Porta
 REUTERS/Rafael Marchante / REUTERS
IZ SVLAČIONICE

VIDEO: LIVERPOOL U KIŠOM OKUPANOM PORTU DO POLUFINALA Legendarni stoper tužan: 'Bilo je malo nepošteno, jednom su došli pred naš gol i odmah zabili'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. travanj 2019. 02:09

Liverpool je u kišnom Porto došao do polufinala golovima Manea, Salaha, Firmina i Van Dijka, dok je za Porto zabio Eder Militao.

Liverpool poveo u 28. minuti golom Manea iz uklizavanja na asistenciju Salaha, a pogodak Senegalca je priznat tek nakon provjere VAR-om. U nervoznoj utakmici punoj žestine, grubosti i pogrešaka potvrdu prolaza Engleza osigurao je Salah u 65. minuti kada je izbio sam ispred vratara Casilasa i lako zabio.

- Hvala navijačima za ovu fantastičnu potporu koju su nam pružili. Ekipa je počela dobro u prvom poluvremenu, mislim da je to nepošteno, jednom su došli pred naš gol i postigli pogodak. Ali, to je nogomet. Moramo razmisliti o sljedećoj utakmici, imali smo fantastičnu Ligu prvaka i moramo biti ponosni na sve što smo napravili. Sada se moramo usredotočiti na prvenstvo i finale portugalskog kupa. U Ligi prvaka smo pokazali svoju sposobnost s tako teškim protivnikom, u prvom poluvremenu smo bili sto posto bolji, u drugom smo se poluvremenu trudili, ali nismo uspjeli - kazao je nakon poraza iskusni stoper domaćih Pepe..

Porto je zabio u 68. minuti, a strijelac je nakon kornera bio Eder Militao, koji je nadskočio engleske stopere. Mane je u 73. minuti prošao i Casillasa i kada se očekivalo da pogodi prazna vrata, okliznuo se i promašio, no četiri minute kasnije Redsi ipak vode s 3-1. Na ubačaj Robertsona glavom je pogodio Firmino, treći napadački as Liverpoola koji je zabio na ovoj utakmici. U 84. minuti u strijelce se upisao i stoper van Dijk.

- Cijenim kad se momčad ovako bori. Sviđa mi se ova ekipa Porta - poručio je pobjednik Klopp na izlasku sa stadiona Porta.

U osam utakmica sa Portom upisao je Liverpool i petu pobjedu. Na krilima napadačkog terceta Salah-Firmino-Mane, sa sjajnim van Dijkom u obrani koji je ovog puta bio i strijelac svog prvijenca u Ligi prvaka. Kloppova momčad ide dalje sa uvjerljivih 6-1, ali 30. travnja na Camp Nou Liverpool čekaju Messi i društvo. Kakva poslastica za nogometne fanove diljem svijeta....

Linker
17. travanj 2024 22:29