Action Images via Reuters/Paul Childs
OKRŠAJI U LIGI PRVAKA

VIDEO: 'MODRIĆEV NASLJEDNIK' SPASIO TOTTENHAM, PERIŠIĆ I BROZOVIĆ ĆE DRHTATI DO ZADNJE MINUTE Crvena Zvezda stradala u Italiji!

Piše: HinaObjavljeno: 29. studeni 2018. 00:20

Uz 2:1 pobjedu PSG protiv Liverpoola u Parizu, i slavlje Barcelone kod PSV-a (2:1), večeras je odigrano još šest utakmica petoga kola Lige prvaka.

TOTTENHAM - INTER 1:0 (Eriksen 80')

U derbiju skupine B snage su odmjerili Tottenham i Inter. Tottenhamu je trebala pobjeda kako bi ostao u igri za prolaz, dok je Interu bio dovoljan i bod kako bi i matematički osigurao plasman u osminu finala.

Na koncu su Englezi posve zasluženo slavili s 1:0 golom 'Modrićevog nasljednika' Christiana Eriksena u 80. minuti. Kako je Tottenham na San Siru izgubio s 1:2, u slučaju identičnog bodovnog skora s Interom bit će bolji.

Za goste su cijeli susret odigrali Ivan Perišić i Mateo Brozović, dok Šime Vrsaljko nije nastupio.

Rezultati by SofaScore

NAPOLI - CRVENA ZVEZDA 3:1

U drugom susretu iz skupine C Napoli je pobijedio Crvenu zvezdu sa 3-1. Golove za talijanski sastav zabili su Marek Hamšik (11) i Dries Mertens (33, 52), dok je pogodak za goste postigao El Fardou Ben Nabouhane (58).

Marko Rog je za Napoli igrao posljednje četiri minute.

Uoči zadnjeg kola Napoli vodi s devet bodova, PSG ima osam bodova, Liverpool šest, a Crvena zvezda četiri boda. U zadnjem kolu sastaju se Liverpool i Napoli, te Crvena zvezda i PSG.

Rezultati by SofaScore

BORUSSIA DORTMUND - CLUB BRUGGE 0:0

U susretu skupine A Borussija Dortmund i Club Brugge našeg Ivana Leke su odigrali bez golova. Karlo Letica i Matej Mitrović nisu nastupili za goste.

ATLETICO MADRID - MONACO 2:0

U ranije odigranom susretu Atletico Madrid je pobijedio Monaco s 2:0. Atletico je rutinski stigao do pobjede protiv posrnulog francuskog prvoligaša kojem je ove sezone glavni zadatak kako se spasiti od ispadanja u drugu ligu.

Thierry Henry je i prije utakmice potpisao predaju uvrstivši u sastav četiri 'klinca', a u nastavku susreta u 'vatru' je gurnuo još dvojicu pri čemu su Han-Noah Massengo (17) i Benoit Badiashile (17) postali prvi igrači koji su rođeni u 21. stoljeću, a zaigrali su od prve minute u nekoj utakmici Lige prvaka.

Atletico je poveo već nakon minutu i 32 sekunde utakmice, više sretno nego spretno. Pucao je Koke, a lopta je pogodila Badiashilea i promijenila smjer prevarivši Diega Benaglija. U 24. minuti na 2:0 je povisio Antoine Griezmann. Monaco je mogao smanjiti u 81. minuti, no Radamel Falcao je propustio realizirati kazneni udarac. Kolumbijski napadač je promašio cijela vrata svog bivšeg kluba u kojem je proveo dvije godine. Kazneni udarac je skrivio Stefan Savić igrajući rukom u kaznenom prostoru zaradivši pritom drugi žuti karton pa je Atletico završio utakmicu s igračem manje.

Nikola Kalinić je za Atletico nastupio od 62. minute, dok Danijel Subašić nije branio za goste.

Rezultati by SofaScore

PORTO - SCHALKE 3:1

Porto je u susretu za prvo mjesto u skupini D pobijedio Schalke s 3:1. Nakon prvog poluvremena bez golova, Porto je sve riješio u prvih deset minuta nastavaka postigavši dva brza gola, a strijelci su bili Eder Militao (52') i Jesus Corona (54'). U 89. minuti rezultat je smanjio Nabil Bentaleb iz kaznenog udarca, a na konačnih 3:1 je postavio Moussa Marega u četvrtoj minuti nadoknade.

LOKOMOTIV MOSKVA - GALATASARAY 2:0

U drugom susretu iz ove skupine Lokomotiv je u Moskvi pobijedio Galatasary s 2:0 i ostao u igri za plasman u Europsku ligu. Turci su tražili pobjedu koja bi ih ostavila u igri za jednu od prve dvije pozicije, no sada će morati spašavati treće mjesto. Domaćin je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela preko Grzegorza Krychowiaka. Jefferson Farfan je poslao loptu koju je primio poljski veznjak i odmah pucao. Lopta je okrznula Ryana Donka i zavarala Fernanda Musleru. Ruski sastav je u 55. minuti zabio i drugi gol, a strijelac je nakon lijepe akcije bio Vladislav Ignatjev. Vedran Ćorluka je odigrao cijeli susretu za ruski sastav.

Na ljestvici vodi Porto sa 13 bodova, Schalke ima osam bodova, Galatasaray četiri, Lokomotiv tri boda.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 08:42