti bili aktivnija momčad u potrazi za drugim golom do kojega su i stigli u 69. minuti. Neuer je krajnjim naporom uspio izbiti ubačaj Alexander-Arnolda u korner, a nakon tog udarca iz kuta Van Dijk je bio najviši u skoku te glavom s pet metara pogodio sam donji desni kut nemoćnog Neuera.

Mogao je Liverpool riješiti sve dvojbe oko prolaska u 75. minuti kada je Salah izbio pred Neuera, no u odlučujućem trenutku nije ni uputio udarac prema golu niti poslao dobru loptu prema Firminu koji je pratio akciju.

Ipak, engleski je velikan u 84. minuti stigao do trećeg pogotka kojim je zapečatio pitanje pobjednika. Origi, koji je na teren stupio samo minutu ranije, proigrao je Salaha na desnoj strani, uslijedio je precizan centaršut koji je Mane glavom proslijedio u mrežu.

BAYERN - LIVERPOOL 1:3 (Matip 39' ag. / Mane 26', Van Dijk 69', Mane 84')

BAYERN: Neuer - Alaba, Hummels, Süle, Rafinha - Thiago, Martinez - Ribery, James, Gnabry - Lewandowski

LIVERPOOL: Alisson - Robertson, Van Dijk, Matip, Alexander-Arnold - Milner, Henderson, Wijnaldum - Mane, Firmino, Salah

--------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

86' - POTPUNI POTOP LYONA U BARCELONI, STRIJELAC PETOG POGOTKA JE DEMBELE:

84' - GOOOL! Origi je započeo akciju i pronašao Salaha koji fantastičnom asistencijom gura Sanea u šansu, a fenomenalni Senegalac zabija svoj drugi pogodak na utakmici i definitivno rješava pitanje četvrtfinalista! Kamera je odmah prikazala Niku i Roberta Kovača koji su razočaranim izrazima lica ispratili taj pogodak Liverpoola...

83' - Mijenja opet i Klopp. Ušao je Divock Origi umjesto Firmina.

81' - BARCELONA JE RIJEŠILA SUSRET I OSIGURALA ČETVRTFINALE, STRIJELAC ČETVRTOG POGOTKA JE GERARD PIQUE:

79' - I posljednju promjenu radi Kovač. Izašao je James Rodriguez i pritom pokazao veliko nezadovoljstvo, a zamijenit će ga Renato Sanches.

78' - I TREĆI POGODAK ZABILA JE BARCA, STRIJELAC JE OPET LIONEL MESSI:

72' - I drugu promjenu radi Niko Kovač. Ušao je Leon Goretzka umjesto Javija Martineza.

69' - GOOOL! Milner je izveo korner s desne strane, a najviši u skoku je Virgil Van Dijk koji glavom zakucava loptu u mrežu za 2:1 Liverpoola u Münchenu! Teško će ovo Bavarci preokrenuti...

61' - Prvu zamjenu u svojoj momčadi radi Niko Kovač. Ribery više nema snage i izaći će iz igre, a priliku će dobiti Kingsley Coman.

60' - Kakva je ovo bila šansa za Bavarce! Ribery je poslao sjajnu loptu na desni bok, Gnabry je isprve poslao oštar centaršut u peterac, a ni Lewandowski ni James nisu je uspjeli zahvatiti i spremiti u mrežu!

58' - Prilika za Bayern! Lewandowski je bio u izglednoj situaciji, ali na kraju nije ni došao do lopte jer je Allison bio brži.

57' - LYON JE SMANJIO VODSTVO BARCELONE, STRIJELAC JE LUCAS TOUSART:

50' - Prilika za Liverpool! Salah je bio u prodoru, opalio je s vrha šesnaesterca, a Neuer je dobro postavljen i brani taj pokušaj!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Allianz Areni. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Izvrsnu utakmicu gledamo na Allianz Areni, redale su se prigode na obje strane, a vrhunac prvoga dijela majstorski je pogodak Senegalca Sadija Manea koji je virtuoznim potezom doveo Redse u vodstvo. Kovačevi izabranici nisu se dali pokolebati, nastavili su visokim pritiskom te su došli do izjednačenja krajem prvoga dijela kada je Lovrenova zamjena Joel Matip ugurao loptu u vlastitu mrežu. Ovim rezultatom Liverpool ide dalje pa će Kovač u drugome poluvremenu morati sve karte baciti u napad.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

44' - Šansa za Bayern! Alaba je izveo taj slobodnjak, bio je to dobar udarac, no Allison je još jednom izvrsno postavljen.

43' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Fabinho zbog prekršaja na Jamesu u zoni udarca koji je bio u prilici za pogodak.

39' - GOOOL! Gnabry je dobio izvrsnu loptu na desnome boku i odmah je ubacio u peterac, a ondje ju je, u pokušaju da je izbije, Matip ugurao u vlastitu mrežu!

37' - Izvrsna šansa za Bayern! James je pokušao 'lobom' svladati Allisona, ali je njegov pokušaj završio malo iza grede.

35' - Sjajna prigoda za Liverpool! Mane je lijepo uposlio Robertsona koji je pucao s lijeve strane iskosa, a Neuer se istaknuo izvrsnom obranom!

31' - BARCA JE POVELA 2:0 PROTIV LYONA, STRIJELAC JE OVOG PUTA PHILLIPE COUTINHO:

30' - Prilika za Bayern. Lewandowski je zaprijetio Redsima, ali se lopta odbila od bloka i Allisson je bez poteškoća hvata u svoje ruke.

26' - GOOOL! Van Dijk je poslao dugačku loptu preko 'pola terena', Mane je majstorski primio tu loptu i zatim je 'okrenuo' Neuera koji je potpuno nepotrebno izletio s gola u namjeri da zaustavi napadača Redsa, a Mane je zatim prekrasnim udarcem pogodio suprotni kut za 1:0 Liverpoola u Münchenu!

25' - Sjajna prigoda za Liverpool! Firmino se izborio za udarac i pucao s vrha šesnaesterca, prohujalo je pored vratnice!

18' - BARCELONA VODI PROTIV LYONA, POGODAK IZ JEDANAESTERCA ZABIO JE LIONEL MESSI:

13' - PROBLEMI ZA KLOPPA! Henderson neće moći nastaviti susret i zamijenit će ga Fabinho.

11' - DVOJBENA SITUACIJA! Lewandowski je pao u jednom duelu s Van Dijkom u kaznenom prostoru Liverpoola, skočila je cijela klupa Bayerna i tražila najstrožu kaznu, ali talijanski sudac je odmah odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavlja.

9' - Prilika za Bayern! Pogriješila je obrana Redsa i neoprezno izgubila loptu koja dolazi do Thiaga Alcantare, a veznjak Bayerna je odmah opalio s dvadesetak metara, no samo preko grede.

5' - I dalje traje početno ispitivanje snaga na terenu, Liverpool radi velik pritisak na obranu Bayerna. Henderson je dobio jedan udarac u mišić i Klopp je već u petoj minuti poslao Fabinha na zagrijavanje.

1' - Počela je utakmica u Münchenu!

--------------------------------------------------

20.55: Igrači su istrčali na minhenski travnjak. Glavni sudac je Talijan Daniele Orsato. Sve je spremno za početak!

20.30: Još je 30 minuta ostalo do početka spektakularnog dvoboja:

19.50: Objavljeni su službeni sastavi. Ni Kovač ni Klopp nisu previše eksperimentirali sastavima, na Allianz Arenu u Münchenu istrčat će najjače trenutne postave. Hrvatski branič Dejan Lovren svoju će priliku u večerašnjem okršaju čekati s klupe.

Linker
26. travanj 2024 17:02