REUTERS
ČEMU SLUŽI VAR?

VIDEO: LEGENDARNI TRENER OGORČEN NAKON POBJEDE REALA NABROJAO SVE GRIJEHE 'Suci su bili protiv nas! Kada dodate Ramosovu ruku, svari postaju gadne'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. veljača 2018. 10:01

Real se vratio! Nakon lude prve utakmice šesnaestine finala Lige prvaka na Santiago Bernabeu, dvostruki uzastopni prvak Europe slomio je moćni PSG s 3:1 i s pravom se nada novom čudu, nestvarnom sportskom uspjehu - trećem naslovu u nizu. PSG je poveo golom Rabiota u 33. minuti, a nakon toga je za Real sve izgledalo kao u nekom snu

Ukupno 100. pogodak u dresu Reala u Ligi prvaka i smirena reakcija Cristiana Ronalda iz jedanaesterca u 45. minuti, zatim novi pogodak Portugalca, ovoga puta pomalo sretno, koljenom u 83., te konačni 'nokaut' Marcela u 86. minuti. Real je tako u završnici s dva pogotka ostvario veliku prednost za uzvrat iako je ogled mogao završiti i primjerice rezultatom 5:5 da su napadači obiju momčadi bili prisebniji. Slijedi uzvrat za dva tjedna, ali već i prva je utakmica uzburkala duhove.

Trener PSG-a, Unai Emery ogorčen je nekim sudačkim odlukama i smatra da je iskusni Talijan Gianluca Rocchi oštetio njegovu momčad.

"Osjećaji su nam pomiješani. U trenucima kada smo bili bolji, prije završetka prvog poluvremena, dobili su priliku s bijele točke u dvojbenoj situaciji. Drugi gol su zabili nakon vjerojatnog prekršaja (na Kimpembeu), a onda i treći. Sudačke odluke su danas bile protiv nas", rekao je Emery i pozvao na korištenje video tehnologije:

"VAR je zamišljen upravo za ovakve situacije i trebao bi se koristiti. Još kad dodate Ramosovu ruku za koju nije suđen jedanaesterac, stvari postaju gadne. Nisam još vidio usporenu snimku, ali ako je igrao rukom, trebali smo dobiti penal", rekao je Emery.

Na drugoj strani velika sreća Zinedinea Zidane, koji je u zadnjim minutama s dva gola stekao veliku prednost za uzvrat.

"Zaslužili smo ovaj pozitivan rezultat jer igrali smo protiv zaista velike momčadi, te bili pravi od prve do zadnje minute. Bili smo dobri u svim segmentima igre, ali smo svjesni da nas u Parizu očekuje sasvim drugačija utakmica. U njoj moramo biti na jednakoj, ako ne i višoj razini da bismo prošli u četvrtfinale", ocijenio je trener Reala.

Linker
14. travanj 2024 01:52