Reuters / Eric Gaillard Livepic / REUTERS
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

VIDEO: MONACO I CITY JOŠ JEDNOM ODUŠEVILI NOGOMETNI SVIJET Francuzi u novoj ludoj utakmici izborili četvrtfinale Lige prvaka, Subašić jedan od junaka

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 15. ožujak 2017. 12:23

MONACO - MANCHESTER CITY 3:1

Strijelci: 1:0 - Mbappe (8), 2:0 - Fabinho (29), 2:1 - Sane (71), 3:1 - Bakayoko (77)

MONACO: Subašić - Sidibe, Raggi (od 70. A. Toure), Jemerson, Mendy - Bernardo Silva, Fabinho, Bakayoko, Lemar - Germain (od 90. Dirar), Mbappe (od 81. Moutinho).

MANCHESTER CITY: Caballero - Sagna, Stones, Kolarov, Clichy (od 84. Iheanacho) - Fernandinho - Sane, De Bruyne, Silva, Sterling - Aguero.

--------------------------------------------------------------

Zaboravite Mourinha, Allegrija, Luis Enriquea, Zidanea i Pepa Guardiolu. Ako je i bilo dvojbe, ona je u srijedu rasplinuta - u ovome času u Europi ne postoji bolji trener od Leonarda Jardima! To što je taj 42-godišnji Portugalac stvorio u Monacu vrijedno je svakog divljenja i zaslužuje biti obavezni predmet na svim trenerskim akedemijama svijeta.

Klub iz Kneževine je, naime, na Stade Louis II očitao lekciju iz modernog nogometa preplaćenom Man. Cityju, koji je bio dotučen već u prvome dijelu, a premda se u nastavku probudio i došao do gola za prolaz, 13 minuta prije kraja ukazao se - Bakayoko. Monaco je na kraju s rezultatom 3-1 okrenuo prednost Cityja iz prve utakmice (5-3) te se zbog pravila gola u gostima plasirao u četvrtfinale Lige prvaka!

Monaco je krenuo kao iz praćke, visoko, okomito, s brzim kretanjima i loptom koja je u svakome času znala svoga vlasnika. Bila je to igra u kojoj su se Englezi pogubili, bili su stisnuti na svojih 40 metara, bez ikakve ideje kako se suprotstaviti moćnoj gomilici s druge strane. Bio je to, inače, Monaco bez probuđenog i goropadnog Radamela Falcaa (i to je Jardimova zasluga!), te Glika, Carrilla i Boschilije, ali s četom klinaca koji se ne boje i ne respektiraju nikoga, a ujedno igraju ponajbolji nogomet u Europi.

Od starta je Monaco krenuo stiskati, a 18-godišnji 'novi Henry', kako mu tepaju, Kylian Mbappé terorizirati obranu što se isplatilo već u 8. minuti, kada je prvo izbio sam pred Caballera, koji izvrsno brani, međutim u nastavku akcije Bernarda Silva ubacuje oštro s lijeva na vrh peterca, otkud Mbappé zabija svoj 11. gol u posljednjih 11 utakmica!

Ni to, međutim, nije razbudilo ošamućeni City, štoviše, u takvoj igri, jasno, dolazilo je do brojnih (polu)prilika domaćina, koje su konkretizirane u 29. minuti: Monaco je ponovno prodro po lijevoj strani, gdje je lako probijao slaboga Sagnu, te preko Mendyja ubacio savršenu prizemnu povratnu loptu na osam metara, Kolarov kasni, a Fabinho 'buši' Caballera za 2-0.

Koliko je Monaco bio savršen, dovoljno govori podatak da City u prvome dijelu niti jednom nije uputio udarac prema vratima Danijela Subašića...

Guardiola je shvatio da City gubi kompas, promijenio je stvari i u nastavak je istrčao drugačiji Man. City, odlučan i dominantan tražio je preokret, koji je zamalo stigao u razmaku od deset minuta, od 57. do 68. minute, kada su "citizensi" imali tri velike prilike: prvo je De Bruyne izbacio Sterlinga, a ovaj šalje povratnu loptu za Agüera, kojem u zadnji čas Raggi skida loptu s noge. Zatim je Sane s lijeva ubacio na Kuna koji s pet metara šalje loptu preko gola, a onda je Argentinac sam izašao pred Subašića, ali je hrvatski vratar čudesno obranio. No bila je to naznaka neminovnoga, jer u 71. minuti Subašić brani udarac Agüeru, a Sané zabija za, činilo se, nedostižnih i Cityju dovoljnih 2-1.

Ipak, samo šest minuta kasnije Monaco se diže s partera i preko Bakayoka poslije prekida zadaje konačni nokaut Cityju i opće ludilo u Kneževini...

Linker
23. travanj 2024 18:03