REUTERS/Emmanuel Foudrot
ODLUKA PADA U UZVRATU

VIDEO: LYON 'UKROTIO' BARCELONU Katalonci su prijetili, ali nisu zabili, Rakitića i društvo spasila greda nakon dalekometnog 'torpeda'

Lyon i Barcelona remizirali su 0:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. veljača 2019. 23:54

Barca je očekivano imala veći posjed lopte, ali to nije uspjela pretvoriti u golove, a najbolji igrač utakmice bio je domaći vratar Anthony Lopes.

Katalonski sastav je ove sezone odigrao 39 službenih utakmica, a tek drugu u kojoj nije bilo golova. Prvu su odigrali prije devet dana na gostovanju kod Athletic Bilbaoa.

Lyon i Barcelona su u osmini finala igrali i prije deset godina, a Barca je tada prošla dalje ukupnim rezultatom 6-3 (1-1, 5-2).

Najbolju priliku domaćin je imao u devetoj minuti. Terrier je pucao sa 20-tak metara, a Ter Stegen je uspio odbiti loptu u prečku. Barca je uzvratila u 20. minuti, s krila je pucao Dembele, ali je Lopes sjajno obranio.

Lopes je odlično reagirao i u 65. minuti obranivši Messijev udarac. Argentinski majstor je opasno zaprijetio i nekoliko minuta kasnije, no prebacio je vrata. U 70. minuti sjajnu priliku je imao Suarez, ali je i on pucao pored vrata. U 76. minuti pucao je i Coutinho, ali je Lopes još jednom bio siguran.

Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret za goste.

LYON - BARCELONA 0-0

LYON: Lopes - Dubois, Marcelo, Denayer, Mendy - Ndombele (od 85. Cheikh), Aouar - Traore (od 69. Tousart), Depay, Terrier (od 76. Cornet) - Dembele

BARCELONA: Ter Stegen - Semede, Pique, Lenglet, Jordi Alba - Sergi Roberto (od 81. Vidal), Busquets, Rakitić - Messi, Suarez, Dembele (od 68. Coutinho)

LYON. Stadion Parc Olympique Lyonnais - 59.000 gledatelja; Sudac: Cuneyt Cakir (Turska);

Žuti kartoni: Aouar, Dubois / Sergi Roberto, Semedo

Crveni karton: -

Linker
19. travanj 2024 21:33