REUTERS
IZAZVAO LAVINE KOMENTARA

VIDEO: NIJE SAMO MESSI OSTAO U ŠOKU! SVIJET I HRVATSKA DIVE SE REVOLUCIONARNOM POTEZU VATRENOG ASA 'Od sada bi to mogli češće viđati!'

INTER Hrvatski reprezentativac u redovima milanskog kluba sjajnim je potezom iza “živog zida” nadmudrio Luisa Suareza prilkom izvođenja slobodnog udarca na utakmici Barcelone i Intera
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 26. listopad 2018. 22:03

Barcin Urugvajac Suarez u 66. minuti lucidno je izveo slobodni udarac sa 20 metara poslavši loptu ispod nogu Interovih igrača koji su poskočili u "živom zidu", no tada je, u djeliću sekunde, reagirao Brozović i uklizao ispod nogu svojih suigrača pa ga je lopta pogodila u leđa i otišla u korner

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović (25) postao je u srijedu navečer jedan od glavnih junaka medija i društvenih mreža, iako je sa svojim Interom doživio 0:2 poraz u Ligi prvaka protiv Barcelone. Niti je, eto, zabio gol, nije oduševio ni nekim driblingom, ili udarcem na vrata, nego - uklizavanjem!

Genijalnim uklizavanjem, kojim je, vrlo vjerojatno, spasio pogodak i sačuvao Interovu mrežu! Što se, dakle, zbilo? U 66. minuti utakmice na Nou Campu, bio je dosuđen slobodni udarac s nekih 20 metara za Barcelonu. Lopti je prišao Suarez, Interovi su igrači stali u „živi zid” i prilikom Suarezova izvođenja slobodnog udarca, svi su poskočili! A lucidni je Urugvajac poslao nisku loptu ispod njihovih nogu...

Ali, nije nadmudrio i Brozovića, koji je stajao iza „živog zida” i kad je shvatio što se događa, reagirao je u djeliću sekunde i uklizao gotovo ispod nogu svojih suigrača! Lopta je Brozovića pogodila u leđa i otišla u korner, suigrači su ga tapšali po ramenima, a Leo Messi, koji je u svečanoj loži gledao utakmicu (nije igrao zbog loma ruke), nije krio iznenađenje ovim izvanrednim potezom i nasmijao se!

Brozović je, eto, iskazao vrhunsku igračku inteligenciju, snašao se u djeliću sekunde i pokazao je novi, revolucionarni način zaštite svoje mreže. Bio je to neprijeporno jedan od najinteligentnijih Brozovićevih poteza u dosadašnjoj igračkoj karijeri, a ne sjećamo se da je netko drugi ikada na taj način spriječio udarac prema vratima iz „slobodnjaka”.

U tom, epskom nadmudrivanju Suareza i Brozovića, naš je vezni igrač postao pobjednik. I zaradio je niz komplimenata u vodećim svjetskim medijima, a društvene mreže također su prepune pohvala Brozoviću za ovaj čudesni, neobični potez. Vidjet ćemo hoće li to postati i uobičajena pojava, hoće li treneri od nekih svojih igrača tražiti da u sličim situacijama budu svojevrsni „osigurači živog zida”?

Do srijede navečer izgledalo je da je baš sve izmišljeno u svijetu nogometa, no ova Brozovićeva djelotvorna ekshibicija svakako će nagnati mnoge trenere na razmišljanje...

- Bio je to uistinu genijalan potez našeg nogometaša. No, čini mi se da sam nešto slično vidio na nekim utakmicama španjolske i engleske lige, iako nije izgledalo tako efektno poput ovog Brozovićevog spašavanja svoga gola, jer su tada igrači odmah stali iza „živog zida”, napravivši praktički dvostruki blok, pa su ovi u prvom redu poskočili, a oni iza ostali su stajati na zemlji - kaže trener Ivan Katalinić, dodavši:

- Suarezova je zamisao bila također genijalna, svi su očekivali da će opaliti preko „zida”, a on je mudro gurnuo loptu ispod nogu igrača koji su poskočili. I da nije bilo spektakularnog Brozovićeva uklizavanja, to bi zacijelo bio pogodak, vratari, naime, ne mogu pravodobno reagirati prilikom takvih udaraca, jer prekasno vide loptu, tek kad prođe ispod „živog zida”.

Očekujete li da ćemo odsad na utakmicama češće vidjeti takvo „dupliranje” suigrača u „živom zidu”, hoće li se treneri malo ozbiljnije pozabaviti „Brozovićevom taktikom”?

- Zašto ne? Slobodni udarci s 20-ak metara uvijek predstavljaju veliku opasnost, posebno kad je riječ o vrhunskim izvođačima tih prekida. I treba sve učiniti da se spriječi pogodak, a ovakva Brozovićeva reakcija mogla bi biti smjerokaz za nove načine branjenja svoga gola - smatra Katalinić.

Linker
19. travanj 2024 09:38